Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nefericiţii" de la OIL Terminal

ro

08 Feb, 2011 21:28 4816 Marime text
deschidere.jpgAngajaţilor companiei le este interzisă „prezentarea la program sub influenţa consumului de băuturi alcoolice determinată de aparatul alcooltest cu o alcoolemie de peste 0,50mg/l în aerul expirat"

Săptămânile trecute au fost de foc pentru OIL Terminal. Sindicatul condus de Aurel Gheorghe şi patronatul reprezentat de directorul general Siviu Ioan Wagner nu au putut ajunge la o înţelegere privind contractul colectiv de muncă, mai precis majorarea salarială pentru 2011.

După lupte seculare care au durat mai multe săptămâni şi după o întrevedere comună la Ministerul Economiei, s-a ajuns la un acord pentru creşterea cu 3,2% a veniturilor angajaţilor OIL Terminal. Nici după semnarea protocolului nu s-a lăsat pacea peste OIL Terminal, sindicatul spunând că se teme că înţelegerea parafată la minister nu va fi respectată de către conducerea companiei. Şi tot aşa, dintr-o ceartă în alta, sindicaliştii de la OIL vor să ne dea impresia că nimic nu merge bine, cel puţin pentru ei, la locul de muncă. Dar controversatul Contract Colectiv de Muncă (CCM) îi cam contrazice.

Controversa CCM-ului

Oil_terminal_sediu.jpgCu nişte prevederi pe care şi le-ar dori orice angajat într-o Românie afundată în criza economică, cei de la OIL au un CCM... beton. Spre exemplu, angajaţii companiei pot veni la muncă, fără a fi sancţionaţi, chiar dacă au o alcoolemie de până la 0,11mg/l în aerul expirat. Asta ca să nu mai spunem că le este interzisă „prezentarea la program sub influenţa consumului de băuturi alcoolice determinată de aparatul alcooltest cu o alcoolemie de peste 0,50mg/l în aerul expirat". Adică, tragi o duşcă, pleci la muncă, pe la prânz mai tragi una şi te rogi la Domnu' să nu te prindă şefu'. Aceiaşi „nefericiţi" au dreptul, conform actualului Contract Colectiv de Muncă, să-şi ia 30 de zile lucrătoare învoiri (o lună calendaristică pe an!) şi cer acum conducerii ca zilele de sâmbătă şi duminică lucrate să le fie plătite ca spor. La capitolul sporuri... numai de bine! Pe lângă cele existente, sindicatul lui Aurel Gheorghe ar mai vrea spor de stres şi pentru şoferii diviziei de pompieri a companiei. CCM-ul nu pedepseşte tăinuirea şi complicitatea la produsele petroliere, iar cei sancţionaţi disciplinar nu sunt tăiaţi de pe lista celor care primesc prime.

Oil_Silviu_Wagner.jpgPentru că, aşa cum spune Silviu Wagner, directorul societăţii, angajaţii primesc prime de cel puţin trei ori pe an:„De Paşti, de Ziua Petrolistului şi de Crăciun, câte zece milioane brut. Asta înseamnă mai mult de un salariu de bugetar fiecare primă. Ai, nu ai bani, trebuie să le dai...". Juristul companiei, Daniela Dragomir, explică faptul că se ia în considerare principiul dreptului câştigat şi, merituoşi sau nu, sancţionaţi ori ba, cei de la OIL iau primele la teşcherea. Un alt aspect anormal al CCM-ului este că dacă un salariat refuză să semneze fişa postului nu va fi sancţionat sau contractul de muncă nu îi va fi desfăcut. Cu alte cuvinte, dacă ai chef să faci bine, dacă nu, iarăşi bine. Lista facilităţilor angajaţilor de la OIL este foarte lungă. Şi surprinzătoare pentru orice alt angajat mioritic: ajutor egal cu venitul mediu pe unitate pe şase luni în caz de deces al salariatului (dacă decesul survine ca urmare a unui accident de muncă sau a unei boli profesionale, ajutorul social cu salariul mediu pe unitate pe 12 luni); în cazul îmbolnăvirii salariatului sau al unui membru al familiei, se va acorda un ajutor social în raport cu gravitatea intervenţiei şi a perioadei cât salariatul sau membrul familiei se află în această situaţie. În cazul montării unor proteze, societatea va contribui la achiziţionarea acestora prin suportarea integrală, iar factura va fi emisă pe numele OIL terminal (chiar dacă invaliditatea sau boala nu a survenit în urma unui accident de muncă sau a unei boli profesionale).

Concedii de lux

Oil_Aurel_Gheorghe_8.jpgŞi concediu merită să-ţi iei cu tot dragul la OIL Terminal. Contractul spune aşa: salariaţii şi membrii lor de familie care beneficiază de bilete de tratament sau odihnă în staţiunile balneoclimaterice au dreptul la o reducere a preţului biletului, diferenţa de preţ fiind suportată de societatea comercială şi se va acorda anterior plecării în concediu; procentul de reducere a costului biletelor este de 55% din valoarea acestora, dar nu mai mult de echivalentul în lei a 300 euro, la cursul BNR din ziua efectuării plăţii, în cursul unui an calendaristic. În cazul în care două persoane - soţ şi soţie - sunt salariaţi ai societăţii, la cerere, li se vor putea deconta biletele la staţiunea de odihnă, cu suportarea de societate a costului biletelor 100%, dar până la limita maximă de 600 euro. Pentru salariaţii care beneficiază de bilete de tratament sau odihnă în staţiuni balneoclimaterice care se deplasează împreună cu familia cu mijloace de transport auto proprii se decontează drept cheltuieli de transport contravaloarea a 7,5 litri de benzină la suta de kilometri, dus-întors. CCM-ul mai spune că la plecarea în concediul de odihnă, salariatului i se va acorda un ajutor social de vacanţă egal cu 50% din indemnizaţia pentru concediul de odihnă. Iar acestea sunt numai câteva dintre facilităţile de care au parte „nefericiţii" de la OIL Terminal.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • radu mamii 15 Feb, 2011 21:54 mai petrolistilor trebuie sa fim uniti sa-l dam jos pe rahatul asta de Vagner. Asta ne duce de rapa, este un bandit ordinar, un hot dovedit, un contrabandist ordinar. Vagner face evaziune fiscala cu produsele petroliere chipurile ne-accizabile - de aici scoate bani sa reziste procuratura nu vede?cat timp mai are penalul asata pana intra unde-i e locul? La PARNAIE e locul lui WAGNER, la PENITENCIAR de MAX.SIGURANTA!
  • Reciclatorul 14 Feb, 2011 17:54 "Yani", ia vezi ca wagner asta a mai lucrat vreo 13-14 ani si la petrol in PETROMAR CONSTANTA, dupa asta a plecat la voi in Oil. A fost pe platforme, pe la gura sondei, in baza....Nu stiu cat de petrolisti sunteti voi in terminalul vostru, stiti voi de unde si cum vine titeiul? Wagner, macar o data si tot s-a urcat in turla sondei. Asa ca da-i cu praf de mers!
  • petrolistul 12 Feb, 2011 13:55 Pentru -deci- si -yani-. Tu esti celebra persoana din Oil Terminial, TOMULSCU ELEONORA, NORA, PENTRU INTIMI. Ai dreptate doamna Nora cand spui ce spui despre Wagner. La cat v-a pus cu botul pe labe pe tine si pe sociopatul de barbatitu, chiar ca ai si tu dreptate, il pandim cam multi la cotitura! Da, ia spune-ne, e adevarat ca l-ai atras pe un director de la Oil intr-un apartament pe care il ai doar pentru activitati sexuale, ti-ai pus-o cu omul, l-ai filmat si dupa aia l-ai pus pe you tube? Pai vedeti unica doamna Nora ce JARTEA PENALA ESTI? Dar Baroul constantean stie, tot vrei sa te faci mare procuroare? Hai sictir mai mizerabilo, lasa-l tu pe Wagner, are cine sa se ocupe de el, nici nu sti ce-l asteapta si pe ala. Tu insa, coarda de bariera, lasa-ne, ia-o pe urmele lu barbatito, noi aici in curte ne intelegem noi. Si mai uita-te in p...me si in oglinda, ca esti mai urata ca porcu, nu vezi ca puti a batranete? Flit!
  • cristian popescu 11 Feb, 2011 10:35 dvs domnilor ziaristi vi se pare ceva anormal ce se intampla la oil terminal....eu cred ca ar trebui sa fie o normalitate daca ne uitam ce salarii si ce conditii au tarile europene.noua ne place sa vedem totul gri
  • petrolistii adevarati 10 Feb, 2011 17:49 se vede din avion ca aproape toate comentariile sunt date de persoane direct implicate in sindikakat, deci, au ajuns asa zisii sindicalisti sa-si scrie singuri comentariile, si sa si le citeasca tot singuri. dovada cea mai clara ca au ajuns sa nu mai reprezinte pe nimeni, si ca au devenit o nulitate, cu tot sindicacatul lor cu gunoiul putrezit de gheorghe in frunte.
  • osiris 09 Feb, 2011 21:54 Interesanta fauna! Numai vedete consacrate, "calite" precum otelul in lupta sindicala, in munca si in alte cele. Ce dobitoci sinistri conduc alti dobitoci sinistri plini de verva proletara prin ziare. Bravo conducerii ca reuseste sa manipueze o ceata,bravo si sindicatului ca a reusit sa docilizeze aceeasi ceata.Traiasca ceata de proletari mandrii cu o traditie centenara....
  • titi scoica 09 Feb, 2011 21:22 "Directore" daca te doare asa de mult sufeltul de banii societatii cum iti permiti sa dai dispozitie ca buldo-excavatorul societatii sa curete gunoaiele din jurul blocului in care locuiesti?
  • marin-mat.deconstr.ro 09 Feb, 2011 21:18 daca a-ti dat spaga unui lider de sindicat,dati-l in primire,dar nu sub semnul anonimatului.Si stati linistiti ca nu obtin nimic nici pompierii si nici altii!Daca unii considera ca ajuta liderii de sindicat cand se cer majorari de salarii sunt intr-o grava eroare,rugati-va sa nu se modifice codul muncii ca o sa cam duceti dorul sindicatelor.Despre wagner numai de bine,DUMNEZEU ne vede pe toti!!!
  • Petrolistul 09 Feb, 2011 20:43 Si inca ceva. Bai smecherilor de sindicalisti, voi nu vedeti ca doar voi scrieti la comentarii? Asta nu va pune pe ganduri? Nu reprezentatipe nimeni, doar pe voi si hotiile voastre!
  • Petrolistul 09 Feb, 2011 20:38 Mai liderasilor, "vamesilor", apucati-va de munca, nu de gargara sindicalista. Lasati-l pe Wagner, stie el ce face. Nu face ce vreti voi, astia de la sindicat, asta e altceva. Ce mai tura-vura, el va incaleca. Am mai pierdut si 4% pe luna Ianuarie spor de salariu din cauza ambitilor voastre prostesti. Aveti grija ca Wagner va pandeste la cotitura, nu voi pe el.Ce faceti daca noul Cod al Muncii anuleaza CCM-ul? Va beleste Wagner, asa cum a belit toate lichelele din Oil. Pe Miu, pe Ticu, pe Barbu, Tomulestii, Gheorghe S, toate panaramele!
  • yani 09 Feb, 2011 19:41 Petrolist de 14 ani?!!!! a răspuns de activitatea a 5 femei de serviciu şi 4 măturători,conform fisei de evaluarea internă a angajaţilor rezultă că „urmarea evaluărilor profesionale şi medicale făcute în cadrul societăţii Oil Terminal se dovedeşte a fi slab pregătit profesional, iar din punct de vedere medical este declarat în primă fază inapt pentru diferite activităţi, ulterior revenindu-se asupra evaluărilor, fiind declarat apt condiţionat, din fişa de evaluare psihologică rezultă un caracter vulnerabil la stres, fiind nevrotic şi agresiv,stimata d-na doctor unde este in prezent fisa acestui domn Wagner?!!!!nu-i nimic daca nu o aveti dv. o au alte persoane. Acest individ se lauda că este susţinut de persoane suspuse şi că învârte pe degete situaţia ,a angajat hoti adevarati (Decebal si altii )care fac furăciunii şi paraziteaza societatea. Domnule secretar de stat Şerban Tudor cit il mai sustineti pe acest individ?!!!angajati un director adevarat cu competenţe si capacităţi reale.
  • talpac 09 Feb, 2011 18:09 wagner masonul,ruda cu boc,zis si 30 la suta.........
  • serban 09 Feb, 2011 17:18 LUI WAGNER IA FOST ANGAJATA SOTIA PE CAND ERA LIDER DE SINDICAT.WAGNER LE TRAGEA NORMAL CU SPRITU CAND ERA LA ADMINISTRATIV.ACUM NU MAI BEA CA IA MEDICAMENTE CU PUMNUL PT.SCHIZOFRENIE.AU FOST REANGAJATI TOTI HOTII DE BENZINA CARE AU FOST DA-TI AFARA SI DEFERITI JUSTITIEI CU PROCESE PIERDUTE.ACEST INDIVIT ESTE O RUSINE PT.SOCIETATE,ASTA SE HRANESTE NUMAI DIN CONFLICTE SPECIFIC UNUI PARANOIC.
