Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:00 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea şi interesele comisarului-şef Găianu, noul şef al Arestului (document)

ro

30 Nov, 2011 01:52 2155 Marime text
arest_gratii.jpgCâştigătorul concursului de ieri a declarat că avea un câştig anual din salariu în valoare de 42.000 de lei, în timp ce soţia sa a înregistrat un venit anual de 14.400 de lei

Ieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa a avut loc concursul organizat în vederea ocupării funcţiei de şef al Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv. Câştigătorul a fost desemnat comisarul-şef Nicolae Găianu, ofiţer la Cercetări penale în cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, care l-a avut ca şi contracandidat pe comisarul-şef Ion Nicu, împuternicit în fruntea Poliţiei Hârşova.

Potrivit celor consemnate în declaraţia de avere aferentă anului 2009, document completat pe data de 21.05.2009, şi postat pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române, noul şef al Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Constanţa nu are terenuri, însă posedă, împreună cu soţia, un apartament, în Constanţa, şi conduce o Skoda fabricată în 2007, auto dobândit prin intermediul unui credit bancar. Fără bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, ori obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal sau alte asemenea, a căror valoare însumată depăşeşte suma de 5.000 de euro, comisarul-şef Găianu avea, cel puţin în 2009, un depozit la Banca Transilvania în valoare de 12.000 de euro. În rubrica destinată plasamentelor, investiţiilor directe şi împrumuturilor acordate, dacă valoarea de piaţă însumată a tuturor acestora depăşeşte 5.000 de euro, şeful Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv a consemnat o „investiţie prin împrumut în familie", cota de participare fiind 50% şi valoarea de 30.000 de euro.

Cât priveşte datoriile comisarului-şef Nicolae Găianu, în 2009, avea 45.000 de lei de achitat Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, bani luaţi în 1999. De asemenea, în 2007, Nicolae Găianu a luat de la Porsche Bank România 16.000 de franci elveţieni, scadenţa fiind stabilită pentru 2014. Fără cadouri, servicii sau avantaje primite gratuit sau subvenţionate faţă de valoarea de piaţă, din partea unor persoane, organizaţii, societăţi comerciale, regii autonome, companii sau societăţi naţionale sau instituţii publice româneşti sau străine, inclusiv burse, credite, garanţii, decontări de cheltuieli sau altele asemenea, a căror valoare depăşeşte 300 de euro, câştigătorul concursului de ieri a declarat că avea un câştigat anual din salariu în valoare de 42.000 de lei, în timp ce soţia sa a înregistrat un venit anual de 14.400 de lei. Conform propriei declaraţii de avere, şeful Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv nu este asociat sau acţionar la societăţi comerciale, companii sau societăţi naţionale, instituţii de credit, grupuri de interes economic şi nici membru în asociaţii, fundaţii ori alte organizaţii neguvernamentale. Comisarul-şef a mai precizat că nu are calitatea de membru în organele de conducere, administrare şi control al societăţilor comerciale, regiilor autonome, companiilor sau societăţi naţionale, instituţiilor de credit, grupurilor de interes economic, asociaţilor, fundaţiilor sau organizaţiilor neguvernamentale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii