Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:32 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incuscriri si salarii de salarii la Taxe si Impozite

ro

06 Jun, 2009 02:25 9184 Marime text
deschidere.jpgCei mai bogaţi funcţionari publici din Constanţa se găsesc în conducerea Serviciului Public de Impozite şi Taxe, ale căror salarii sunt complet disproporţionate faţă de cele ale angajaţilor de la ghişeu

Constanţa este unul dintre oraşele cu cele mai multe taxe. La aşa biruri era normal ca cei care le colectează să beneficieze de o cotă parte. Până şi taxa pe drumurile judeţene, înfiinţată de Consiliul Judeţean, se colectează la Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local.

Dacă vă întrebaţi unde se duc aceşti bani, în afară de multiplele investiţii pe care cei care ne conduc le trâmbiţează pe la televizor, ei bine, am descoperit că în conducerea SPITVBL sunt persoane retribuite cu mii de euro pe lună.

Potrivit declaraţiei de avere, datată 16.03.2009 şi postată pe site-ul instituţiei, directorul SPITVBL, Carmen Trentea, a avut un venit anual de 127.081 lei - reprezentând salariul şi stimulentele încasate în calitate de director executiv adjunct al instituţiei. Un calcul rapid relevă faptul că directoarea adjunctă a încasat, din poziţia de conducere ocupată, puţin peste 100 de milioane de lei vechi.

colaj.jpgTrentea, mărire de 40 de milioane

Începând de anul acesta însă, Carmen Trentea îşi va mări veniturile, având în vedere faptul că a fost promovată în funcţia de director plin al instituţiei, după plecarea Virginiei Ştefănică la Ministerul Mediului, unde ocupă în prezent funcţia de secretar general. Din 2009, noua şefă de Taxe şi Impozite va câştiga, lunar, în jur de 140 de milioane de lei vechi, dacă ţinem cont de veniturile publicate de Ştefănică în declaraţia de avere postată pe site-ul Ministerului Mediului. Conform documentului, Virginia Ştefănică a cumulat, în calitate de director al SPITVBL, un venit anual de 169.158 lei. Aşadar, cursul firesc al lucrurilor ar fi ca înlocuitoarea sa să aibă aceleaşi beneficii.

55 milioane de lei vechi lunar

Şi şefii de servicii de la SPIT au salarii îndestulătoare. Un exemplu este şi Bogdan Teoniu Dima, fostul şef al Serviciului Urmărire şi Executare Silită din cadrul SPITVBL, recent promovat în funcţia de şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor. În calitate de şef al acestui serviciu, Bogdan Dima obţinea, potrivit declaraţiei sale de avere, un venit anual de 66.352 lei, adică în jur de 55 milioane de lei vechi pe lună. Conform actului declarativ, şi soţia lui Dima este angajată a SPITVBL. Ecaterina Dima câştigă 27.396 lei pe an.

Şeful de la Serviciul Executare Silită şi Amenzi, Hristian Ionuţ Zelca, câştigă, potrivit declaraţiei sale de avere, 64.164 lei pe an, iar Rareş-George Iordache, şeful Serviciului Informatizare şi Plăţi, ia nu mai puţin de 65.493 lei anual.

Şi la SPIT sunt rude multe

Eugen Căruntu, şeful Serviciului Tehnic Aprovizionare, obţine anual un venit de 52.585 lei pe an, în timp ce soţia sa, angajată, de asemenea, în cadrul SPITVBL, câştigă 11.641 lei pe an. Un angajat bine „situat" este şi Robert Panaitescu, şeful Serviciului Taxe Speciale, care obţine anual, potrivit declaraţiei de avere, 55.891 lei. El deţine două apartamente, unul cumpărat şi unul moştenit, şi un Audi A6. Declaraţia sa de avere dezvăluie faptul că Panaitescu a mai avut şi un al treilea apartament, pe care l-a vândut cu 85.000 euro în 2008, probabil înainte de începerea crizei. De precizat că restul angajaţilor au salarii modice, mai aproape de normalitate. Ba, mai mult, unii au chiar sub salariul mediu pe economie, ceea ce probabil explică, într-o oarecare măsură, comportamentul, nu întotdeauna prietenos, al funcţionarilor de la ghişeu, care duc greul în astfel de instituţii.

{mos_ri:taxe,impozite}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • X: 18 Jun, 2009 19:08 N-ai cu cine domnule......niste ţărani care suferă de GRANDOMANIE. Nu uitaţi stimabililor ca roata se învarte iar atunci când vă va veni rândul o să vă calce rău, da rău de tot, încât nu veti mai avea puterea să vă reveniţi din şoc. Neruşinaţilor mai ales că sunteţi duşi în spate de acei oameni care întradevăr muncesc şi n-au apucat sa plece în alte părţi pentru că aţi blocat transferurile, altfel aţi fi rămas o adunătură de PROŞTI!!! mai ales că aceşti aşa zişi şefi de serviciu nu sunt decât nişte marionete care nu sunt în stare de nimic şi ia bani degeaba !!! **** !!!!