Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administratorul TAR 02 Special se jură că nu el Cine le-a copt-o angajaţilor de la Drumuri?

ro

14 Sep, 2010 00:00 4837 Marime text
denuntatori_-_arestati_drdp.jpgIlie Fleşchiu: „Nu am avut niciodată probleme cu DRDP-ul“

Filaţi de luni întregi de anchetatori, angajaţii Regionalei de Drumuri şi ai Autorităţii Rutiere acuzaţi de fapte de corupţie au fost luaţi în primire de anchetatori în urma flagrantului realizat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Puţini oameni cunosc însă că cei care le-au „copt-o“ angajaţilor de la Drumuri şi Poduri sunt reprezentanţii firmei SC TAR 02 Special Agigea. Totuşi, deşi unul dintre angajaţii societăţii a fost cel care a pus umărul la realizarea flagrantului, Ilie Fleşchiu, administratorul SC TAR 02 Special Agigea, a declarat că nu ştie de ce acesta a făcut denunţul, firma sa neavând probleme cu DRDP-ul de-a lungul timpului.

Mai exact, conform documentului în care anchetatorii au solicitat arestarea preventivă a celor nouă angajaţi suspectaţi de fapte de corupţie, flagrantul a fost realizat cu sprijinul lui Ştefan Fleşchiu, administratorul parcului auto al societăţii şi rudă cu Ilie Fleşchiu, adminsitratorul SC TAR 02 Special Agigea. În propunerea respectivă se arată că pe 31 august 2010, Ştefan Fleşchiu „a formulat plângere împotriva inculpatului Pătru Gabriel, denunţând faptul că la data de 12 august 2010 acesta a acceptat foloase necuvenite pe care le-a şi primit în ziua următoare, în schimbul facilitării tranzitării unui punct de control fără autorizaţie specială, de către un autovehicul de transport al firmei SC TAR 02 Special SA Agigea“.

Preţuri neconcurenţiale

„Totodată“, au mai arătat anchetatorii, „numitul Fleşchiu Ştefan, administratorul parcului auto al societăţii susmenţionate, a reclamat că angajaţi ai DRDP Constanţa fac favoruri anumitor firme de transport pe care nu le sancţionează ori controlează în trafic, fapt ce le permite acestora să ofere servicii de transport la preţuri mici, neconcurenţiale“. De menţionat că, din propunerea de arestare a angajaţilor suspectaţi de fapte de corupţie, reiese că susţinerile denunţătorului au fost confirmate inclusiv de convorbirile telefonice ale angajatului DRDP, interceptate de anchetatori. „Faptele şi împrejurările relatate de către denunţător sunt confirmate de înregistrările convorbirilor telefonice dintre acesta şi Pătru Gabriel, precum şi de cele din data de 13.08.2010, ora 10.52.17 dintre acelaşi inculpat şi doamna «Caty»“, se arată în propunerea de arestare. În continuare, procurorii au relatat modul în care a fost realizat flagrantul: „la data de 3.09.2010, orele 11.00-11.30, în executarea atribuţiilor delegate de procuror, lucrătorii DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa au realizat depistarea în flagrant a inculpatului Pătru Gabriel, în timp ce primea suma de 100 de lei de la Fleşchiu Ştefan, răsplată pentru acordarea permisiunii de tranzitare a zonei de control fără autorizaţie, potrivit înţelegerii prealabile dintre acesta şi persoana menţionată“.denuntatori_-__drdp___.jpg

Despre DRDP, numai de bine

În ciuda acestei relatări, Ilie Fleşchiu, administratorul societăţii unde lucrează Ştefan Fleşchiu, a precizat că nu cunoaşte motivele care au stat la baza hotărârii rudei sale de a-l denunţa pe angajatul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa. „Nu ştiu de ce a făcut denunţul, nu răspund pentru faptele angajaţilor mei“, a precizat Ilie Fleşchiu. Pe de altă parte, administratorul SC TAR 02 Special Agigea a negat că ar fi avut vreodată probleme cu DRDP-ul sau cu vreun angajat al instituţiei. Totodată, acesta a negat că angajaţii Regionalei de Drumuri i-ar fi solicitat vreodată vreo taxă pentru asigurarea unui „tratament preferenţial“. „Noi nu avem nicio legătură cu denunţul, este treaba angajatului, nu a noastră, a firmei. Noi niciodată nu am avut probleme cu Regionala de Drumuri sau cu vreun angajat de acolo“, a precizat Ilie Fleşchiu. Nu în ultimul rând, întrebat dacă s-ar constitui parte civilă într-un eventual proces penal în care angajaţii DRDP ar fi judecaţi pentru faptele de corupţie care li se impută, solicitând măcar restituirea sumei avansate cu ocazia flagrantului, administratorul SC TAR 02 Special Agigea a precizat că este tot treaba angajatului său şi că nu are legătură cu firma sa. Societatea TAR 02 Special Agigea a fost înfiinţată în 1994 şi se ocupă cu „transporturi rutiere de mărfuri“, însă în februarie 2010, obiectul de activitate al firmei a fost completat cu „repararea maşinilor“. Conform informaţiilor afişate pe site-ul Vrajitorul.eu, în 2009, cu 34 de salariaţi, firma a avut o cifră de afaceri 2.860.406 lei, însă profitul a fost zero, societatea înregistrând o pierdere brută de 441.515 lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii