Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident mortal Judecat pentru uciderea a doi pedelişti din Constanţa

ro

21 Oct, 2011 01:00 2121 Marime text
accidentPDL1.jpgDosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Arad, în urmă cu câteva zile, şi a primit numărul unic 15774/55/2011

Gheorghiţă Boldaş, presupusul autor al accidentului rutier mortal în urma căruia şi-au pierdut viaţa foştii pedelişti constănţeni Viorel şi Mioara Trifu, de 56 şi respectiv 48 de ani, din Constanţa, dar şi soţia conducătorului auto, Virginia Boldaş, a fost trimis în judecată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Arad, în urmă cu câteva zile, şi a primit numărul unic 15774/55/2011.

accidentPDL.jpgCauza mai sus precizată are ca obiect „ucidere din culpă (art.178 C.p.)", potrivit căruia „uciderea din culpă a unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani". Acelaşi Cod Penal mai arată că „uciderea din culpă ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activităţi, se pedepseşte cu închisoare de la doi la şapte ani. Când uciderea din culpă a unei persoane este săvârşită de un conducător de vehicul cu tracţiune mecanică, având în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală sau care se află în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la cinci la 15 ani". De altfel, cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta săvârşită din culpă, de orice altă persoană în exerciţiul profesiei sau meseriei şi care se află în stare de ebrietate. Dacă prin fapta săvârşită s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevăzute în alineatele precedente se poate adăuga un spor până la trei ani. Revenind la dosarul morţii celor doi pedelişti, potrivit datelor oficiale, Gheorghiţă Boldaş, presupusul autor, are calitatea de „inculpat", în timp ce Cosmin Tiberiu Boldaş, Valeriu Trifu şi Paula Mocanu, prin mandatar Valeru Trifu sunt părţi civile. Lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere Arad au stabilit că Gheorghiţă Boldaş, în vârstă de 51 de ani, a condus, în apropierea Crăciunului 2010, un automobil marca Volkswagen, model Jetta, cu numerele de înmatriculare CT 54 TVM, dinspre Deva spre Arad. La un moment dat, într-o curbă periculoasă, din câte se pare, Boldaş ar fi adormit la volan şi a intrat pe contrasens, unde a lovit frontal un autoturism marca Audi, model A3, înmatriculat AR 09 KDE, care venea din sens opus, condus de Nicolae Simion Ardelean, de 21 de ani, cetăţean austriac. În urma impactului deosebit de puternic, Volkswagen-ul condus de Boldaş a părăsit partea carosabilă şi s-a rostogolit de mai multe ori pe câmp. Sosiţi de urgenţă la faţa locului, medicii nu au mai putut face nimic pentru soţii Viorel şi Mioara Trifu, de 56 şi respectiv 48 de ani, din Constanţa şi pentru soţia conducătorului auto, Virginia Boldaş, de 53 de ani. Potrivit unor informaţii neoficiale, Viorel Trifu ar fi activat în cadrul Armatei Române şi ar fi condus una dintre cele mai mari farmacii Plafar din municipiul Constanţa. De altfel, Viorel şi Mioara Trifu, rude prin alianţă cu Nicolae Şandru, consilier local PDL, făceau parte dintr-o organizaţie de cartier a PDL Constanţa, din Colegiul 7, coordonat de Florian Constantin. Pe data de 29 decembrie 2010, soţii Viorel şi Mioara Trifu au fost înmormântaţi la Domneşti, judeţul Vrancea. La eveniment a participat Florian Constantin, dar şi foşti colegi de partid ai celor doi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii