Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decădere din drepturile părinteşti Ce spune raportul de expertiză efectuat în dosarul soţilor Pilcă

ro

15 Dec, 2011 00:00 2307 Marime text
Pilca-AurelianPilcavama2.jpgÎn şedinţa din 20 octombrie s-a decis luarea legăturii telefonice cu „doamnele doctor în vederea efectuării raportului medico-legal"

Magistraţii Judecătoriei Constanţa au amânat pentru anul viitor dosarul care are ca obiect „decădere din drepturi părinteşti", unde foştii soţi Mirela Ianula şi Cătălin Aurelian Pilcă au calitatea de pârâţi. Cu toate acestea, în cauză pare că a fost depus raportul de expertiză, iar următoarea înfăţişare a fost stabilită pentru data de 5 ianuarie 2012.

Dosarul celor doi foşti soţi a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanţa pe data de 2 iunie 2010, iar potrivit datelor oficiale Cătălin Aurelian Pilcă, inculpat în ancheta privind afacerile ilegale din Portul Constanţa, şi soţia sa, Mirela Ianula, sunt pârâţi, în timp ce Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa este reclamant, iar Consiliul Local Constanţa este autoritate tutelară. În şedinţa din data de 9 septembrie dosarul s-a amânat pentru îndeplinirea procedurii de citare, iar pe data de 14 octombrie instanţa a respins cererea de preschimbare a termenului. Pe data de 4 noiembrie dosarul a fost amânat, din nou, dat fiind că părţile au avut termen în cunoştinţă, iar reclamanta şi pârâtul au luat la cunoştinţă de conţinutul întâmpinării. În şedinţele din zilele de 9 decembrie 2010 şi 10 februarie 2011 dosarul a fost amânat cu următoarea soluţie: „se va răspunde la interogatoriu de către reclamantă", iar pe data de 31 martie s-a dispus emiterea unei adrese către Colegiu Medicilor şi s-au citat pârâţii cu menţiunea „personal la interogatoriu". Cauza soţilor Pilcă a mai fost amânat în zilele de 19 mai, 2 iunie, 23 iunie, 4 august, când s-a reveni cu adresă către Colegiul Psihologilor din Bucureşti, 8 septembrie, 22 septembrie, 13 octombrie, 20 octombrie, când s-a decis luarea legăturii telefonice cu „doamnele doctor în vederea efectuării raportului medico-legal", 27 octombrie, pentru a se proceda la efectuarea raportului de expertiză, 10 noiembrie pentru a se depune raportul de expertiză efectuat de cele trei experte, 24 noiembrie „pentru a se lua legătura telefonic în vederea efectuării raportului psihologic, cu d-na psiholog, nou numită la termenul de azi", iar pe data de 8 decembrie cauza a fost amânată pentru 5 ianuarie 2012 „pentru a se lua la cunoştinţă de raportul de expertiză".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii