Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce e putred în dispariţia asistentei universitare dispărute la Stupina? (galerie foto)

ro

14 Dec, 2010 00:00 6660 Marime text
disparuta.jpgJandarmii şi lucrătorii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au efectuat ieri o nouă rundă de căutări în cazul lect. univ. dr. Luminiţa Magdalena Călin, dispărută în noaptea de vineri spre sâmbătă aproape de localitatea Stupina.florin_vasile_1.jpg Florin Vasile, fratele femeii, şi angajatul benzinăriei Rompetrol care i-a dat Magdalenei Călin un telefon mobil pentru a-şi suna, cel mai probabil, rudele, au răspuns ieri întrebărilor anchetatorilor. Interesant de remarcat este că Florin Vasile se teme de faptul că declaraţia agentului şef de post Cristian Zbenghea, din cadrul Poliţiei Nicolae Bălcescu, unul dintre oamenii legii care au văzut-o în viaţă pe femeie, ar fi incompletă.

Încă de la primele ore ale dimineţii de ieri, câteva zeci de jandarmi ai Grupării Mobile deJandarmi "Tomis", ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ), precum şi lucrători ai Poliţiei Judeţului Constanţa au cercetat dealul în apropierea căruia a fost văzută ultima oară lect. univ. dr. Luminiţa Magdalena Călin. La căutări a fost adus şi un elicopter al Poliţiei Române, care a survolat zona aferentă localităţii Stupina. La scurt după finalizarea acţiunii, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au declarat că, în ciuda eforturile depuse, nu a fost identificat niciun indiciu care să arate că femeia se află în acea zonă. "Femeia nu este în acea zonă. De două ori, câinele de urmă a dus echipa de căutări către şosea. Mai mult ca sigur, femeia nu este moartă pe acel câmp. Din câte se pare, Luminiţa Magdalena Călin ar mai fi plecat de acasă de două ori, însă după patru zile a revenit acasă", au mai arătat reprezentanţii IPJ Constanţa. Florin Vasile, fratele femeii dispărute, ne-a declarat că ieri, după ce a dat declaraţii anchetatorilor, a sprijinit echipele de căutări. "Sâmbătă, la ora 02.00, am fost sunat de poliţişti. Din câte mi s-a spus, sora mea circula cu luminile stinse. După ce au plecat în urmărirea ei, maşina surorii s-a oprit într-un şanţ. Poliţiştii au ajuns-o, au legitimat-o, au încercat s-o ridice iar ea a fugit. Magdalena ar fi încercat să lovească de două ori maşina poliţiştilor. Aceste relatări le ştiu de la poliţistul comunitar, care se afla alături de un alt agent de poliţie (n.r. Cristian Zbenghea). Mă tem să nu se fi întâmplat altfel. Mă tem se nu se ascundă ceva. Dacă citeşte aceste rânduri, vreau s-o rog frumos să vină acasă", a mai arătat Florin Vasile. Ieri, anchetatorii au ridicat imaginile surprinse de camerele de luat vederi ale benzinăriei Rompetrol situate pe bulevardul Aurel Vlaicu, acolo unde Luminiţa Magdalena Călin a alimentat. Tot în acest loc femeia a împrumutat un telefon mobil de la un angajat al benzinăriei, care a fost interogat de anchetatori. Tânărul ne-a declarat că nu a observat nimic ciudat în comportamentul Luminiţei Magdalena Călin. disparuta_2.jpg

Oficial se spune că...

Ieri seară, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a dat publicităţii primul comunicat pe marginea acestui caz. "În data de 11.12.2010, ora 15.00, poliţiştii din comuna Crucea au fost sesizaţi de către Florin Vasile, de 33 de ani, din Constanţa despre faptul că sora sa Luminiţa Magdalena Călin, de 37 de ani, din Bucureşti, a plecat în data de 10.12.2010, ora 21.00 de la domiciliul mamei sale din Constanţa şi nu a mai revenit până în prezent, informând faptul că în data de 11.12.2010, ora 07.00, a fost sesizat telefonic că autoturismul surorii sale, se află pe un câmp la marginea satului Stupina, comuna Crucea, judeţ Constanţa. Din verificările efectuate a rezultat faptul că în data de 11.12.2010, ora 02.00, persoana în cauză nu a oprit la semnalul poliţiştilor în comuna Nicolae Bălcescu, aceştia pornind în urmărirea sa, iar la intrarea în sat Stupina, autoturismul a pătruns pe un teren arabil unde a rămas împotmolit, cea în cauză reuşind să fugă. Au fost efectuate verificări în zonă dar fără rezultat, fapt pentru care au fost contactaţi lucrătorii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale care au procedat la darea în urmărire a persoanei dispărute la nivel naţional. (...) De asemenea s-au efectuat verificări în localităţile Crişan, Tichileşti, Hârşova, Crucea, Hanul Morilor, fiind înmânate fotografii cu fizionomia persoanei dispărute crescătorilor de animale, pădurarilor, reprezentanţilor societăţilor agricole şi celor ai societăţilor comerciale", se mai arată în buletinul informativ.

S-a lăsat de carte!

Potrivit unor surse neoficiale, Luminiţa Magdalena Călin a fost căsătorită cu fiul unui profesor universitar din Bucureşti, ar fi prietenă cu familia lui Virgil Petrescu, fost ministru al Învăţământului, nu avea probleme de natură financiară, îi ura pe cei care doreau să se sinucidă şi dorea să plece în Franţa pentru a-şi da doctoratul. Potrivit extrasului din procesul-verbal numărul 12 al şedinţei Biroului Senatului universitar din data de 17.03.2010, s-a decis ca Biroul Consiliului Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de valori să nominalizeze un cadru didactic care să desfăşoare orele de curs şi seminarii aferente "doamnei lect. univ. dr. Magdalena Călin, inclusiv recuperarea celor de la care titulatura a absentat". Potrivit Hotărârii numărul 108 al aceluiaşi proces-verbal s-a mai decis "analiza situaţiei create de comportamentul lect. unic. dr. Magdalena Călin". Cazul acestei femei a fost prezentat serile trecute şi la emisiunea lui Dan Diaconescu, la OTV, unde s-a spus că până în primăvara acestui an a predat la ASE în Bucureşti. De remarcat că în 2004 Luminiţa Magdalena Călin a fost în Consiliul de Administraţiei al ASIROM.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 14 Dec, 2010 09:25 a transformat o in elodia-daca a ucis o dan diaconescu ptr raiting sau k sa devina presedintele fraierilor care l vor vota?si balna santajistul care dadaea in mazare la antena 1 si apoi de la hotel flora il pupa pe organ