Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descoperire-soc la Garda Pustoaica de 23 de ani, „imbogatita" cu 54 de miliarde de lei (document)

ro

28 Jul, 2010 02:42 2811 Marime text
Prejudiciu record constatat de Garda Financiară Constanţa. O firmă administrată de o puştoaică de 23 de ani, din Republica Moldova, a reuşit să cauzeze o gaură de aproape 5,4 milioane de lei bugetului de stat, ceea ce înseamnă circa 54 de miliarde de lei vechi. De altfel, potrivit reprezentanţilor Gărzii Financiare Constanţa, SC Seraplus Comercial SRL nu funcţionează la sediul social declarat.

Comisarul-şef al Gărzii Financiare Constanţa, Cristian Radu, a precizat că firma respectivă a efectuat vânzări de produse energetice către o altă societate din Constanţa, în valoare totală de 18.328.041 de lei. „Având în vedere că nu se pot verifica înregistrările în contabilitatea firmei, s-a prezumat un prejudiciu creat bugetului de stat în sumă de 5.390.600 de lei", a declarat şeful Gărzii. În aceste condiţii, autorităţile au întocmit sesizare penală pe numele societăţii. SC Seraplus Comercial SRL Constanţa a fost înfiinţată în octombrie 2008 şi are un capital social subscris de 200 de lei. Cu bilanţul anual nedepus la registrul comerţului pe anul 2008, societatea se află în stare de funcţiune. Obiectul principal de activitate este reprezentat de „intermedieri în comerţul cu combustibili, minereuri, metale şi produse chimice pentru industrie". Foarte interesant, unicul acţionar şi, totodată, administratorul societăţii este o tânără de doar 23 de ani, născută în Chişinău, Republica Moldova. Firma nu are asociaţi tip listă şi nici persoane juridice. Cu alte cuvinte, pare o perfectă firmă-fantomă, creată pentru a prejudicia statul şi pentru a dispărea apoi cu miliardele de lei. În acelaşi tipar se înscrie şi firma Edaol Universal SRL Constanţa, administrată de un tânăr de 25 de ani, societate care, potrivit reprezentanţilor Gărzii Financiare, are deja întocmită sesizare penală pentru nefuncţionare la sediul social declarat, din noiembrie 2009. Conform autorităţilor, s-a constatat că o altă firmă constănţeană şi-a încărcat cheltuielile cu facturi de prestării servicii de transport în valoare totală de 2.880.637 de lei, de la SC Edaol Universal SRL Constanţa. „Întrucât nu se poate verifica înregistrarea operaţiunilor efectuate în contabilitatea firmei, considerăm că societatea a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 847.246 de lei", au precizat reprezentanţii Gărzii Financiare. Potrivit datelor oficiale, SC Edaol Universal SRL Cuza Vodă se află în stare de funcţiune, dar are bilanţul anual nedepus la registrul comerţului pe anul 2006, iar pe numele acesteia este menţionată o hotărâre de dizolvare judiciară conform art. 237 din Legea nr. 31/1990. Obiectul principal de activitate este „5630 - baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor". Unic asociat al firmei este Florin Dragomir, de 25 de ani, din Constanţa, fiind numit în funcţia de administrator pe data de 24 iunie 2009. Potrivit bilanţurilor pentru anii 2007 şi 2008, cifra de afaceri şi profitul brut al societăţii sunt zero. Ceea ce nu este neapărat de mirare, având în vedere că Edaol Universal nu are niciun angajat.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 28 Jul, 2010 09:51 mafia ii protejeaza -e bagat si marcel liga care mai are dosare penale -pe bdul mamaia 1 are sediul-e bagata si firma belucosti a fratelui procuroarei belu care ii baga pe altii la puscarie dar pe ai ei ii protejezeaza -ce fac dga sri dna ? tac iauspaga