Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conducerea Baroului cere anchetarea falsilor avocati

ro

07 May, 2010 02:43 3458 Marime text
Scandal cu falşi avocaţi. Reprezentanţii Baroului Constanţa sunt nemulţumiţi de decizia procurorilor de a nu începe urmărirea penală faţă de mai mulţi indivizi ce fac parte din aşa-numita entitate „UNBR - Structura Bota".

Conducerea Baroului Constanţa s-a adresat Curţii de Apel Constanţa, formulând o plângere împotriva rezoluţiei procurorului de netrimitere în judecată a lui Cezar Axinte, Paul Feticu, Ştefan Boncotă, Constantin Crintea, Valentin George Dumitrescu, Mariana Enache, Stelian Ilie Iosif, Elena Mîndruţ, Georgeta Munteanu, Cornelius Nădrag, Sena Sabahoglu şi Petre Savin. Concret, Baroul susţine că cei 12 cetăţeni ar fi efectuat activităţi specifice profesiei de avocat, deşi nu făceau parte din structura recunoscută prin lege. În ciuda acestor aspecte, procurorul din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa care a instrumentat cazul a decis ca aceştia să nu fie trimişi în judecată pentru „exercitarea activităţii de asistenţă juridică specifică profesiei de avocat de către o persoană care nu este înscrisă în tabloul avocaţilor". Pentru a lua această decizie, Parchetul a considerat că infracţiunii îi lipseşte unul dintre elementele constitutive, dar nu a precizat, concret, despre care este vorba. În acest context, conducerea Baroului Constanţa s-a adresat instanţei, solicitând desfiinţarea rezoluţiei procurorului şi trimiterea cauzei la Parchet, pentru începerea urmăririi penale. Dosarul astfel format a fost înregistrat pe rolul Secţiei penale a Curţii de Apel Constanţa, urmând să se stabilească prima înfăţişare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Avocat Ovidiu Nistea 17 May, 2010 16:13 Nu există două barouri, ci doar unul UNBR condus de Pompiliu Bota la nivel naţional. Entitatea tradiţională neocomunistă nu există din 1948 funcţionând ilegal. Se va ajunge la CEDO staţi liniştiţi Tradiţionalilor ilegalişti. Totuşi există şi tradiţionali pentru care am respect şi amiciţie care spun că noi avem dreptate. Ciocu mic Tradiţionali că şeful vostru este Ceauşescu
  • avocatul constantean 11 May, 2010 12:30 domnule bota, sunteti pe dinafara rau. dvs. interpretati legea cu dictionarul precum inginerii. unde ati facut facultatea? barourile nu sunt srl-uri sa le infiintezi la regsitrul comertului cum ati vrea dvs... ce mai vorbesc... dovada este pregatirea profesionala execrabila a asa-zisilor avocati din baroul constitutional, absolventi de ilustre facultati necunoscute care nu au fost in stare sa promoveze vreun examen de accedere intr-una dintre profesiile juridice...
  • pompiliu bota 07 May, 2010 14:45 Prin Legea 3/1948 baroul lui Haşoti a fost desfiinţat. Nu are hotărâre jud. de înfiinţare, nu are statut, nu are act constitutiv! 1000 de magistraţi au constatat legalitatea barourilor noastre şi calitatea noastră de avocat. Ce mai speră aceşti mafioţi?