Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzat ca a ucis un om, sa nu-si strice Audi-ul

ro

23 May, 2009 02:18 1687 Marime text
Noi detalii-şoc au ieşit la iveală în privinţa accidentului de la Doraly Mall, în urma căruia şi-a pierdut viaţa un bărbat de 52 de ani. Un cetăţean care s-a semnat simplu „Adrian", din Constanţa, pretinde că a fost martorul tragediei şi a explicat pe larg, în ediţia online a cotidianului nostru, modul în care s-a produs evenimentul rutier. 

Concret, este vorba despre tragedia produsă  joi după-amiaza, în apropierea trecerii de pietoni de la Doraly Mall. Costache Bularda, un bărbat de 51 de ani, a fost lovit mortal de un autoturism Audi, cu numărul B 36 XMJ, la volanul căruia se afla George Iftimie, un constănţean de 24 de ani. Cititorul afirmă că, deşi vina pentru că nu a traversat pe la trecere îi aparţine victimei, aşa cum au stabilit poliţiştii, în fapt, accidentul ar fi putut fi evitat de şoferul Audi-ului, dar că acesta nu a vrut să-şi strice maşina. De la începutul relatării, martorul a precizat că aştepta microbuzul în staţie, împreună cu alte două femei, aflându-se pe partea unde intenţiona să ajungă Costache Bularda. „L-am avut în faţa ochilor tot momentul vieţii lui", spune martorul. Omul a povestit că, după ce a aşteptat trecerea pietonilor pe zebră, Audi-ul „a ţâşnit ca din puşcă" pentru a se încadra în faţa unei maşini de pe a doua bandă, şoferul „fiind cu ochii pe oglinda retrovizoare tot timpul". Despre pietonul care a trecut prin loc nepermis, martorul spune că acesta „s-a uitat spre cele două maşini care aşteptau la trecere, s-a uitat şi în sensul celălalt, care era complet liber vreo 400 metri şi s-a angajat să traverseze (la circa 50 de metri de trecerea unde se aflau cele două maşini, Audi pe banda 1, atenţie!)". „A apucat să facă doi paşi", a precizat bărbatul care a fost de faţă la eveniment, „şi la al treilea l-a acroşat Audi cu bara din faţă-dreapta şi, din viteza lui, omul s-a rotit în aer fără să-i atingă restul maşinii şi l-a aruncat pe trotuar (...) S-a izbit cu capul de ciment şi acolo a rămas nemişcat". Martorul a mai dezvăluit că bărbatul „era cu privirea în sensul opus traversării, acela de unde nu venea nicio maşină, aşa că n-a ştiut că moartea se abate asupra lui, era sigur că cei care veneau dinspre trecere îl vor lăsa să traverseze, dar n-a fost aşa".

Tragedia putea fi evitată

Totuşi, martorul ocular spune că despre şoferul din Audi că, „în goana lui spre a-i lua faţa acelui autoturism de pe banda a doua, avea privirea aţintită în oglinda retrovizoare, l-a văzut în ultimul moment, a claxonat scurt, fără să frâneze, şi l-a acroşat pe acel individ". Cititorul îl acuză pe şoferul maşinii că, „dacă trăgea de volan să intre pe banda a doua, nu se mai întâmpla nimic". „În oglindă nu se vede exact distanţa faţă de acel autoturism şi, în mod sigur, i-a fost frică să nu-i strice maşina. Mai bine trece nepăsător peste om", a spus cel care a văzut accidentul. Acesta a adăugat că apoi şoferul din Audi „a frânat scurt, fără să lase urme pe şosea, a dat înapoi maşina, s-a dat jos, a văzut ce-a realizat, a vorbit la mobil, şi-a luat fragmentul de bară rupt de la Audi, vreo 50 cm, şi l-a pus în portbagaj". În acest context, martorul se întreabă dacă chiar nu se putea evita accidentul. „Sunt 50 de metri până la omul respectiv, conduci cu faţa spre el, vii de la stop, bagi vitezele pe rând de la prima, în lege spune să conduci preventiv. Chiar dacă omul traversa neregulamentar, îl atenţionezi cu claxonul, încetineşti maşina, o opreşti, aştepţi să treacă, nu dai peste el aşa, să nu-ţi strici tu Audi, că e şi el om, nu animal", a conchis martorul. Totuşi, un alt cetăţean, care susţine, de asemenea, că a fost la faţa locului, a precizat că, timp de aproximativ 20 de minute, victima a fost în agonie, dar nu a încercat nimeni să-l ajute. „De ce nu a fost o persoană care să pună mâna pe acel om, care a fost în agonie 15-20 de minute? Şi eu am fost la faţa locului, dar şi o maşină de poliţie care era acolo întâmplător şi domnii aveau mănuşi, de ce nu a încercat nimeni să-i oprească hemoragia, că omul acela s-a zbătut acolo, sângerând, şi şi-a dat ultima suflare când era SMURD-ul pe pod?!". Cel de-al doilea martor al tragediei insistă că se putea face ceva pentru victimă, dacă nu ar fi pierdut atâta sânge. „Maşini treceau, se uitau, cu trusa de prim ajutor ascunsă într-un colţ, uitată de spiritul de ajutor", a conchis cetăţeanul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii