Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:28 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bani furaţi, alcool şi viteză Pârghii legale pentru amânarea dosarului celor trei morţi de la Tuzla

ro

23 Sep, 2011 02:08 1790 Marime text
maner.jpgDosarul celor trei morţi din accidentul rutier din seara zilei de 28 octombrie 2010, de la Tuzla, provocat de Gheorghe Mâner, a fost amânat, din nou, de magistraţii Curţii de Apel Constanţa, dat fiind că s-a cerut acordarea unui nou termen pentru pregătirea apărării. Gheorghe Mâner, de 35 de ani, din Tuzla, care avea o alcoolemie de avea o alcoolemie de 2,95 grame/litru alcool pur în sânge, a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Mangalia la trei ani cu executare.

Pe data de 28 aprilie 2011, pe rolul Curţii de Apel Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 4897/254/2010, având ca obiect „ucidere din culpă (art.178 C.p.)", stadiu procesual: „recurs". Părţi în acest dosar sunt: Gheorghe Mâner, Werner - Theodor Schweizer, Florian Vasile, Iulian Ghebaură, SC Carpatica SA, Alexandrina Vasile, Cosmin Vasile şi Aglaea Vasile, toţi fiind recurenţi, iar Ioana Ghebaură are calitatea de intimat. Primul termen a avut loc pe data de 24 mai 2011, când din cauza lipsei apărării s-a acordat un nou termen, respectiv la 30 iunie 2011. Ulterior acestei înfăţişări, instanţa de judecată a amânat pentru a treia oară cauza, pentru data de 20 septembrie 2011, când a fost depusă o cerere de amânare pentru pregătirea apărării, următoarea înfăţişare fiind fixată pentru data de 26 septembrie. Aproape de sfârşitul lunii martie 2011, magistraţii Judecătoriei Mangalia l-au condamnat pe Gheorghe Mâner, în vârstă de 35 de ani, autorul tragediei rutiere la trei ani cu executare. De asemenea, instanţa de judecată a mai decis ca Mâner să achite aproape 4 miliarde de lei vechi celor implicaţi în accident, cu titlul de daune. Interesant de remarcat că Judecătoria Mangalia nu a luat în considerare consemnarea cetăţeanului german Theodor Werner Fritz Schweizer, soţul Gherghinei Ghebaură Schweizer, una dintre cele trei persoane decedate în accident, potrivit căreia, la momentul producerii tragediei rutiere, soţia sa avea asupra ei suma de 20.000 de euro. Soţul decedatei mai spune că banii au dispărut din maşina în care se afla Gherghina Ghebaură Schweizer.

Cine a furat banii din buzunarul victimei?

În privinţa acestor bani, instanţa de judecată a apreciat că declaraţiile martorilor nu pot confirma existenţa banilor, ci „doar dovedesc faptul că aceasta obişnuia să fie deosebit de diligentă cu banii proprii". Mai mult decât atât, „chiar dacă s-ar fi dovedit existenţa acestei sume asupra victimei, faptul că nu a mai fost găsită nu poate fi imputat inculpatului (nr. Gheorghe Mâner) fără probe certe în acest sens, aceasta putând face obiectul unei alte posibile infracţiuni contra patrimoniului comisă de altă persoană. Această sumă nu va fi inclusă în despăgubirile materiale stabilite, întrucât soluţionarea laturii civile a acestei cauze nu poate viza decât strict repararea prejudiciilor cauzate în mod direct părţii civile ca urmare a infracţiunii de ucidere din culpă comise de inculpat, ce face obiectul laturii penale", conform judecătorilor din Mangalia. Reamintim că în seara zilei de 28 octombrie 2010, pe drumul ce leagă Mangalia de Constanţa, Gheorghe Mâner a condus un Audi, A4. În momentul în care a ajuns în dreptul pasajului de la Tuzla, după ce a efectuat o depăşire, încălcând marcajul longitudinal continuu, şoferul a pierdut controlul volanului şi a lovit în plin autoturismul marca Dacia, care se deplasa din sens opus. În urma accidentului au decedat Marinel Vasile şi pasagerul din dreapta, Florea Ghebaură, de 60 de ani, dar şi Gherghina Ghebaură Schweizr, de 63 de ani, cetăţean german cu domiciliul în Stuttgart, pasager pe bancheta din spate. Gheorghe Mâner avea o alcoolemie de 2,95 grame/litru alcool pur în sânge şi o viteză de 120 de kilometri/oră, după cum au stabilit şi experţii. Potrivit unor surse, Gherghina Ghebaură Schweizr a venit în România cu intenţia de a achiziţiona un teren în Tuzla.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii