Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:28 29 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajele prefectului către preşedintele CJC Palaz a creat, în culorile PSD, tabloul activităţii lui Nicuşor Constantinescu

ro

26 May, 2011 02:38 2962 Marime text

DESCHIDEREPanou-ClaudiuPalaz_2.jpg„Dacă ne dau alţii idei, se poartă aşa ceva. Eu nu am cum să pun muzică, în schimb", a spus, mai în glumă, mai în serios, reprezentantul Guvernului în teritoriu despre panoul pe care l-a „inaugurat" ieri

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz a pregătit ieri pentru preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, un panou pe care îl va afişa de fiecare dată când va vorbi despre acţiuni de-ale acestuia pe care le va aprecia drept ilegale ori la limita legii.

Chiar dacă ar putea fi „acuzat" că a furat ideea primarului Radu Mazăre, care şi-a instalat de mai multă vreme un panou pe care are trecute instituţiile statului despre care spune el că i-au ponegrit imaginea şi i-au făcut dosare, prefectul Claudiu Palaz şi-a asumat acest risc şi după acel model a realizat, în alb şi roşu, un panou în care în prim plan se află numele lui Nicuşor Constantinescu, înconjurat de mai multe acţiuni ale acestuia, criticate de-a lungul vremii de prefect. Cele cinci mesaje scrise de câte două ori pe panou spun despre preşedintele CJC că „Adoptă hotărâri nelegale", „Face abuz în serviciu", „Falsifică hotărâri ale CJC", „Concediază şi evacuează artiştii", „Şantajează primarii".

panou-panou_2.jpg„Dacă ne dau alţii idei, se poartă aşa ceva. Eu nu am cum să pun muzică, în schimb. La toate conferinţele despre Consiliul Judeţean am să-l pun. Mai sunt şi alte panouri decât acesta", a spus, mai în glumă, mai în serios, prefectul Palaz.

Am încercat să luăm legătura şi cu şeful CJC, Nicuşor Constantinescu, pentru a ne spune părerea sa în ceea ce priveşte acest panou. Pentru că niciodată nu putem lua legătura telefonic, i-am transmis acestuia următorul SMS: „Bună ziua. Am nevoie de punctul dvs. de vedere în legătură cu panoul pe care prefectul Palaz l-a făcut şi pe care este menţionat numele dvs.". Câteva minute mai târziu, şeful CJC răspunde: „Nu ştiu ce atrib (n.r. atribuţii) are un «numit» al unui guv. (n.r Guvern) impotent vis a vis de aleşii locali! E un nou abuz în serviciu! Ţara arde şi baba se piaptănă!", spune preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa în textul mesajului.

„Concediază şi evacuează artiştii" şi „Şantajează primarii"

Făcând referire la mesajele înscrise pe panou, la fiecare dintre textele scrise putem da cel puţin un exemplu de proiect de hotărâre ori acţiune a preşedintelui CJC. Spre exemplu, la mesajul „Concediază şi evacuează artiştii" putem asocia proiectul de hotărâre al CJC nr. 404, adoptat în şedinţa din decembrie 2010. Potrivit acestuia, artiştii care stăteau în locuinţe de serviciu în blocul L4 de pe strada Magnoliei, trebuiau să părăsească garsonierele odată cu trecerea Teatrului de Operă şi Balet Oleg Danovski la Ministerul Culturii. La începutul anului, pe 25 ianuarie, Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 4040/2010, ce viza modificarea anexei nr. 1 din HCJC 34/25.03.2005 privind stabilirea destinaţiei spaţiilor din blocul L4 situat în municipiul Constanţa, ajungea în atenţia instanţei. Totodată, în iulie 2010, odată cu marea restructurare din instituţiile publice conform OUG 63/2010, din cei 353 de oameni care au fost daţi afară, 128 erau artişti ai Teatrului de Operă şi Balet Oleg Danovski.

Un exemplu care poate intra la categoria „Şantajează primarii" este circulara nr. 16302/18.08.2010 pe care anul trecut, în august, şeful CJC, Nicuşor Constantinescu, o trimitea primarilor din judeţ transmiţându-le că nu vor mai pupa niciun leu de la autoritatea judeţeană dacă nu urmează instrucţiunile care li se vor da.

Aceasta face referire la faptul că, în condiţiile OUG nr 63/2010, multe primării nu au constituite structuri de specialitate care să elibereze documentaţiile de urbanism, astfel încât, zice şeful CJC în document, ar fi bine ca unităţile administrativ-teritoriale să încheie o „convenţie" cu CJC, în baza căreia să fie eliberate actele respective. Prin această adresă, şeful CJC arată pisica primarilor, precizând că în cazul nerespectării legislaţiei de emitere a documentaţiilor de urbanism, deci în cazul unor greşeli comise de personalul „neinstruit" din primării, vor fi aplicate sancţiuni de către autorităţile abilitate, situaţie în care instituţia judeţeană se va supăra şi va închide robinetul cu bani. Aceasta este pe scurt ideea ce rezultă din adresa transmisă către administraţiile locale.

Ultima parte a adresei este punctul culminant al demersului conducerii CJC. „Emiterea certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire sau de desfiinţare la nivelurile administraţiei publice locale cu nerespectarea legislaţiei în vigoare constituie contravenţii (...). În situaţia nerespectării legislaţiei mai sus menţionate se suspendă alocarea de fonduri, conform prevederilor legale, de la consiliul judeţean către unitatea administrativ-teritorială în cauză", precizează Nicuşor Constantinescu în final. Această adresă poate fi consultată în ediţia online a cotidianului nostru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • E vraiste 26 May, 2011 11:07 Din pacate prefectul asta nu este mai prejos decat Mazare la ineptii din astea. Din prefectura cu drapelele tarii pe langa panouri rosii serios acum o prostie incomensurabila. Prefectul il copiaza pe Mazare la prostii....NU AVEM NEVOIE DE ASTFEL DE OAMENI. El crede ca il alege cineva pentru asa fapte "marete"??
  • BoK de Rachitele 26 May, 2011 08:21 Si-au impartit sarcinile: Palazu Mic -contra Constantinescu si Jiji L`amorozo (ajutor si Wudrea) -contra Mazare, ambii/amandoi bucurandu-se si punand umarul la distrugerea Constantei.Sa ne traiasca !!Mai bine ar vedea bovishii,cati bani se scurg de la BoK de Iastambul,de exempl, la Napoca si nu numai!!!