Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:49 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce ţinute au avut protagoniştii la inaugurarea portului Mangalia Simbioza perfectă la Mangalia - Udrea - PDL, Tusac - PSD şi Mândruţă - Antena 2 (galerie foto)

ro

09 Jul, 2011 00:00 2312 Marime text

2_Mangalia_-_Elena_Udrea.jpg„Vom continua să investim în turism şi în litoralul românesc, indiferent de cei care crapă de ciudă la TV"

Cu toate că inaugurarea Portului Turistic Mangalia, care a avut loc ieri, urma să înceapă la ora 11.00, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, însoţită de prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Iorga Palaz, a întârziat 30 de minute. De altfel, oficialul ministerului a explicat şi motivul pentru care a întârziat. „Era aglomerat, dar acest fapt mă bucură, deoarece asta înseamnă că vin turiştii pe litoral, după o perioadă în care ploile i-au ţinut departe de mare şi plajă", a declarat Elena Udrea, care a fost întâmpinată de mangalioţii adunaţi pe faleză. După obişnuita „baie de mulţime", Elena Udrea a fost întâmpinată de gazda evenimentului, Lucian Mândruţă, vedeta de la Antena 2 şi de primarul Mangaliei, Claudiu Mihai Tusac.

Flori şi ţinute lejere

Trebuie remarcat că primarul i-a oferit un buchet imens compus din trandafiri, orhidee, crizanteme şi frunze de ferigă. Dacă Elena Udrea a ales să vină îmbrăcată într-o pereche de pantaloni de vară kaki şi o bluză de aceeaşi culoare, încălţată într-o pereche de pantofi cu toc înalt, de culoare verde-deschis, prefectul Claudiu Palaz a ales un costum negru, o cămaşă albă şi o cravată cu dungi verzi asortată perfect la ţinuta Elenei Udrea. Primarul Claudiu Mihai Tusac a purtat pantaloni negri, pantofi negri şi o cămaşă în dungi roz, cu mânecă lungă. Într-o ţinută mai lejeră a fost îmbrăcată gazda evenimentului, Lucian Mândruţă, care a purtat un tricou alb, blugi deschişi la culoare şi o pereche de pantofi de culoare mov. „Mangalia este cel mai frumos port din România. Sunt gazda evenimentului, pentru că, de doi ani, mă ţin de yachting şi am devenit mangaliot", s-a lăudat vedeta de la Antena 2. După ce au asistat la slujba de sfinţire a Portului Turistic Mangalia, primarul Cludiu Tusac a mulţumit ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru finanţarea acestui proiect. „Proiectul «Reabilitarea Portului Turistic Mangalia» a costat 5 milioane de euro. Lucrările au fost demarate la începutul acestui an şi deja asistăm la inaugurare. Cu toate că, în contract, termenul de execuţie a lucrărilor era de 24 de luni, constructorul a reuşit să le termine în cinci luni, demonstrând că se poate şi în România. Sperăm că Portul Turistic Mangalia va deveni centrul yachting-ului din România. Aici sunt 25% din yacht-urile din România şi Marea Neagră. Mai mult decât atât, portul este o zonă de promenadă şi pentru mangalioţi, şi pentru turişti. Prin parteneriatul cu ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, am pus mai presus interesul economic al sudului litoralului, turismul şi cetăţenii. Portul are doi kilometri şi 40.000 de mp", a declarat primarul Claudiu Tusac.

Ministerul Turismului are investiţii de 40 milioane lei pe litoral

La rândul său, Elena Udrea le-a spus celor prezenţi la evenimentul de inaugurare că, doar prin parteneriate cu autorităţile locale, ministerul pe care îl conduce poate face ceva. „Lipsa locurilor de agrement ţine departe turiştii de litoralul românesc, atunci când timpul este ploios. Avem nevoie de parteneriate, deoarece, dacă ministerul are bani şi proiecte, nu poate face nimic fără autorităţile locale. La ora locală, pe litoral, avem proiecte în valoare de 40 de milioane de lei. Avem investiţii la Vama Veche, Tuzla, 2 Mai, staţiunea Mamaia, Costineşti, 23 August. Mă adresez primarilor să accepte colaborarea cu Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru că noi sprijinim şi finanţăm orice proiect viabil, menit să dezvolte turismul românesc. Noi putem atrage turişti prin dezvoltarea turismului balnear, cultural. Trebuie să fim competitivi, pentru a le putea oferi turiştilor nu doar marea şi plaja. O mare parte din hoteluri au fost cumpărate pe bani puţini de la stat, iar acum sunt ţinute în paragină. Trebuie să-i obligăm pe aceşti patroni să intre în legalitate şi să desfăşoare activităţi de turism. De asemenea, mulţi au ridicat abuziv construcţii ilegale pe plajă. Dar, la toamnă, le vom demola pe toate. Vom continua să investim în turism şi în litoralul românesc, indiferent de cei care crapă de ciudă la TV. Primarul Tusac a dus la bun sfârşit ce a început fostul primar Iorguş. Indiferent de culoarea politică, trebuie să punem pe primul loc binele ţării şi turismul românesc", a precizat Elena Udrea.

Elena Udrea a împărţit celor prezenţi fâşii de tricolor

După discursurile oficiale, Elena Udrea şi primarul Claudiu Mihai Tusac au tăiat panglica de inaugurare a Portului Turistic Mangalia. Oficialul ministerului a tăiat mai multe fâşii de tricolor pe care le-a împărţit celor care au participat la eveniment. După ce discursurile au fost ţinute şi panglica tăiată, alaiul a făcut turul portului, care era împodobit cu baloane roşii, pe care era imprimată stema Mangaliei. Fiind asaltată de presa locală, Elena Udrea a răspuns la câteva întrebări. „Nu sunt de acord cu proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Radu Mazăre, care vizează vânzarea Cazinoului. Eu aş prefera ca emblema Constanţei - Cazinoul, să rămână comunităţii. Mi-ar plăcea ca, la nivelul autorităţilor locale, să se găsească resursele pentru a-l reintroduce în circuitul turistic. Nu cred că Radu Mazăre nu poate găsi banii pentru reabilitarea Cazinoului. Dacă nu va găsi, vom găsi soluţii la nivelul ministrului pentru salvarea Cazinoului. De asemenea, susţin taxa de paragină în toate staţiunile turistice, deoarece mulţi hotelieri agaţă lacăte pe unităţile de cazare, în loc să le includă în circuitul turistic", a menţionat Elena Udrea. Fiind întrebată ce părere are despre noul minister care se va ocupa de administrarea fondurilor europene, Elena Udrea a subliniat că acesta va fi înfiinţat la toamnă. „Noul minister va fi înfiinţat la toamnă. Ministerele puteau absoarbe mai multe fonduri europene. Chiar şi Ministerul pe care îl conduc şi care este printre primele în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene, putea face mai multe. De asemenea, susţin ideea remanierii, în sensul că acolo unde miniştrii nu au fost îndeajuns de competenţi, ei să fie schimbaţi", a mai adăugat Elena Udrea. După ce onorurile au fost făcute, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Iorga Palaz, şi primarul Mangaliei, Cludiu Tusac, s-au retras la umbră, în restaurantul Maritimo Bar Lounge, din Portul Turistic. Aici, oficialul ministerului a băut o doză rece de Pepsi light.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mihai 10 Jul, 2011 09:39 cine a platit doza?