Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare ascunde proiectele colegilor de inculpare

ro

29 Aug, 2009 01:34 2400 Marime text

deschidere.jpg„Dacă totul este legal şi se construieşte, orice cărămidă investită înseamnă locuri de muncă şi bunăstare"

Pe convocatorul şedinţei de Consiliu Local care a avut loc ieri, postat pe site-ul primăriei în urmă cu câteva zile, se arată că, la punctul 27, se supune votului proiectul „privind aprobare PUD - construire imobil S+P+2E+M - Hotel, str. Revoluţiei din 22 decembrie 1989(...)", în zona Pieţei Ovidiu.

Numai că, în ciuda faptului că ordinea de zi îl includea, proiectul nu s-a regăsit şi pe CD-ul predat consilierilor locali, menit să le ofere posibilitatea să studieze hotărârile ce vor fi supuse votului. Proiectul pare unul banal, până ajungem la proprietarii terenului de 430,52 mp, pe care se va ridica imobilul: Georgică Giurgiucanu, Cristian Borcea, Maria Măriuţa, SC Habitat şi Ambient SA şi Mihai Camboianu. Patru persoane din grup sunt colege de suferinţă, de dosar şi de inculpare cu primarul Radu Mazăre în celebrul caz al retrocedărilor ilegale. Proiectul de hotărâre arată că „se aprobă Planul Urbanistic de Detaliu - construire imobil S+P+2E+M - Hotel, str. Revoluţiei din 22 decembrie 1989, teren în indiviziune, în suprafaţă totală de 430,52 mp (...). Documentul mai spune că întreaga suprafaţă este formată din 290 mp, identificată sub numărul cadastral 14748, înscrisă în Cartea Funciară sub nr. 40383, aşa cum rezultă din încheierea nr. 59838/2006 eliberată de OCPI Constanţa (...), proprietate a celor cinci, în urma dispoziţiei de primar nr. 796/19.03.2004 şi a procesului verbal de predare-primire 44526/30.03.2004 şi dintr-o alta de 140,52 mp, identificată sub numărul cadastral 14750, înscrisă în Cartea Funciară sub nr. 40382, aşa cum rezultă din încheierea nr. 59823/2006, „gheşeft" al aceleiaşi dispoziţii de primar.

Grupul celor cinci

Cu alte cuvinte, vorbim despre o construcţie pe două terenuri alipite, date de mâna (sau semnătura) lui Mazăre. Ca să nu mai spunem că cele două numere cadastrale se regăsesc cu uşurinţă în rechizitoriul pe care DNA l-a întocmit în dosarul primarului Constanţei. Şi iată cum tocmai acest proiect nu a fost supus analizei consilierilor locali. Este adevărat că pentru această neregulă şi-a cerut scuze viceprimarul Decebal Făgădău şi că documentaţia a fost dată pe hârtie, aleşilor locali, la începutul şedinţei de ieri. Adică fix la timp ca să nu se mai uite despre ce este vorba. Întrebat în legătură cu omisiunea şi cu proiectul supus votului, Mazăre a făcut pe niznaiul: „Nu ştiu despre ce vorbiţi, nu m-am interesat, dacă vreţi, ne uităm. Să fie sănătoşi. Nu este bine să se construiască?! Dacă totul este legal şi se construieşte, orice cărămidă investită înseamnă locuri de muncă şi bunăstare". Nu ştie, nu ştie, însă grupul celor cinci (Georgică Giurgiucanu, Cristian Borcea, Maria Măriuţa, SC Habitat şi Ambient SA şi Mihai Camboianu) nu este unul de necunoscuţi. Apar chiar şi în comunicatul pe care DNA l-a remis presei anul trecut, cu privire la trimiterea în judecată dispusă de procurorii anticorupţie în dosarul retrocedărilor. „Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a 37 de inculpaţi în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro (dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro - prejudiciu în dauna municipiului Constanţa). (...) Mandatari: Giurgiucanu Georgică, (...), în sarcina cărora s-au reţinut infracţiuni de complicitate sau instigare la infracţiunile săvârşite de persoanele mai sus menţionate. (...) Cesionarii cumpărători de drepturi succesorale: Ionescu Valentin Gheorghe, prin firma sa Habitat şi Ambient SA, Borcea Cristian şi Camboianu Mihai (...), ca persoană fizică, şi prin firma sa New Home Construct SA, pentru complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie", se arată în comunicatul trimis pe 28 octombrie 2008.

Proiect marca Arsene

Proiectul din Piaţa Ovidiu a fost depus şi la Agenţia de Protecţie a Mediului, în luna decembrie a anului trecut. În documentaţia de mediu se arată că s-a mai dat o hotărâre de Consiliu Local pentru imobil, mai precis cea care poartă numărul 416 din 21.11.2003. „Realizarea obiectivului este compatibilă cu caracterul funcţional al zonei. Obiectivul propus prin structură, finisaje şi funcţionalitate se va ridica la nivelul actual al cerinţelor privind calitatea". Se arată în actele ce poartă marca Kalinia Proiect, firma arhitectului Felix Arsene. Autorizaţia de construire ar trebui obţinută în baza Certificatului de Urbanism nr. 5193 din 7.11.2008.

 

{mos_ri:locuinte tineri,mazare}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • RITA 03 Sep, 2009 15:26 in sfirsit a aparut si articolul , de ce nu treceti ora ???
  • RITA 03 Sep, 2009 10:53 NU NE FACEM PROBLEME ESTE O INCRENGATURA DE NE DESCRIS PROCURORUL SCAETEANU CORINA CEA CARE TINE INFRACTORI CA NEDELCU GHE. AURELIAN IN SERTAR SI NU DA DRUMUL LA DASAR MAI DEPARTE ISI APARA SI SOTUL ABALARU MIRCEA CARE ESTE RURIST LA FIRMA SC.HABITAT SI AMBIENT SA , FIRMA A PRIETENULUI PRIMARULUI MAZARE CARE A CUMPARAT PARCUL TABACARIEI , ACVA LAND, SI FFF..MULTE TERENURI NUMAI DE IEI STIUTE IN ZONA PENINSULARA SI ALTELE CU BORCEA, SI O PARTE DIN CEI 36 CA UNUL S-A DUS , UNDE VOR CONSTRUI SI VIITORUL HOTEL . ESTE NORMAL CA NICI UN INFRACTOR NU INTRA LA ZDUP PT CA TOTI PROCURORII , JUDECATORII,POLITIA APARA HOTIIII...????
  • rasu/plansu 29 Aug, 2009 11:17 similar cu Geamia Hunchiar unde autorizatia a fost suspendata. interesant ce vrea mazarica in zona istorica. dar cercetati putin competenta la emiterea autorizatiei si veti face un articol mai interesant
  • curiozitate 29 Aug, 2009 09:56 Mi se pare mie sau SC AMBIENT SA a inceput procedura de insolventa???
  • batman 29 Aug, 2009 00:52 oooooooooooooooooooo