Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Constanţa, politicieni mulţi, cu vise măreţe Cum a fost lupta cea mare pentru parlamentare (galerie foto)

ro

10 Dec, 2012 03:07 3046 Marime text
DESCHIDERE_voturi.jpgAlegerile parlamentare derulate ieri i-au scos din case, în pofida vremii mohorâte, pe liderul PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, dar şi pe primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, pe edilul şef al Mangaliei, Cristian Radu, precum şi pe preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu. Fiecare dintre aceştia susţine că a votat pentru mai bine - orice ar însemna acest „mai bine" pentru ei -, pentru un viitor mai bun, pentru proiecte benefice comunităţilor locale.

„Să scăpăm de Parlamentul ruşinii"

voturi_Gigi_Chiru_2.jpgPreşedintele democrat liberalilor constănţeni, Gigi Chiru, a votat la secţia de votare numărul 3 din incinta Şcolii 2 de pe strada Aristide Karatzali. La ieşirea de la urne, Chiru a declarat că în contextul scrutinului de ieri a votat pentru a îndepărta ceea ce el a numit „Parlamentul ruşinii". „Am votat ca să scăpăm de Parlamentul ruşinii. Am votat cu încredere, am votat cu inima, cu gândul la constănţeni şi la oraşul meu. Am votat pentru un viitor mai bun pentru noi, pentru copiii noştri. Este o zi importantă pentru oraşul nostru", a afirmat Christian Gigi Chiru. Liderul Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa a fost la vot însoţit de câteva zeci de tineri, precum şi de Sorina Tuşa, consilier în cadrul Consiliului Local Municipal Constanţa.

„Nu puteam să le abandonez"

voturi_Radu_Mazare_2.jpgPrimarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, şi-a exercitat dreptul la vot la o secţie din incinta Şcolii 24. Edilul şef a venit la vot, însoţit de un grup de tinere îmbrăcate, previzibil, în haine de inspiraţie army şi purtând berete roşii, în ton cu vestimentaţia lui Mazăre. Întrebat dacă cele opt tinere sunt „garda" sa, primarul a declarat: „Da, şi de iarnă şi de vară, nu ştii că am şi vara, ai uitat că eram la referendum şi acum fetele au fost cu mine toată campania, nu puteam în ultimul timp să le abandonez".

Întrebat dacă nu se teme de un nou dosar - avându-l în vedere pe cel din vară, când mai multe manechine îmbrăcate în costume de baie au votat la referendumul pentru demiterea preşedintelui la o secţie din Mamaia - Radu Mazăre a afirmat: „De data asta e iarnă, sunt îmbrăcate, cred că nu mai vor procurorii să le cheme la audieri. Astă vară când veniseră în costum de baie erau mult mai interesante de audiat".

Cât priveşte votul propriu zis exprimat în contextul alegerilor generale de ieri, şeful administraţiei publice locale constănţene şi, în acelaşi timp, lider al PSD Constanţa, a declarat: „Am votat pentru mai bine. Sau cum zice vorba, bine faci, bine găseşti".

Relaţia Parlament - administraţie locală

voturi_Cristian_Radu.jpgPrimarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a votat ieri dimineaţă, la ora 10.00, la secţia 220 din incinta Grădiniţei nr. 4 din Mangalia. Edilul şef a votat nu doar în contextul alegerilor parlamentare, ci şi pentru referendumul referitor la extracţia gazelor de şist. Primarul a îndemnat electoratul din Mangalia să iasă la vot, explicând faptul că un proiect aşa cum este cel al extracţiei de gaze de şist trebuie supus votului cetăţenilor. În ceea ce priveşte scrutinul pentru Parlament, Cristian Radu a afirmat că a votat pentru formarea unei echipe care să colaboreze cu administraţia publică locală în scopul implementării de proiecte benefice cetăţenilor.

„Cine nu vine la vot nu mai are dreptul să critice"

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), social democratul Nicuşor Constantinescu, şi-a exprimat dreptul la vot la Şcoala nr. 28 Dan Barbilian din Constanţa. Mai marele judeţului a venit însoţit la vot de soţia şi de cei doi copii ai săi, Smaranda şi Ştefan şi, pentru prima dată, de mama sa. Constantinescu a declarat că, din punctul său de vedere, ziua de ieri a fost „importantă pentru toţi constănţenii, toţi dobrogenii şi toţi românii". „Trebuie şi a sosit momentul să votăm pentru demnitate şi pentru respectarea noastră ca români, pentru respectarea drepturilor în cadrul Uniunii Europene, pentru onoarea noastră de români şi de aceea cred că astăzi toţi românii trebuie să vină, indiferent de vreme, indiferent că plouă în judeţul Constanţa sau ninge în restul ţării, la vot să ne recăpătăm demnitatea". Nicuşor Constantinescu a adăugat ulterior: „Am văzut persoane cu handicap care au venit însoţite de rude pentru a putea vota. A fost impresionat de această acţiune".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii