Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:55 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Si pro si contra Mazare Il impinge cineva pe Banias sa se lege de Radu Stefan Mazare?

ro

25 May, 2010 03:14 3229 Marime text
deschidere.jpgPreşedintele PDL Constanţa, Mircea Banias, şi-a făcut timp, în minivacanţa de Rusalii, să fandeze şi să lanseze un atac drept contra figurii celei mai vizibile de pe plan local: Radu Ştefan Mazăre. Banias a anticipat probabil, şi nu a greşit, că îşi va asigura promovarea imaginii sale, dar - lucru vital în campania internă pentru şefia filialei judeţene - se va şi distanţa de echipa măzăristo-pesedistă cu care a fost frecvent asociat.

Printr-un comunicat de presă de duminică, la propriu şi la figurat, Banias îl critică pe Mazăre, ca din senin, folosindu-se de ipostaze mai vechi în care s-a aflat primarul, al căror subiect s-a „răsuflat" demult. „Suntem în faţa unei penibile tentative de victimizare şi îi cerem primarului Radu Mazăre să nu-şi bată joc de constănţeni, dând vina pe instituţiile statului pentru incompetenţa lui. Faptul că este sub anchetă nu l-a împiedicat pe Radu Mazăre să dea interviuri TV în jacuzzi, să danseze samba şi în Brazilia şi în România, să defileze în uniformă de nazist şi să pozeze pentru revista Playboy în chip de gangster. Primarul are, se pare, tot timpul pentru plăcerile lui, dar nu mai are timp pentru problemele constănţenilor", realizează Banias. Reamintim cu această ocazie, că Mircea Banias a mai făcut referiri, cu caracter critic, la persoana primarului, probabil atunci când a constatat că îi este în scădere cota. Acum, în pragul alegerilor interne ale PDL Constanţa, „atacul" pare cu atât mai puţin întâmplător.

Împotriva aranjamentelor dubioase ale PSD

Pe 9 septembrie 2009, Banias a pozat, aşa cum relatam, în adversarul numărul unu al „aranjamentelor dubioase" ale PSD Constanţa. Declaraţiile critice la adresa echipei Mazăre şi a PSD au venit atunci, după ce s-a scris că una dintre instituţiile portuare controlate de PDL a cumpărat apariţii la TV Neptun. „Constanţa are nevoie de o şosea de coastă bine făcută, nu de un dezastru de mediu şi nici de afaceri dubioase cu terenuri.(...) A doua condiţie este aceea ca realizarea şoselei de coastă să nu se transforme într-o afacere cu terenuri marca Mazăre - Geoană. Există suspiciuni că realizarea şoselei de coastă urmăreşte în primul rând îmbogăţirea PSD Constanţa şi a unor lideri centrali PSD şi abia apoi interesele constănţenilor. În concluzie, PDL Constanţa spune DA şoselei de coastă, dar spune NU aranjamentelor dubioase şi grabei suspecte cu care PSD Constanţa împinge acest proiect", preciza Banias, anul trecut, tot prin intermediul unui comunicat de presă.

Pe 27 septembrie 2009, Banias a recidivat cu criticile la adresa social-democraţilor. „PNL şi PSD nu vor o justiţie care să ia la întrebări oameni precum Adrian Năstase sau Radu Mazăre, ci vor să întindă covorul roşu acestor oameni", declara Banias în cadrul unei conferinţe de presă.

banias_pro_si_contra_-_mircea_banias_radu_mazare.jpgBanias l-a lăudat pe Mazăre

Dar Mircea Banias nu a fost tot timpul critic la adresa adversarilor politici declaraţi ai PDL. Pe 15 octombrie, Mircea Banias a declarat, în cadrul unei emisiuni la TV Neptun, că Mazăre este un primar mai bun decât Klaus Johannis. Tema discuţiei televizate a fost: Croitoru, premierul favorit al preşedintelui. La un moment dat, s-au adus în discuţie propunerile noii coaliţii pentru funcţia de premier. Mircea Banias a răspuns destul de indignat că nu înţelege de ce PSD a fost de acord cu numirea lui Klaus Joahannis, când are cel puţin doi primari mai buni ca el. „Este vorba de Radu Mazăre şi Gheorghe Nichita, de la Iaşi", a explicat atunci, senin, democrat-liberalul.

Şi totuşi întrebarea persistă: cine îl împinge de la spate pe Banias să se lege de Radu Ştefan Mazăre, că din proprie iniţiativă nu o face.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cititor 25 May, 2010 11:17 Adevarul e ca Banias are dreptate: nu mai are mazare timp de Constanta...de ce nu ne lasa oare? Sa se duca in Brazilia, doar dus...sa ii salveze pe brazilieni, ca pe noi ne-a bagat adanc in c...ati mai fost in zona peninsula? nici sa nu va duceti, ca e ca in transee.
  • Ochi de soim. 25 May, 2010 10:01 Sigur,daca nu este "impins",macar este "obligat" sa se distanteze,macar asa ,de ochii...presei.Tot anul trecut,plin de nazbatiile,care mai de care mai desucheate ale primarului,domnul senator,presedinte interimar de PDL,nu a schitat nici cel mai nesemnificativ gest de polemica politica,in timp ce Mazare se destrabala,cu pistoale,masini de epoca,uniforme hitleriste,interzicerea Zilei de Constanta de la publicare,etc.,etc.,etc.Cu toate ca,in nenumarate randuri,a fost "ajutat" de unii din colegii de partid,sa vada ce se intampla in jurul sau,in Constanta si sa reactioneze intr-un fel sau altul,in mass-media sau cum credea el de cuviinta,nici gand ! Acum,asa cum frica pazeste bostanaria,reactiile domniei-sale incep sa se manifeste,iar speranta ,in aceste vremuri de rastriste si jale isi iteste capul chilug...Cred ca,mai mult ca niciodata,daca Mazare MAI VREA ODATA,va deveni,cu ajutorul PSD-ului catalizat de politica dezastruoasa a PDL-ului,va deveni ULTIMA SPERANTA A CONSTANTENILOR !Si nu glumesc! Criza si masurile de genocid social-economic ce astern berna si bat la geamurile constantenilor,ii vor impinge pe acestia spre nostalgia zilelor glorioase cand primarul le aducea brazilience in Mamaia,le umplea sacosele cu pui costelivi si ulei ranced,iar babele il aruncau in al 9 lea cer. Nu cred ca atacul la adresa lui Mazare este o solutie pt. discreditarea acestuia ! Efectul va fi exact invers,din victima,Stefan cel Mazare va deveni unul din salvatorii romanilor !Lipsa de credibilitate si saracia conceptuala a proiectelor politice ( care proiecte ???!),ii imping pe politicienii nostri la iesiri mediatice care de fapt,indirect,le aduc prejudicii,atat lor,cat si partidelor ale caror interese le reprezinta.Altfel ar suna o stire de presa in care ,CINEVA din zona puterii,sa se distanteze de politica genocidului care se va aplica maine poimaine si sa propuna masuri concrete re reintrare in normalitate.Apropo,cum de ,peste noapte, am ajuns de pe Pamant,direct in Iad,fara a mai trece prin Purgatoriu ? Ne poate raspunde domnul senator sau altcineva de langa dansul ?
  • moi 25 May, 2010 07:21 Il impinge frica ca nu va mai fi presedinte. asta il impinge. si crede ca cu declaratii rasuflate il mai crede cineva. e un mincinos si un prefacut.