Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:06 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afacere de insucces pe teren retrocedat Interex se retrage de pe piaţa locală

ro

21 Sep, 2012 01:00 3286 Marime text
Interex01.jpgCompania franceză Intermarche, care operează magazinele Interex, renunţă la operaţiunile din România. Potrivit www.economica.net, urmează să închidă până în 15 noiembrie cele zece unităţi din ţară. Compania a anunţat în presa franceză motivul pentru care a decis să plece de la noi.

Într-un interviu acordat Lineaires, un distribuitor al retailerului francez Mousquetaires-Intermarche, care controlează reţeauaInterex din România, a confirmat ieşirea de pe piaţa autohtonă şi a oferit şi explicaţia. Compania vrea să îşi reorienteze activitatea cucerind alte pieţe, mai precis Bosnia şi Serbia. Pe plan local, Intermarche a intrat în 2002, prin deschiderea unui magazin la Ploieşti.

A existat un magazin Interex şi în Constanţa, dar el a fost închis în urmă cu ceva vreme. Totuşi, nu supermarchetul a atras neapărat atenţia, ci terenul pe care el a fost construit. Francezii ajunseseră pe un teren retrocedat de administraţia Mazăre.

INTEREX2.jpgProbabil că cea mai fericită zi din viaţa lui Constantin Ioan Dumitru Cocăneanu a fost 5 noiembrie 2002. La acea dată, edilul Radu Mazăre semna dispoziţia de primar 3694, prin care îl împroprietărea pe Cocăneanu cu terenuri în suprafaţă totală de 68.483,53 de metri pătraţi. Un foarte cunoscut şi comentat caz este cel al pământului pe care s-a ridicat ulterior parcul de distracţii Aqua Magic. Acolo, fericitul Cocăneanu a primit 14.900 de metri pătraţi. Tot în staţiunea Mamaia, vizavi de barul Melody, a mai fost împroprietărit, prin compensare, după cum s-a spus, cu 8.307,8 metri pătraţi. Puţin mai sus, peste drum de Hotelul Rex, a primit patru suprafeţe ce însumează 8.100 mp. În zona Compozitorilor - Baba Novac, Cocăneanu deţinea 31.873,73 mp, iar lângă şoseaua Mangaliei, vizavi de centrul comercial Doraly, a primit 5.302 mp. Toate aceste terenuri provin din retrocedările pe care DNA-ul le anchetează împotriva primarului Radu Mazăre. Oamenii legii susţin că edilul a dat în compensare pământuri prin subevaluare. Spre exemplu, anchetatorii spun că toate terenurile date lui Cocăneanu valorau, în mod real, 68.587.860 de dolari, în condiţiile în care, în funcţie de zonă, pentru retrocedări au fost evaluate la 9, 18, 20 sau 60 de dolari metrul pătrat. Interex-ul constănţean a fost construit pe o parte din parcela de 5.302 mp din zona Doraly - şoseaua Mangaliei, predată beneficiarului retrocedării prin procesul verbal de punere în posesie nr. 135723 din 2002.Corina SAMOILĂ

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii