Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Capii mafiei italiene se folosesc de Portul Constanţa

ro

01 Feb, 2011 00:00 4596 Marime text
deseuri_portul_constanta.jpgÎn luna decembrie 2010, Ministerul Administraţiei şi Internelor a solicitat autorităţilor portuare din Constanţa efectuarea unei acţiuni de control cu privire la posibila existenţă a mai multor containere pline cu gunoi

Potrivit jurnaliştilor publicaţiei italiene "LEspresso", capii mafiei napolitane Camorra se folosesc de Portul Constanţa pentru a descărca în ţara noastră cantităţi industriale de deşeuri, deşi aceste gunoaie sunt destinate către alte ţări. Pe data de 26 ianuarie, cotidianul "Bună ZIUA Iaşi" arăta că mafia Camorra orchestrează o vastă operaţiune ilegală: numeroase cargouri descarcă în ţara noastră cantităţi uriaşe de deşeuri destinate, în acte, către alte state. "Napoli se afla din nou inundat de munţi de gunoaie, iar spectrul acestui pericol italian - containere de deşeuri provenind din Campania (provincia a cărei capitală este Napoli) trimise de Camorra - bântuie Glina", mai spun cei de la "Bună ZIUA Iaşi" citând "LEspresso".

Mai mult decât atât, spun ziariştii din Iaşi, nu ar fi pentru prima oară când cargouri descarcă ilegal în România deşeuri care figurează spre alte destinaţii. "Abia intrate în România, aceste deşeuri se volatilizează. În realitate sunt îngropate în fosele monstruoase unde se acumulează gunoaiele în putrefacţie de decenii. Aceste gropi de gunoaie se întind pe zeci de hectare poluând zonele înconjurătoare. Cea de la Glina, de lângă Bucureşti, s-a ridicat strat cu strat, atingând astăzi înălţimea colinelor din sud-estul Capitalei. Localnicii respiră un aer pestilenţial din 1976, când Ceauşescu a decis depunerea deşeurilor Bucureştiului la Glina. Dar o mulţime de gropi ilegale şi legale, asemănătoare celei de la Glina, s-au dezvoltat în sudul ţării, iar societăţile-ecran din Romania care se ocupă cu tratarea deşeurilor sunt conduse de italieni. Interpol este alarmat de un fenomen nou - proliferarea în România a unei multitudini de agenţii de tratare a deşeurilor originare din Campania", mai arată "Bună ZIUA Iaşi". Deseuri_-_munti_de_gunoaie___.jpg

Constănţenii nu au găsit nimic dubios

Modalitatea prin care aceste containere pline cu "otravă italiană" ajung în ţară este extrem de simplu, totul făcându-se cu ajutorul porturilor. "LEspresso" spune că, după Dardanele, încărcătura cu pricina trece mai uşor de vigilenţa frontierelor de la Portul Constanţa la Odesa sau Ilicivsk, Ucraina. "Mafia italiană s-a impus pe teritoriul României şi acţionează cu precădere în nord-vestul ţării, Bucureşti, şi în tot sudul, până la Marea Neagră", mai acuză jurnaliştii italieni. Într-un final, problema a intrat şi în atenţia autorităţilor române, respectiv Ministerul Administraţiei şi Internelor, care au solicitat autorităţilor portuare din Constanţa demararea unui control din care să reiasă dacă cele precizate în "LEspresso" sunt adevărate, ori sunt pure invenţii. Contactat telefonic, şeful Căpităniei Zonale Constanţa, Alexandru Mezei, spune că nu au fost găsite indicii din care să reiasă veridicitatea celor prezentate de jurnaliştii italieni. "Nu au fost găsite nave care să transporte astfel de deşeuri", a completat Mezei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • AMIRALU` DE CARTON 01 Feb, 2011 00:22 iar dl. mezei???? asta joaca cu toata lumea, de la scafandri morti la deseuri periculoase??? aaa, scuze, de fiecare data nu stie nmic, nu s-a intamplat nimic, nimic nu e adevarat, scafandrii s-au sinucis pt ca nu mai suportau criza, iar italienii nu aduc deseuri ci de fapt ne iau gunoaiele din tara si le transporta in Napoli. traiasca dinozaurii !!!
  • gigi kent 31 Jan, 2011 23:13 Mai bine intrebati vulpea daca stie ceva de gainile din cotet...