Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:03 02 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centru comercial nou, pe şoseaua Mangaliei, ridicat de Maundier Fides SRL. Investitorul a obţinut o nouă autorizaţie de construire

ro

19 May, 2017 00:00 7356 Marime text
SC Maundier Fides SRL continuă demersurile pentru construirea unui magazin pe şoseaua Mangaliei nr. 165. Noul centru comercial se va ridica în locul magazinului Interex, situat pe şoseaua Mangaliei, în zona Mol - Doraly Mall, care a fost pus la pământ.
 
Societatea a obţinut, pe data de 17 mai, de la Primăria Constanţa, Autorizaţia de construire nr. 574 pentru „Construire imobil cu regim de înălţime P+1e cu funcţiunea de magazin retail, realizare de parcare la sol, amenajare incintă cu spaţii plantate, alei carosabile şi pietonale, realizare accesuri, amplasare mijloace publicitare, sistematizare verticală a terenului, amplasare copertine şi parasolar, împrejmuire, organizare de şantier“. Valabilitatea autorizaţiei de construire este de 12 luni.
 
Reamintim că, în acest an, pe data de 17 martie, Primăria Constanţa a emis şi Autorizaţia de construire nr. 214 pentru societatea Confort Urban, care se va ocupa de amenajarea accesului în incinta complexului comercial prin realizarea unui sens giratoriu pe şoseaua Mangaliei, zona Doraly Mall. Investiţia va fi realizată de SC Maundier Fides SRL, conform Acordului de parteneriat nr. 27846/03.03.2017.
 
Pe data de 10 octombrie 2016, societatea Maundier Fides SRL a obţinut Autorizaţia de desfiinţare nr. 99 pentru „Desfiinţare imobil existent corp C1 S = 4.152 mp“, situat pe şoseaua Mangaliei nr. 165. Terenul, cu suprafaţa de 13.001 mp, situat în intravilanul oraşului Constanţa, este proprietate a societăţii Maundier Fides SRL. Pe teren este construit un imobil cu o suprafaţă de 4.152 mp.
 
În ediţia din 27 iunie 2016, cotidianul ZIUA de Constanţa a publicat articolul „Apare un nou centru comercial în Constanţa. Maundier Fides SRL a solicitat acord de mediu de la APM Constanţa pentru demolarea Interex-ului“, în care anunţam că societatea Maundier Fides SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa proiectul „Desfiinţare imobil existent corp C1, conform extras de carte funciară nr. 203714/24.03.2016, Constanţa“, în vederea obţinerii acordului de mediu.
 
Este vorba despre magazinul Interex, situat pe şoseaua Mangaliei, în zona Mol - Doraly Mall. Terenul, cu suprafaţa de 13.001 mp, situat în intravilanul oraşului Constanţa, este proprietate a societăţii Maundier Fides SRL. Pe teren este construit un imobil cu o suprafaţă de 4.152 mp. Prin respectivul proiect, era propusă demolarea imobilului C1, cu o suprafaţă de 4.152 mp, şi a platformei betonate aferente aflate pe terenul de 13.001 mp, proprietate a SC Maundier Fides.
 
De asemenea, în memoriul depus la APM Constanţa se mai menţionează că, după desfiinţarea construcţiei existente, terenul va fi folosit pentru construirea unui imobil cu regim de înălţime P+1, cu funcţiunea de magazin retail, realizarea de parcaje la sol, amenajare incintă cu spaţii verzi plantate, alei carosabile şi pietonale, realizare accesuri, sistematizare verticală a terenului, amplasare de copertine - parasolar, branşamente utilităţi, împrejmuire teren.
 
Mai mult, în luna mai 2016, Maundier Fides SRL a obţinut de la Primăria Constanţa certificat de urbanism pentru „construire imobil cu regim de înălţime P+1E cu funcţiunea de magazin retail, realizare de parcare la sol, amenajare incintă cu spaţii plantate, alei carosabile şi pietonale, realizare accesuri, amplasare mijloace publicitare, sistematizare verticală a terenului, amplasare copertine şi parasolar amplasare post trafo, branşamente utilităţi, împrejmuire, organizare de şantier“.

Despre Maundier Fides SRL 

Cu sediul social în Bucureşti, strada Oslo, Maundier Fides SRL a fost înmatriculată în anul 2005. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din zece părţi sociale. Asociat unic este Electricom Solar SRL. Administratorul societăţii, care se ocupă de dezvoltare şi promovare imobiliară, este Sorin Bonciu, născut pe 14.09.1968, în Hunedoara.
 

La rândul său, Electricom Solar SRL a fost înfiinţată în anul 2012 şi are sediul social în satul Fundeni, comuna Dobroeşti, judeţul Ilfov. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Asociaţi în Electricom Solar SRL sunt Bomax Trading SRL, cu 5% din capitalul social, reprezentată de Sorin Bonciu, şi Sorin Bonciu, cu 95% din capitalul social. Sorin Bonciu este şi administratorul firmei, care se ocupă de producţia de energie electrică.
 
Bomax Trading SRL are sediul în Bucureşti, Calea Floreasca. Firma, înfiinţată în anul 1993, are un capital social subscris de 925.290 de lei, integral vărsat, compus din 92.529 de părţi sociale. Asociat unic şi administrator al firmei, care se ocupă de „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“, este Sorin Bonciu.
 
Sorin Bonciu este asociat în: Altius International SA, Altius Solar Energy SRL, Bomax Invest SRL, Bomax Trading SRL, Comat SA, Electricom Fotovoltaic SRL, Electricom Renewable SRL, Electricom Solar SRL, Electricom Wind Com SRL, Electricom Wind Power Energy SRL, Sigma Medical Class SRL, dar şi în mai multe societăţi radiate: Acvila International SA, Bomax Prodimpex SRL, Expert Consproiect SA, Fortus Construct SA, Prut Exim SRL, Top Management SRL, Transilvania Cargo SRL, Venetian Invest SRL.
 
Citeşte şi:
 
Activitate intensă
Se lucrează de zor la demolarea magazinului Interex. Un nou spaţiu comercial îi va lua locul (galerie foto)

 
Maundier Fides SRL are acordul municipalităţii pentru demolarea Interexului! Un nou magazin de retail îi va lua locul (galerie foto)
 
Apare un nou centru comercial în Constanţa Maundier Fides SRL a solicitat acord de mediu de la APM Constanţa pentru demolarea Interex-ului
 
Dispare definitiv Un mare centru comercial din Constanţa va fi ras de pe faţa pământului

Ti-a placut articolul?

Comentarii