Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se ascunde în spatele morţii agentului Faur ?

ro

13 Dec, 2010 02:30 2374 Marime text
cap_7.jpgMedicii legişti au spus că arma era poziţionată la mai puţin de 30 de centimetri distanţă de poliţist, iar două bile de cauciuc i-au perforat inima şi ficatul, ceea ce adus la moartea acestuia

Politist.jpgProcurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa continuă cercetările în cazul lui Costel Liviu Faur, de 36 de ani, lucrătorul în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa care a decedat după ce i s-a descărcat arma din dotare. Din primele cercetări, a reieşit că omul legii ar fi avut o altercaţie cu un individ chiar în sediul Gării, acesta ar fi încercat să fugă, iar subofiţerul Faur a încercat să-l oprească, moment în care arma s-a descărcat. Conform declaraţiei de avere completate în 2009, Costel Liviu Faur, având funcţia de ajutor şef de post, nu era un om bogat, însă avea de returnat băncilor peste 24.000 de euro şi 4.800 de lei. Reprezentanţii Poliţiei Constanţa spun că agentul este vinovat de moartea sa, dat fiind faptul că „a manevrat imprudent arma de vânătoare".

DSCF2119e.jpgSâmbătă dimineaţa, Costel Liviu Faur, care lucra de patru ani în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, şi-a început ziua de lucru printr-o patrulare la unul dintre trenurile de marfă. La scurt timp după ce a intrat în program, omul legii a fost anunţat de un agent de pază al SC Save & Self Security, aflat de serviciu în Staţia C.F. Constanţa care i-a solicitat sprijinul, informându-l că are probleme cu o persoană de sex bărbătesc, ce se manifestă violent. Agentul de poliţie avea asupra sa arma de vânătoare din dotarea postului de poliţie, încărcată cu un singur cartuş calibru 12 mm, cu 15 bile de cauciuc şi pistolul cu muniţia aferentă. Reprezentanţii Poliţiei Judeţului Constanţa spun că Faur s-a deplasat în zona indicată de agentul de pază însoţit de alţi doi colegi şi au preluat persoana pe care au condus-o la sediul Postului de Poliţie T.F. Constanţa.

Lovit în zona sternului

DSCF2124e.jpg„În timpul discuţiilor purtate cu persoana condusă la post, agentul de poliţie Faur Costel Liviu a manevrat imprudent arma de vânătoare care s-a descărcat accidental, iar proiectilul l-a lovit în zona sternului provocându-i în scurt timp decesul", au mai arătat poliţiştii. Omul legii a fost lovit în piept, medicii legişti descoperind în trupul neînsufleţit şase dintre cele 15 bile din încărcător. Deşi a fost grav rănit, Costel Liviu Faur a avut puterea de a ieşi din sediu pentru a cere ajutor. Scandalagiul a fost audiat de anchetatori, însă, momentan spusele acestuia nu au fost date publicităţii. La scurt timp după producerea tragediei, medicii Serviciului Judeţean de Medicină Legală Constanţa au spus că două dintre cele şase bile de cauciuc din corpul poliţistului i-au perforat inima şi ficatul ceea ce adus la moartea acestuia. Interesant de remarcat este modalitatea în care s-a descărcat arma în pieptul poliţistului, modalitate care ridică multe semne de întrebare.

Datorii la trei bănci

Deşi anchetatorii spun că Faur nu s-a luptat cu presupusul urmăritor, surse din cadrul Poliţiei declară că o puşcă de genul celei utilizate de subofiţer nu se poate descărca atât de uşor. Pe de altă parte, potrivit declaraţiei de avere aferentă anului 2009, document postat pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Costel Liviu Faur, cu salariu de 2.100 de lei, a contractat în anul 2007 trei credite bancare: de la ING Bank 7.000 de euro, de la Pireus Bank alte 7.000 de euro, iar de la BRD suma de 4.800 de lei. Un an mai târziu, adică în 2008, Faur a primit de la BCR Leasing suma de 10.500 de euro. Tot potrivit declaraţiei de avere, agentul Costel Liviu Faur deţinea alături de soţia sa o casă în Constanţa, iar în 2009 a vândut un imobil contra sumei de 23.000 de euro. Cadavrul poliţistului a fost transportat la Morga Cimitirului Central Constanţa în vederea stabilirii cauzelor decesului, cercetările fiind continuate de către procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Costel Liviu Faur va fi condus azi pe ultimul drum de familie, colegi şi prieteni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii