Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum scapă o şoferiţă cu 1,35 la mie basma curată Lavinia Adelina Văleanu a fost scoasă de sub urmărire penală

ro

21 Aug, 2010 00:00 5869 Marime text
lavinia_valeanu.jpgLavinia Adelina Văleanu, vinovată, conform rutieriştilor, de producerea accidentului din staţiunea Mamaia din iunie 2007, a fost scoasă de sub urmărire penală. Deşi s-a stabilit că a consumat băuturi alcoolice înainte de a pleca la drum, surse apropiate anchetatorilor ne-au precizat că fapta comisă de şoferiţă nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni.

Deşi lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Constanţa au declarat că Lavinia Adelina Văleanu este vinovată de producerea accidentului din staţiunea Mamaia din iunie 2007, tânăra a scăpat basma curată. Mai mult decât atât, Lavinia Adelina Văleanu are cazierul judiciar curat ca lacrima, în ciuda faptului că la momentul producerii evenimentului se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi din cauza sa doi oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Accidentul a avut loc în dimineaţa zilei de 18 iunie 2007, în jurul orei 05.30, în apropierea Clubului Idu din staţiunea Mamaia. În urma cercetărilor efectuate de către Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa s-a stabilit că Lavinia Adelina Văleanu a condus un autoturism marca Audi A4, cu numerele de înmatriculare B-114903, dinspre Cazino, având sensul de mers către Satul de Vacanţă. În momentul în care a ajuns în dreptul unei unităţi hoteliere din staţiune, tânăra a efectuat o manevră de depăşire, „turtind“ astfel marcajul continuu dublu. Când a dorit să revină pe banda sa de mers, maşina condusă de Lavinia Adelina Văleanu a lovit în plin una dintre maşinile firmei specializate în transport persoane „Trans Taxi“. În urma impactului deosebit de puternic, cele două maşini au ricoşat într-un Porsche Cayenne parcat pe marginea drumului. Cei din cadrul poliţiei Rutiere Constanţa mai spun că în urma impactului a rezultat vătămarea corporală a taximetristului, George Pătrar, dar şi a clientului său, Cristian Antistescu, director în Romnav Galaţi. Pentru că nu a dorit să sufle în alcool test, eleva a fost condusă la spital în vederea recoltării probelor de sânge pentru a i se stabili alcoolemia. Cercetările medicilor de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală au scos la iveală că Lavinia Adelina Văleanu avea o îmbibaţie alcoolică de 1,35 la mie ml/l alcool pur în sânge.

Fapta comisă nu prezintă grad de pericol social 

Pe numele şoferului vinovat de producerea accidentului mai sus precizat s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. Dosarul s-a aflat în atenţia rutieriştilor pentru o perioadă de timp, după care a fost înaintat Compartimentului Cercetări Penale din Poliţia Municipiului Constanţa. Aceştia, la rândul lor, au trimis întreaga documentaţie Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, care a decis scoaterea de sub urmărire penală a Laviniei Adelina Văleanu. Surse apropiate anchetatorilor ne-au precizat că fapta comisă de şoferiţa beată nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni. Mai mult decât atât, sursele noastre au ţinut să precizeze că, cel mai probabil, Lavinia Adelina Văleanu a ajuns la o înţelegere cu cei implicaţi în accident, care au renunţat să mai depună plângere împotriva ei. În acest context, este de precizat că la scurt timp după producerea accidentului rutier, conducătoarea bolidului Audi A 4 ar fi încercat să-i ofere taximetristului o sumă de bani pentru ca acesta să nu sufle o vorbă despre cele întâmplate.

Legea este, uneori, nedreaptă   

După cum ne-au relatat şi cei din Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa, astfel de cazuri în care şoferii vinovaţi de producerea unor accidente scapă fără a fi pedepsiţi sunt des întâlnite. „În cazul de faţă, cazierul judiciar este curat, însă fapta săvârşită de tânără, respectiv conducerea unui automobil pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, este trecută în cazierul auto“, ne-au mai explicat rutieriştii. La data producerii accidentului, şoferiţa avea 19 ani şi învăţa la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân. Pentru a se apăra singură în cazul în care situaţia va impune, Lavinia Adelina Văleanu, cunoscută printre prieteni drept DJ Lava, a intrat cu nota 9,10 la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, la secţia Drept. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 21 Aug, 2010 10:16 fraieri de romani taica su e militianul valeanu care escorta cisternele cu benzina furate din conductecita spaga isi lua putea sa dea si el lui nita sau alti procurori...sa va dau documente strict secret de la 0962 ? asta e justitia la constanta cine da spaga scapa- sa vedeti nicoleta colasiz a ucis un copil de 2 ani si scapa...la fel rodica onofrei directoare cec,are dosar penal