Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:40 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a fost posibil? Un bărbat din Botoşani a provocat tragedia rutieră de la Nicolae Bălcescu

ro

19 Dec, 2011 00:00 2161 Marime text
cap_7.jpgO persoană a murit, una se află în stare gravă, iar ale două s-au ales cu câteva zgârieturi după ce automobilele în care se aflau au fost implicate într-un grav accident de circulaţie. Tragedia a avut loc în dimineaţa zilei de ieri, aproape de localitatea Nicolae Bălcescu, iar după cum au concluzionat şi oamenii legii totul a avut loc din cauza unei depăşiri neregulamentare. Presupusul autor al acestui accident s-a ales, pentru moment, cu un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

În urma primelor cercetări, lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa au stabilit că în dimineaţa zilei de ieri, în jurul orei 9.00, Daniel Dăscălescu, de 36 de ani, din Botoşani, a condus un automobil marca Peugeot, model Partener pe DN 2A, dinspre Hârşova către Constanţa. În momentul în care a ajuns la kilometrul 174, mai arată poliţiştii, şoferul ar fi efectuat o depăşire fără să se asigure, motiv pentru care a intrat frontal într-un Daewoo Matiz, cu numerele de înmatriculare CT 55 GOE, condus din sens opus de Ioan Purice, de 61 de ani, din Năvodari. În urma accidentului deosebit de puternic, cele două automobile au fost avariate aproape în totalitate. Prezenţi la faţa locului, angajaţii Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Constanţa nu au mai putut face nimic pentru a o salva pe Steliana Olisenschi, de 64 de ani, din Năvodari, pasageră în Matiz. Şoferul Matizului, Ioan Purice a fost rănit grav, iar Daniel Dăscălescu şi Gheorghe Fiţă, de 43 de ani, din Maramureş, pasager în Peugeot, s-au ales cu răni uşoare.

 accident.jpg

Lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa mai precizează faptul că ambii şoferi aveau în regulă documentele maşinilor şi că, la momentul producerii accidentului, aveau cuplate centurile de siguranţă. Pe numele lui Daniel Dăscălescu, presupusul autor al acestui accident s-a deschis, pentru moment, un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Şi la acest moment, oamenii legii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor în care a avut loc tragedia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii