Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din confortul bolidului, direct în Arestul Poliţiei Victima şmecherului cu BMW, condusă mâine pe ultimul drum

ro

29 Nov, 2011 01:00 1843 Marime text
cap_4.jpgMandatul de arestare este valabil până pe data de 26 decembrie. Altfel spus, administratorul SC R&R IT Security Solutions SRL riscă să-şi „petreacă" sărbătorile în spatele gratiilor

Radu Popescu, tânărul de 25 de ani reţinut de procurori după ce l-ar fi accidentat mortal pe Vasile Luban, în timp ce acesta aştepta autobuzul, în staţia special amenajată situată în faţa Casei Judeţene de Pensii, a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. În paralel, trupul neînsufleţit al bărbatului a fost depus la Capela Albastră de la Cimitirul Central Constanţa, iar înmormântarea va avea loc mâine, la Cimitirul Palas - Brătianu. Potrivit unor surse, azi, la Tribunalul Constanţa este aşteptat să se judece recursul declarat de şofer împotriva arestării sale. Înainte de producerea accidentului, conducătorul auto ar fi trecut pe culoarea roşie a semaforului amplasat la intersecţia dintre bulevardele Ferdinand şi Tomis. Înainte de a pleca la drum, Radu Popescu ar fi petrecut toată noaptea în clubul Fratelli, după care s-a urcat la volan, deşi consumase alcool, dar şi alte substanţe interzise.

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa spun că în sarcina tânărului şofer s-a reţinut faptul că, „la data de 27.11.2011, în jurul orelor 07:15, a condus autoturismul marca BMW, pe strada Mircea cel Bătrân din municipiul Constanţa, cu direcţia de deplasare dinspre bulevardul Ferdinand spre bulevardul Tomis, având o îmbibaţie alcoolică de 0,85 gr‰ prima probă şi respectiv 1.00 gr ‰ a doua probă, şi ajungând în dreptul Centrului Militar Judeţean, din cauza consumului de băuturi alcoolice şi produse stupefiante, a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă către dreapta şi a pătruns pe trotuar, unde a accidentat mortal pe numitul L.V. care se afla în staţia de transport în comun, după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, care efectuau cercetarea locului faptei". În faţa anchetatorilor, Radu Popescu a recunoscut săvârşirea faptelor reţinute în sarcina sa. În aceste condiţii, judecătorii au dispus luarea măsurii arestării preventive a inculpatului pe o durată de 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa unor substanţe ori produse stupefiante şi părăsirea locului accidentului de către conducătorul autovehiculului fără încuviinţarea poliţiei care efectuează cercetarea locului faptei. Decizia a fost luată de completul de judecată prezidat de judecătoarea Cristina Radu, din cadrul Secţiei Penale a Judecătoriei Constanţa. Oamenii legii arată că şoferul a petrecut toată noaptea în clubul Fratelli, după care s-a urcat la volan. Ajuns la semaforul amplasat la intersecţia dintre bulevardele Ferdinand şi Tomis, individul ar fi trecut pe culoarea roşie a semaforului, iar în zona Casei Judeţene de Pensii l-a lovit mortal pe Vasile Luban, apoi a încercat să scape părăsind locul accidentului fără acceptul oamenilor legii. În zonă se afla un jandarm al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa, care l-a imobilizat şi l-a predat Serviciului Rutier. După cum arătam şi în ediţia trecută, numele lui Radu Popescu apare în firma SC R&R IT Security Solutions SRL, din Constanţa, în dreptul „administratorului", tânărul fiind asociat cu Răzvan Popescu, cel mai probabil fratele său. Potrivit unor surse, cei doi tineri ar fi copiii Ştefanei şi ai lui Dinică Ovidiu Popescu, foşti consilieri juridici ai Agenţiei Domeniilor Statului. Trupul neînsufleţit al lui Vasile Luban a fost depus la Capela Albastră de la Cimitirul Central Constanta, urmând a fi înmormântat mâine, la Cimitirul Palas - Brătianu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii