Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:35 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plătim scump somnul parlamentarilor la şedinţe

ro

27 Sep, 2011 01:00 1358 Marime text

claudia_candet.jpgStatul alocă lunar o grămadă de bani pentru ca parlamentarii care lucrează la legile ţării să poată dormi liniştiţi astfel încât să aibă mintea extrem de limpede atunci când votează sau nu.

Zeci de milioane, aproape de sută, scoate statul din buzunar pentru fiecare din cei 471 de parlamentari din toată ţara. Cazaţi la un lux incredibil, cu tot confortul necesar pentru a lucra în cele mai bune condiţii, şi deputaţii şi senatorii ţării dovedesc mult mai des decât ne-am aştepta că oricât de mult ar cheltui statul pentru ei, nu este suficient. De altfel, deputaţii şi senatorii s-au tot mutat în cei trei ani care s-au scurs de când au început mandatul, în speranţa găsirii unui confort cât mai mare, asemenea celui de la propriile lor case, aşa cum sunt majoritatea dintre ei obişnuiţi. Mulţi stau într-un resort al fostului hotel Bucureşti, unul dintre locurile de cazare luxoase ale capitalei, altora nu le-a mai convenit şi s-au mutat la Marriot. Însă nici acolo condiţiile nu erau după standardele lor şi au găsit de cuviinţă că ar fi bine să se mute înapoi. Se pare însă că nu luxul este cel care trebuie să asigure şi un somn bun.

Astfel că, nu mai departe de zilele trecute, unul dintre deputaţii ţării adormea în timpul unei şedinţe, însă nu la Parlament, unde să presupunem că nu l-ar vedea prea multă lume. Acesta a adormit nicăieri altundeva decât în timpul unei şedinţe a filialei judeţene unde este invitat permanent. Şi nu la orişicare şedinţă, ci la una în care se vota noul şef al organizaţiei judeţene de partid. Pesemne oboseala acumulată în timpul lucrului pentru legile ţării a fost atât de mare încât nu s-a mai putut abţine până să ajungă acasă. Deputatul a moţăit o jumătate de oră pe scaun, apoi s-a trezit buimac, a votat şi a adormit la loc. De altfel, nu ar fi primul care adoarme în momente cheie, cum ar fi şi acesta, al unui vot deloc de neglijat mai ales când vine vorba despre preşedinţia unui partid. De altfel, în 2006, ştirea cu şeful de la judeţ al Constanţei, Nicuşor Constantinescu, a făcut mare vâlvă la momentul anului 2006, filmarea făcând deliciul celor prezenţi la momentul somnului în intersecţia de la Capitol, cunoscută de atunci ca „intersecţia adormirii". Aşadar, moda trebuie menţinută, la fel ca şi luxul unui somn de zeci de mii de lei. Bineînţeles de noi, contribuabilii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii