Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:56 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce i-am face statuie lui Nicusor?

ro

28 Oct, 2009 01:57 1867 Marime text
emilian_editorial.jpgO ştire apărută acum două zile pe o agenţie de presă m-a făcut efectiv să nu-mi pot stăpâni râsul. Zicea acolo că preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a dezvelit, în cadrul unor manifestări, statuia primului preşedinte al CJ, Zamfir Părăianu.

Se motiva în ştirea agenţiei că au fost organizate manifestările în cauză pentru a-i omagia pe toţi oamenii care au stat la cârma Consiliului Judeţean încă de la înfiinţare şi care au contribuit la prosperitatea judeţului. Aşa o fi. Oamenii aceia erau dedicaţi judeţului pe care îl ocârmuiau. Nimeni nu făcea ce se face acum. Nimeni nu făcea ce fac preşedinţii de consilii judeţene acum. Cei vremelnic instalaţi din greşeala electoratului pe fotoliile de preşedinţi.

Şi de aici mi-a venit ideea şi m-am întrebat: de ce i-am face noi, contemporanii, statuie lui Nicuşor Constantinescu?

Pentru că numai la câte am citit şi auzit, parcă nu prea am avea de ce. Păi să îi enumerăm şi câteva fapte. Are două dosare la DNA? Are. Pentru ce le are? Oficialii spun că pentru un prejudiciu uriaş. În dosar sunt angrenate multe nume, mari. Pe măsura prejudiciului.

Uite câteva dintre ele: Radu Mazăre, Nicuşor Daniel Constantinescu şi renumitul acţionar al FC Dinamo, Cristi Borcea.

În dosar este vorba despre 37 de persoane acuzate de DNA de restituirea şi atribuirea nelegală a unor suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Actualul preşedinte al CJC mai este trimis în judecată, tot de procurorii DNA, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată. Este vorba despre o pagubă produsă regiei de apă, din cauza unor contracte pe care Nicuşor Constantinescu, în calitate de ordonator de credite, a refuzat să le onoreze.

Nicuşor a ripostat pe toate canalele media, la ambele situaţii, cu o placă deja cunoscută: „dosarul a fost fabricat de DNA".

De ce i-am face statuie lui Nicuşor Constantinescu, dacă tot pe el îl ceartă mulţi dintre primarii judeţului că acordă fonduri discreţionar, pe criterii politice?!

Aş putea să mă gândesc dacă merită o statuie, atâta timp cât deşi i-am spus de nu ştiu câte ori că ar putea să facă un gest de mărinimie pentru eroul de la Cogealac, nu l-a făcut. Şi nu că i-am spus eu. Ci pentru faptele lui Nelu Balaci, cel care a salvat patru sau cinci oameni din fântâna popii din localitate.

Şi nu pot să uit că tot despre Nicuşor se vorbeşte că a adormit în intersecţia de la Capitol. Iar cazul a fost ultramediatizat.

Dar nu pot uita multe din cele apărute în presă despre preşedintele CJC. Şi atunci, mă întreb din nou: pentru ce i-am face noi sau urmaşii noştri o statuie?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cristi 04 Nov, 2009 09:14 Noi cei din Medgidia i-am face d.lui Nicusor o statuie care sa fie orientata cu capul in jos ( motivat sub aspectul, de-ai veni, ceace-i trebuie -- mintea la cap) . Sa ma explic !!! Noi si nu numai ,locuitorii acestui municipiu nu mai putem circula pe varianta din partea sudica a judetului ( prin /si VALEA DACILOR -- SIMINOC) datorita degradarii in care se afla acest drum ( daca se mai poate numi asa ). Ce ar fi de facut ?? 1. Sa nu mai mintim ! 2. Sa alocam drumurilor catre Medgidia banii necesari!!3. Sa venim prin Medgidia ori de cate ori este nevoie , nu numai in CAMPANIILE ELECTORALE !! Sa fim apreciati si respectati, daca ,cei de la centru doresc respect !! S A S M D...... Cu mult respect D.le Emilian Andrei