Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:57 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnat, achitat, despăgubit şi iar arestat Înalta Curte nu-l vrea liber pe Petru Orza. Procesul continuă la Constanţa

ro

14 Aug, 2012 01:00 1745 Marime text
Orza-Politiearest02.jpgBăgat în arest de judecătorii Curţii de Apel Constanţa, care au decis să înlocuiască măsura arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, Petru Orza s-a aflat în atenţia magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Judecătorii de la Curtea Supremă au respins ca inadmisibil recursul formulat de Orza împotriva deciziei Curţii de Apel. În paralel, magistraţii de la Constanţa judecă dosarul cu numărul 4100/212/2011, cauză în care bărbatul a fost băgat în arest. Următorul termen în dosar a fost stabilit pentru data de 27 septembrie. Amintim că pe data de 29 iulie 2011, Judecătoria Constanţa l-a condamnat pe Petru Orza la pedeapsa de şapte ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt. Omul a mai primit alţi doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat. „Admite pretenţiile civile formulate de partea civilă Paveliev Alexander. Restituie către partea civilă Paveliev Alexander suma de 6.278 lei (...) obligă inculpatul Orza Petru la plata către partea civilă Paveliev Alexander a echivalentului în lei la data plăţii a sumelor de 25.000 de dolari USD şi 12.000 ruble ruseşti, reprezentând daune materiale (din care se va scădea suma de 6.278 de lei, restituită potrivit paragrafului anterior). (...) menţine sechestrul asigurător instituit asupra autoturismului marca Renault Scenic. (...) dispune confiscarea specială a bancnotei de 1 dolar USD", conform minutei judecătoreşti. După cum arătam şi în ediţiile trecute, Petru Orza pare să fie singurul constănţean care a fost condamnat la închisoare, achitat definitiv, ulterior el primind despăgubiri morale de la statul român, alături de restituirea sumei pe care ar fi furat-o din cabina unui vapor. Orza a revenit în „lumina reflectoarelor" după ce ar fi comis un alt furt, aproape identic cu primul pentru care şi fusese achitat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii