Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:53 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum pot fi ajutaţi copiii „nimănui" de la Spitalul Judeţean? Dan Căpăţînă - „Mamele să-şi ia un avocat" (galerie foto)

ro

13 Nov, 2012 03:10 4362 Marime text
 spital2.jpgArticolul „În aşteptarea unei mângâieri. Copiii nimănui - „secretul" Spitalului Judeţean", //www.ziuaconstanta.ro/rubrici/actualitate/in-asteptarea-unei-mangaiericopiii-nimanui--secretul-spitalului-judetean-54467.html , apărut în paginile cotidianului ZIUA de Constanţa în ediţia din 30 octombrie 2012, a trezit ecouri în toată ţara. Mai multe persoane din ţară, cu sufletul mare, dar şi din cele plecate peste hotare, au decis să se alăture grupului de mămici constănţene, pentru a le întinde o mână de ajutor „locatarilor" fără voie ai unui salon de la etajul 8 al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Cum? Plătind, din banii lor, operaţia copilului bolnav de hidrocefalie. „Vrem să-i ajutăm. Să plătim, la o clinică privată din Constanţa, operaţia copilaşului bolnav de hidrocefalie. Şi să-i ajutăm şi pe restul. Vom pune mână de la mână. Există şi o persoană plecată peste hotare, care vrea să-i ajute", ne-a comunicat, ieri, telefonic, o mămică din Timişoara, care a preferat să nu-i facem public numele.

DESCHIDERE_Spital_copii_spital.jpgÎn legătură cu intenţia umanitară a mămicilor, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa, dr. Dănuţ Căpăţînă, a declarat că „mămicile trebuie să-şi ia un avocat". „Aceşti copii au un statut special. Cei care vor să-i ajute trebuie să ia legătura cu autoritatea tutelară. Mai bine şă-şi ia un avocat, care să le reprezinte", a punctat dr. Dan Căpăţînă. La rândul lor, reprezentanţii Direcţiei Generale Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa au promis că vor analiza situaţia. „În cursul zilei de mâine (astăzi - n.r.) voi merge la Spitalul Judeţean. Dar dacă un copil abandonat are nevoie de operaţie în regim de urgenţă, spitalul o poate face gratuit, fără a avea nevoie de semnătura tutorelui sau a părintelui. De asemenea, vom stabili pe care dintre copiii abandonaţi îi putem plasa în regim de urgenţă la un asistent maternal", a declarat Mihaela Ristea, directorul adjunct al DGASPC. Reamintim că pe secţia de Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean sunt abandonaţi 14 copii, cu vârste cuprinse între patru luni şi doi ani, ai căror părinţi nu i-au mai luat acasă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Codo 13 Nov, 2012 08:40 Ca sa faci munca in locul lor iti trebuie avocat. Sper sa iasa din letargie macar protectia copilului sa faca actele si sa poate fi operat in privat.