  • deci 09 Feb, 2011 16:12 Domnule Wagner , multi dintre noi am cunoscut multi directori la Oil Terminal , dar nici unul nu a fost atat de mic ca si prestanta si capacitate intelectuala . Ar trebui sa stiti foate bine ca nimeni nu este numit acolo pe vecie - NIMENI . Nici nu stiti cat de mult va asteptam la cotitura . Si ar trebui sa stiti ca se cam stiu lucrurile prin Oil Terminal ca nu puteti sa faceti singur treburile pe acolo : mai e nevoie de unul de pe la achizitii , de unul de la contabilitate dee unul de la financiar s.a.m.d. Recunoastem meritele domnului Rohat de a aduna banutii pentru dumneavoastra dar si banutii aia se aduna cu semnaturi etc etc . Puteti sa va puneti si gratii la intrarea in cladire dar tot nu puteti face lucrurile asa cum vreti , adica tot de oameni aveti nevoie si atunci cand nu stie numai unul stiu mai multi si mai multi si tot asa . Concluzie : sunteti dus rau cu pluta , si problema cea mai mare e ca perseverati . P.S. Abia va asteptam la cotitura Pentru onor redactori ai ziarului : daca vreti sa faceti cu adevarat un articol referitor la OIl Terminal incepeti sa conspectati din ceea ce se va scrie in dupa amiaza asta aici . Va pupa Jean
  • ionut ghica 09 Feb, 2011 16:03 Tot ceea ce se spune aici e perfect adevarat . Sindicatul nu este decat un cuib de spagari si atunci cand vine cineva si vrea sa faca ceva pentru societatea asta . Rusine sa va fie , societatea abia mai merge nu sunt prestatii si voi tot cereti ...
  • stan patitul 09 Feb, 2011 14:32 e posibil sa le iasa pompierilor care cer spor de stres,ca au cu cine dar cei de la compartimente auxiliare care au sefi aparte de cei din depozite,la cine sa ceara ?! liderul(cel mare )de sindicat le promite de ani buni dar isi aduce aminte de ei cand are vreo greva de semnat iar seful ...si acestia au salariul mult sub cel mediu din societate,chiar daca au o oarece pregatire si raspundere.
  • Ionuta 09 Feb, 2011 14:19 Domnilor chiar nu vedeti realitratea? societatea a raportat rezultate financiare în scădere, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a amendat-o cu 90.000 lei pentru o fraudă cu motorină ,şomaj tehnic pentru 30 de zile ,datoriile imense acumulate la furnizori şi mai multe contracte păguboase.Acest Wagner este responsabil de intreg scandalul ,omul are grave probleme de comportament.
  • stan patitul 09 Feb, 2011 14:09 deja imi vine sa plang de mila pompierilor ,soferilor de la Oil care cer spor de stres si e posibil sa reuseasca pentru ca au sef si lider mai pe scurt au cu cine,dar cei care fac parte din alte compartimente auxiliare cu salarii sub medie din societate ,in conditii de zgomot,cu raspundere cui sa se planga ?!ca n-au nici sef sa-i sustina si liderul cel mare de ani de zile isi aduce aminte de ei doar la nevoie.
  • DS 09 Feb, 2011 11:08 ok.Care pe care...doua capete tari.Oare cine va castiga?!
  • tramburica 09 Feb, 2011 08:08 apropos de hoti - wagner a angajat toti hotii condamnati la furtul de produse petroliere in frunte cu decebal - prietenii stiu de ce . referitor la alcool unii dintre noi mai stiu de chiolhanurile care se faceau la sectia mecanica , printre participanti : wagner silviu , fazakas bela , marin ion referitor la ccm - acesta a fost negociat in perioada cand onor actualul director era lider de sindicat - in consecinta ciocul mic -iar altii mai vechi stiu si cum trimitea pe vremuri fostul sef de serviciu administrativ unul dintre aghiotanti pe decebal (hotul condamnat de justitie ) sau pe mugurel ( un alt hot in curs de condamnare ) la pergola auto de la depozitul nord sa-i incarce bidoanele cu motorina deci ciocul mic si mers pe burta