Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum se conduce legal, un an si jumatate, cu permisul suspendat

ro

12 May, 2010 03:03 2158 Marime text

cap_1.jpgŞoferii indisciplinaţi sau chiar cei care încalcă flagrant legea rutieră au umplut până la refuz Judecătoria Mangalia, încercând fie să scape de sancţiuni, fie să întârzie cât mai mult momentul în care ar rămâne fără carnetele de conducere. Numai în cursul zilei de 7 mai au fost puse pe rol 23 de dosare privind sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţie.

mangalia_rutiera.jpgLa Judecătoria Mangalia sunt soluţionate lunar sute de astfel de cazuri, fie că este vorba despre dosare penale, fie de examinări sau de reexaminări contravenţionale. „Din cauza legilor mult prea blânde, s-a ajuns ca şoferii să conteste aproape toate amenzile. Ei contestă, dar asta nu înseamnă că şi câştigă. Astfel, pentru că pur şi simplu pot, sistemul legislativ fiind foarte greoi, conducătorii auto ajung să se judece cu Poliţia Rutieră chiar şi un an şi jumătate, până la o sentinţă definitivă. Timp în care circulă pe străzile patriei, beneficiind de o dovadă de circulaţie. Nu sunt puţine cazurile în care, a doua zi după ce au rămas fără carnete, şoferii să ne râdă în nas cu astfel de dovezi", ne-a declarat şeful Poliţiei Rutiere Mangalia, subcomisar Gabriela Iacob.

Poliţiştii de la Poliţia Rutieră Mangalia întocmesc anual circa 150 de dosare penale, eliberând şi câteva mii de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe contestate în instanţă. Dintre acestea, şoferii câştigă mai puţin de 10%.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii