Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:42 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grăbit ca fata mare la măritat Christian Gigi Chiru, şeful nimănui (document)

ro

17 Jun, 2011 00:00 4078 Marime text
cap_1.jpg„Nicio direcţie judeţeană nu are voie să trimită astfel de comunicate fără aprobarea ISC şi a ministerului. Dar domnul Chiru a făcut-o"

Miercuri după-amiază, un comunicat de presă din partea lui Christian Gigi Chiru a ajuns în mail-urile mai multor redacţii locale.

Comunicatul de presă, având antetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, al Inspectoratului de Stat în Construcţii şi al Inspectoratului Judeţean în Construcţii şi trimis de la adresa itccomunicare@yahoo.com spunea aşa: „Vă informăm că, începând cu data de 16.06.2011, mandatul de director al domnului Christian Gigi Chiru la conducerea Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa încetează ca urmare a încheierii perioadei de detaşare. În perioada ce va urma, domnul Christian Gigi Chiru va organiza o conferinţă de presă, unde va prezenta un bilanţ al activităţii sale la conducerea IJC Constanţa.

Pentru o perioadă nedeterminată, la conducerea IJC Constanţa se va afla domnul Romeo Gavriliu, director de Coordonare şi Sinteză a Activităţii de Control din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii". Aşadar, chiar dacă nu mai avea nicio atribuţie pe 15 iunie, dată la care i-a expirat detaşarea, Chiru a ţinut să anunţe presa că nu mai este director (lucru ştiut deja), dar şi cine îi este înlocuitor. Asta, în condiţiile în care niciuna dintre instituţiile cărora i se subordonează Inspectoratul Judeţean în Construcţii Constanţa nu a făcut vreo precizare în acest sens. Mai mult decât atât, Marian Bucur, secretarul general al Inspectoratului de Stat în Construcţii spunea că nu există încă o persoană desemnată pentru a-i ţine locul lui Chiru, măcar interimar.

Nu lăsa pe mâine ce poţi face azi

Dar de ce s-a grăbit şeful PDL-ului Constanţa ca fata mare la măritat să anunţe cine îi va fi înlocuitor?! Şi, mai mult decât atât, de ce nu şi-a anunţat superiorii că va trimite acest anunţ, mai ales în condiţiile în care se aude că a mai trimis comunicate reprezentanţilor presei prin care anunţa acţiuni ale IJC fără a avea acordul ISC sau al MDRT? Mai precis, văzându-se şef peste un PDL de-a dreptul hodorogit, Chiru s-a considerat boss peste tot. „Aşa cum v-am mai spus, domnului Chiru i s-a încheiat perioada de detaşare. În legătură cu acel comunicat, pot să vă spun că mi-a ajuns şi mie în această dimineaţă (n.r. ieri dimineaţă) la mapă, l-am văzut şi nu aveam cunoştinţă de el. Nicio direcţie judeţeană nu are voie să trimită astfel de comunicate fără aprobarea ISC şi a ministerului. Dar domnul Chiru a făcut-o", a declarat Marian Bucur, secretarul general al Inspectoratului de Stat în Construcţii. Acesta a mai precizat că în perioada următoare se va organiza un concurs pentru ocuparea locului lăsat liber de Christian Chiru: „Domnul Gavriliu este detaşat provizoriu la Constanţa, pentru două sau trei săptămâni. Va exista un director nou în curând". Gura lumii spune că noul director al Inspectoratului Judeţean în Construcţii ar putea fi numit chiar săptămâna viitoare. În teorie, postul de la IJC îi aparţine încă lui Ovidiu Brăiloiu, care conducea instituţia atunci când a fost ales primar. La data alegerii, raporturile de muncă ale primarului din Eforie au fost suspendate. Şi, din câte se pare, Brăiloiu îl bântuie pe Christian Gigi Chiru: l-a făcut să piardă postul de primar al oraşului Eforie şi nu i-a fost de bun augur nici la Inspectoratul Judeţean în Construcţii. Contactat telefonic, Christian Gigi Chiru nu a vrut nici în ruptul capului să ne ofere un răspuns în legătură cu buclucaşul comunicat: „Mâine, vorbim mâine. Oricum scrieţi dacă vreţi, dar vă rog eu, vorbim mâine". Am încercat să îi explicăm şefului organizaţiei judeţene a PDL Constanţa că nu vom aştepta până astăzi, când intenţionează să dea declaraţii tuturor reprezentanţilor presei şi că, pentru respectarea deontologiei profesionale, i-am acordat oportunitatea de a-şi expune punctul de vedere referitor la subiectul materialului nostru. „Oricum faceţi ce vreţi. Vă rog, mâine", a încheiat Chiru convorbirea.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Nu se intelege nimic din articol 17 Jun, 2011 08:36 Acest Chiru este de votat in locul lui Mazare, mare atentie sa nu candideze din partea pdl pentru ca oamenii nu vor sa mai auda de acest partid.
  • Esti tare Chirule 16 Jun, 2011 23:46 bravo lui ca renuntat e un gest care-l va ajuta foarte mult
  • bronzatu 16 Jun, 2011 23:20 ce vreti mai de la un grataragiu jalnic? atat il duce mintea