Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:45 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

TV Neptun, sancţionat de CNA Chiru ameninţă cu judecata pentru că Mazăre l-a făcut ţigan (document)

ro

16 Mar, 2011 21:35 6639 Marime text
deschidere.jpg„S-au dus pe la ţiganu' ăsta de la ISC (Inspectoratul de Stat în Construcţii), pe la Chiru, care nu ştie ce să facă decât să blocheze orice construcţie ..."

Postul de televiziune TV Neptun a fost somat public de către Consiliul Naţional al Audiovizualului din cauza primarului Radu Ştefan Mazăre.

Mai precis, prin decizia nr. 230 din 3 martie a.c., CNA a sancţionat SC SOTI Cable Neptun SRL pentru TV Neptun, din pricina unor injurii pe care edilul i le-a adus actualului preşedinte al organizaţiei judeţene a PDL Constanţa şi director al Inspectoratului Judeţean în Construcţii, Christian Gigi Chiru. Mai precis, pe 7 februarie a.c., Mazăre a fost invitat în emisiunea Reporter de la TV Neptun şi, întrebat fiind de problema de pe strada Mircea, acolo unde se intenţionează construirea unui teren pe „buza" malului, a răbufnit: „... domnii din bloc... au mers cu reclamaţii, s-au dus pe la ţiganu' ăsta de la ISC (Inspectoratul de Stat în Construcţii), pe la Chiru, care nu ştie ce să facă decât să blocheze orice construcţie ...". Prin urmare, Christian Gigi Chiru a depus la CNA reclamaţia cu nr. 2131 din 11 februarie a.c.. „În urma analizării raportului de monitorizare şi a vizionării înregistrărilor, membrii Consiliului au constatat că radiodifuzorul SC SOTI Cable Neptun SRL a încălcat prevederile art. 42 alin. (1) şi (4) din Decizia nr. 187/2006 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, cu modificările şi completările ulterioare. (...) În fapt, în cadrul emisiunii de ştiri Reporter, ediţia din 07 februarie 2011, prezentatoarea Lorena Târşoagă l-a avut invitat în studio pe primarul municipiului Constanţa, dl. Radu Ştefan Mazăre, care, pe parcursul a 16 minute şi 40 de secunde, a vorbit despre unele proiecte ale municipalităţii. (...) Faţă de modul în care postul TV NEPTUN a difuzat materialul audiovizual prezentat, membrii Consiliului au constatat că au fost încălcate prevederile din legislaţia audiovizuală potrivit cărora realizatorii emisiunilor au obligaţia să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios", se arată în decizia de sancţionare a Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Televiziunea „de casă"

CNA-ul mai spune că prezentatoarea emisiunii ar fi trebuit să intervină şi să-l atenţioneze pe invitatul emisiunii de ştiri că o asemenea atitudine contravine legislaţiei audiovizuale. Or, aceasta nu a avut nicio reacţie din care să reiasă măcar că dezaprobă folosirea unui limbaj injurios de către invitat: „Atitudinea permisivă a prezentatoarei emisiunii a condus, implicit, la încălcarea dreptului la imagine al persoanei la adresa căreia dl. primar Radu Mazăre s-a referit în termeni injurioşi".

Christian Gigi Chiru spune că se bucură că CNA-ul a răspuns favorabil sesizării sale şi că se gândeşte foarte serios să-l acţioneze în judecată pe primarul Radu Ştefan Mazăre. „Normal că mă gândesc să-l dau în judecată, mai ales că şi CNA-ul mi-a dat dreptate. Oricum, dacă nu a fost educat până la ora asta... nu o să-l mai educ eu", a spus şeful PDL Constanţa. Pentru a afla şi părerea primarului cu privire la poziţia CNA, am încercat să-l contactăm pe acesta, însă nu a răspuns nici apelurilor telefonice, nici SMS-urilor trimise de ZIUA de Constanţa. Trebuie menţionat că postul sancţionat de CNA aparţine societăţii SOTI Cable Neptun, ai cărei acţionari sunt Valeriu Mereuţă (2,5%), Gabriel-Sorin Strutinsky (40%), Eugen Radu Preda (5%), Mihail Gheorghe Cârciog (12,5%), Iliuţă Naghi (5%), Ring Star SRL (10%) şi Conpress Holding (25%). Firma are un sediu secundar pe strada Ion Roată nr. 3, acolo unde îşi desfăşoară activitatea Radio Neptun. Pe lângă faptul că Strutinsky şi Cârciog sunt asociaţi cu Mazăre în mai multe afaceri, mai trebuie subliniat faptul că primarul, alături de preşedintele CJC; Nicuşor Daniel Constantinescu, a fost asociat în Conpress Holding până în 2002. Potrivit CNA, televiziunea „de casă" a primarului Radu Ştefan Mazăre a fost obligată să difuzeze următorul anunţ, dar nu în calupuri de publicitate: „Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat postul TV NEPTUN cu somaţie publică, întrucât, în ediţia din 07 februarie 2011 a emisiunii informative Reporter, prezentatoarea a permis invitatului să folosească un limbaj injurios la adresa unei persoane, limbaj de natură a prejudicia dreptul acesteia la propria imagine, fapt ce contravine art. 42 din Codul audiovizualului".

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • violeta 01 Apr, 2011 18:15 Gardul cimitirului seamana foarte bine cu zidul de sprijin de pe strada traian.Si ia aminte mazare decat un primar rudimentar,spagar,figurant...sa fie oricine daca este civilizat,isi ingrijeste orasul SI SA NU NE FACA DE rusine.
  • constantean 17 Mar, 2011 22:34 Nu este tigan este rrom. Un jeg care a avut taraba vara in Eforie si acum se lafaie in fotoliul de director fara sa cunoasca nimic despre constructii. Ca toti pedeleii ajunsi pe scaune calde au lipit afise electorale pe strazi.
  • vraciul2006 17 Mar, 2011 17:21 Chiru nu este tigan ci machidon .
  • somn usor 17 Mar, 2011 13:36 cand consumi prafuri albe, nu-ti place sa vezi negru in fata ochilor ; drogatul si-a pierdut cumpatul
  • sorin 17 Mar, 2011 10:18 Domnule Mazare, sa-ti fie rusine ca i-ai spus domnului Chiru pe nume.
  • un cititor 17 Mar, 2011 09:23 Lui Mazare ii este realmente frica de Chiru.Va face greseli multe si Chiru poate profita.
  • pastaie 17 Mar, 2011 09:18 chirule, iarta-l ca trage pe nas si nu stie ce spune
  • Rajcapur 17 Mar, 2011 08:32 Te pomenesti c-o fi (Chiru)vreun arian pursange,de vita veche iar noi (inclusiv Mazare)nu stiam! Apropo,unde gasim si noi un CV al Jupinului ? Dar unul serios,cu date sigure,exacte,explicitind si fostele ocupatii cu 2 generatii in urma ?
  • Sile this Millennium 17 Mar, 2011 08:16 Saolin a făcut o aluzie asemănătoare privind membri PLD care nu l-au ales pe "omul lui Blaga"