Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este victima lui Ipu

ro

01 May, 2010 02:43 11625 Marime text
cap_10.jpgAlexandru Terente, unul dintre tinerii despre care se presupune că a fost snopit în bătaie de Cristian Fălcuş, zis Ipu, şi de alţi trei indivizi, nu este, nici el, tocmai uşă de biserică. De-a lungul timpului, victima din dosarul lui Ipu a fost, la rândul său, trimisă în judecată de procurori, pentru infracţiuni comise cu violenţă.

Numele năvodăreanului Alexandru Terente pare strâns legat de aşa-numiţii „Bunicutzii Atomici", din Năvodari. Mai exact, este vorba despre o sală de Internet aparţinând societăţii Bunicutzii Atomici SRL, care, în luna martie 2008, a fost devastată de un grup de tineri. În urma acţiunii tinerilor, printre care se număra, potrivit anchetatorilor, şi Alexandru Terente, geamurile localului au fost sparte, iar mai multe bunuri au fost devastate. La momentul respectiv, Terente s-a ales cu amendă pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Nemulţumiţi că cei responsabili de vandalizarea sălii de Internet au fost scoşi de sub urmărire penală şi li s-a aplicat o sancţiune cu caracter administrativ, reprezentanţii Bunicutzii Atomici au atacat la instanţă rezoluţia procurorilor. Totuşi, pe 20 noiembrie 2008, Judecătoria Constanţa a respins plângerea formulată împotriva lui Alexandru Terente, Constantin Bălan, Valentin Marin, Daniel Ţintilă şi Florin Picoi.

Şi-a devastat liceul

La scurt timp după devastarea sălii de Internet, tânărul altoit de Ipu în urmă cu două săptămâni şi-a dat din nou în petic. În aprilie 2008, acesta, alături de alţi trei tineri, a dat buzna în liceul „Lazăr Edeleanu", unde învăţase, şi i-a băgat în sperieţi pe elevi, dar şi pe profesori, distrugând mai multe uşi şi tulburând liniştea şi ordinea publică. La sosirea poliţiştilor, Alexandru Terente a fost singurul care a reuşit să scape, însă a fost depistat ulterior. Totodată, în septembrie 2008, Terente a fost trimis în judecată, alături de Florin Picoi, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, procurorii acuzându-i că l-ar fi bătut pe Georgian Gheorghe. Un an mai târziu, Terente şi Picoi au fost condamnaţi la plata unor amenzi penale de câte 1.500 de lei, respectiv 800 de lei, judecătorii aducându-le la cunoştinţă posibilitatea înlocuirii pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii, în caz de sustragere cu rea-credinţă de la executarea amenzii. În plus, cei doi tineri au fost obligaţi la plata sumei de 1.800 de lei, cu titlul de daune morale, către băiatul pe care îl bătuseră. Iniţial nemulţumiţi de hotărârea instanţei, Terente şi Picoi au atacat-o în recurs, însă, ulterior, aceştia s-au răzgândit şi şi-au retras recursurile. Anterior acestui dosar, Picoi şi Terente, împreună cu Marius Rafira, mai fuseseră trimişi în judecată, tot de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa şi tot pentru loviri sau alte violenţe. Cei trei erau acuzaţi că i-ar fi bătut pe Cătălin şi Iulian Niţu şi pe Cosmin Cioaclă. Totuşi, Terente şi ceilalţi au reuşit să scape relativ uşor de proces, după ce şi-au convins victimele să-i ierte şi s-au împăcat în instanţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • da da da da da 04 Jun, 2010 15:50 invidiosilor mai lasatii p baieti sa traisaca si ei ..!nebunilor din coceni
  • despre Terente zis Teky 13 May, 2010 18:34 In luna martie Terente zis Teky ,Tintila,Picoi,Dobrita adica aproximativ 20 de insi inarmati cu bate ,rangi ca la orice interventie de distrugere au distrus in Tomis Nord masina lui Danut Lazar au batut pe cine le-aiesit in cale vinovat,nevinovat exista la sectia politie din cartier o plangere cu martori si acte....sambata seara 09.05.2010 olteanu a avut o altercatie la Palazu Mic unde a chemat ajutoare: Dobrita,Teky trei masini cu bate pistoale....Teki si Dobrita si altii in data de 11.05.2010 au fost ridicati de DICOT pentru trafic de droguri am inteles ca li s-au recoltat si probe pentru a vedea daca sunt consumatori.Dupa toate astea ceata lui Rala, Anans si Nedelcu NU ESTE PERICOL PUBLIC ,dupa cum afirma Magistratii constanteni.