Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:42 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal după scandal în PDL Constanţa Gheorghiţă Corbu acuză tripleta Banias - Chirilă - Avătavului

ro

06 Dec, 2010 02:00 5803 Marime text
deschidere.jpg Democrat-liberalul afirmă că înlocuirea sa din calitatea de responsabil al Colegiului uninominal nr. 3 este „abuzivă şi nestatutară"

Un nou scandal se prefigurează în interiorul PDL Constanţa. Democrat-liberalul Gheorghiţă Corbu a rămas uimit la vestea că a fost înlocuit în calitatea sa de responsabil al Colegiului uninominal nr. 3 de către Mircea Banias - şeful interimar al organizaţiei judeţene PDL Constanţa şi de către Adrian Manole - protejatul acestuia, pe care Banias îl vedea în fruntea organizaţiei municipale constănţene.

În ediţia de vineri relatam că în cadrul şedinţei Biroului Permanent Judeţean al PDL Constanţa din aceeaşi seară, interimarul Mircea Banias a hotărât - deşi în lipsă de cvorum pentru luarea de decizii - că îl va înlocui, împreună cu Manole, în calitatea de responsabil al Colegiului nr. 3, pe Gheorghiţă Corbu, pe motiv că acesta ar fi demisionat din BPJ. Gheorghiţă Corbu a reacţionat la aflarea acestei noutăţi marca Banias, afirmând că deşi şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean al PDL Constanţa, nu a fost înlocuit de către forul de conducere şi din funcţia de responsabil de colegiu, catalogând demersul conducerii filialei judeţene PDL Constanţa drept „abuziv şi nestatutar".

Corbu: „N-am demisionat din calitatea de responsabil de colegiu"

Corbu_Gheorghita_Corbu.jpg„Calitatea de responsabil de colegiu nu are nicio legătură cu funcţia de vicepreşedinte al BPJ şi asta deoarece Statutul PDL nu condiţionează ca un responsabil de colegiu să fie membru al BPJ sau să deţină o funcţie în BPJ. Eu mi-am depus demisia din funcţia de vicepreşedinte al BPJ, şi nu din cea de responsabil de colegiu desemnat prin votul majorităţii membrilor BPJ, şi prin decizia BPJ", a precizat Gheorghiţă Corbu. Democrat-liberalul mai spune că după demisia din BPJ şi-a respectat în continuare atribuţiile de responsabil de colegiu. „În toată această perioadă, de la demisia mea din funcţia de vicepreşedinte şi până astăzi, mi-am exercitat atribuţiile ce decurg din calitatea de responsabil de colegiu, în Colegiul Uninominal nr. 3 şi îmi voi exercita atribuţiile până la apariţia unei noi decizii (statutare) a BPJ prin care îmi este luată calitatea de responsabil de colegiu", a mai afirmat Corbu. Democrat-liberalul îi acuză, alături de Mircea Banias, şi pe prim-vicepreşedintele PDL Constanţa, Constantin Chirilă, cât şi pe secretarul executiv Constantin Avătavului, că procedează abuziv şi nestatutar în privinţa sa.

„Vor influenţă în partid prin mijloace incorecte"

„În aceste condiţii, demersul lui Avătavului, al lui Chirilă şi al lui Banias de a-şi număra, în perspectiva alegerilor pentru organizaţia judeţeană, şi delegaţii din Colegiul uninominal nr. 3, este abuziv şi nestatutar şi reprezintă una dintre multele tentative abuzive de a dobândi influenţă în partid, prin mijloace incorecte. Pentru a demonstra reaua credinţă a ,,tripletei" am să vă dau un exemplu: în Colegiul uninominal nr. 8, responsabil a fost şi este, fără a fi membru al BPJ, dl. Petrescu Vicenţius", mai declară Gheorghiţă Corbu, în calitate de responsabil al Colegiul uninominal nr. 3

În ceea ce priveşte exemplul dat de Corbu referitor la Vicenţius Petrescu, părerile în partid sunt împărţite. Mai exact, ca şi Gheorghiţă Corbu, sunt mai mulţi pedelişti care susţin că acesta ar fi fost „validat" ca membru al BPJ într-o şedinţă de asemenea fără cvorum, ba mai mult, că n-ar fi fost validat şi în Biroul Permanent Naţional.

Chirilă: „Nu arbitrez frustrările domnului Corbu"

Referitor la acuzaţiile aduse de Gheorghiţă Corbu, am încercat, cum era şi firesc, să-l contactăm telefonic şi pe Mircea Banias, care, ca de obicei, a refuzat să răspundă apelurile noastre. L-am contactat în schimb pe deputatul Constantin Chirilă - prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, care ne-a declarat, contrar afirmaţiilor lui Gheorghiţă Corbu, că ar fi fost nevoie de o decizie a BPN prin care să fie înlocuit în calitatea de responsabil de colegiu - că este statutar „tot ceea ce înseamnă a face ceva pentru partid" şi că este un lucru pozitiv că preşedintele (n.r. Mircea Banias) şi-a asumat această responsabilitate. Chirilă este de părere că Gheorghiţă Corbu ar fi trebuit să discute această chestiune în interiorul partidului.

„L-a adus Duţu de mână de la PSD"

 

„Am tot respectul, profesional vorbind, despre domnia sa, dar nu ştiu ce vrea de foloseşte numele meu în acest context", ne-a declarat Constantin Chirilă, adăugând că este bine că s-a luat decizia definitivării cât mai repede a alegerilor pe colegii pentru a se încheia starea de interimat la conducerea filialei judeţene, care, în opinia sa, conferă o stare de confuzie şi de provizorat în rândul membrilor. „Nu a vrut dumnealui să iasă afară din balamuc, aşa cum susţinea când a demisionat din BPJ? Aici nu e azi am chef, mâine n-am chef... Stau eu să arbitrez nefericirile şi frustrările domnului Corbu?!", a mai spus Chirilă. Deputatul Chirilă a adăugat că în comparaţie cu domnia-sa, care este membru al PDL din 1994, Corbu are alt parcurs politic. „Pe domnia sa, domnul Duţu l-a adus de mână de la PSD sau de unde l-a adus...", a mai afirmat parlamentarul.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Marian 06 Dec, 2010 15:20 Somer in Topul oamenilor de afaceri ACUM doar pe internet, pe informatorulbt.ro
  • ponta v 06 Dec, 2010 07:27 ar trebuii sa mai iasa la rampa si alti politicieni locali din pdl si sa-si spuna punctul de vedere asupra celor trei,sunt f multi nemultumiti de acest trio
  • ponta 2 06 Dec, 2010 07:10 cum nu vi tu Tepes doame,sa-i imparti in doua cete,de smintiti si de misei;asta a devenit org.jud Constanta condusa de Banias Mircea.Asteptam sa castige Branza Paul ca sa faca echipa cu Maria Stavrositu si sa fie armonie in partid pentru a se lucra;Petrescu Vicentiu nu este o alegere buna ptr.colegiul3,nu a avut o activitate stralucita in colegiul8,in afara intalnirilor pe care le facea pe la carciumi.