Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:53 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Catană, în rândul „pensionarilor de aur" Fostul şef al IPJ Constanţa are cu ce se lăuda! Cel puţin din punct de vedere financiar (document)

ro

01 Jul, 2011 00:00 1992 Marime text
cap_5.jpgVenit în fruntea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa pe data de 19 august 2010, comisarul-şef Dumitru Catană a fost eliberat din funcţie de chestorul Liviu Popa, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe data de 8 iunie 2011, zi în care Catană a împlinit vârsta de 55 de ani necesară ieşirii la pensie. Cotidianul ZIUA de Constanţa continuă prezentarea ultimelor declaraţii de avere completate de foştii şefi de instituţii de la malul mării înainte de a ieşi la pensie.

Pe data de 18 octombrie 2010, comisarul-şef Dumitru Catană, în calitate de şef al Poliţiei Judeţului Constanţa, a consemnat în declaraţia sa de avere, document postat pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române, că din 2008 posedă o jumătate dintr-un teren în suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi, bun care a intrat în posesia proaspătului pensionar prin achiziţionare. Datele oficiale mai arată că acest teren intră în categoria terenurilor extravilane, dacă se află în circuitul civil. La categoria clădirilor, fostul comandant al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa a menţionat deţinerea, din anul 2003, a unei case de locuit, în suprafaţă de 150 de metri pătraţi, din care are tot o jumătate. În 2009, comisarul-şef Dumitru Catană a început construirea unei case de locuit. Conform ultimei declaraţii de avere, Dumitru Catană conducea pe când se afla în fruntea IPJ Constanţa un Renault Laguna, fabricat în 2000. De menţionat că fostul inspector şef al IPJ Constanţa nu a înregistrat ipoteci, garanţii emise în beneficiul unui terţ şi nici nu a luat bunuri în leasing. În categoria destinată veniturilor salariale, Dumitru Catană a consemnat un câştig în 2010 în valoare de 95.506 lei. Asta în timp ce soţia comisarului-şef a adus în casă 15.500 de lei, iar cei doi copii au contribuit cu 34.000 de lei. Fără bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, şi nici obiecte care fac parte din patrimoniul naţional sau universal, a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro, comisarul-şef Catană a declarat că, în 2008, a deschis un depozit bancar la „ING Banc" având soldul, la data completării declaraţiei de avere, în valoare de 40.000 de euro. În 2009, Dumitru Catană a mai deschis alte două depozite bancare la „Alpha Banc" şi CEC în care a depus câte 50.000 de euro. În 2010, Dumitru Catană nu a înregistrat venituri din cedarea folosinţei bunurilor, din investiţii, din pensii, activităţi agricole, premii şi jocuri de noroc, ori din alte surse. Din acelaşi document mai reiese că Dumitru Catană nu este înscris în niciun sindicat sau vreo altă asociaţie profesională şi nici nu are acţiuni la vreo societate comercială.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii