Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:07 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum îşi „sacrifică" USL propriii oameni în ministere Împărţirea deconcentratelor de după parlamentare

ro

13 Dec, 2012 03:05 4568 Marime text
DESCHIDERE_deconcentrate.jpgOdată cu victoria obţinută de USL în contextul alegerilor generale din 9 decembrie, liberalii şi social democraţii se pregătesc pentru „primenirea" ministerelor. Concret, oamenii USL vor fi schimbaţi cu... oamenii USL.

Una dintre mutările vehiculate vizează Ministerul Transporturilor, acolo unde este avansat numele liberalului Relu Fenechiu. Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii este condus în prezent de liberalul Ovidiu Silaghi. Acesta din urmă ar trebui, însă, să conducă Ministerul pentru IMM-uri şi Mediul de Afaceri. Ce ar însemna, însă, pentru USL Constanţa înlocuirea unui ministru liberal cu alt liberal la conducerea Transporturilor?

Ei bine, nu este exclus ca şi PNL să aibă un secretar de stat în Ministerul Transporturilor, mai ales că PSD Constanţa şi-a impus, cu luni în urmă, omul: Valentin Preda. Cu toate acestea, potrivit unor surse din PNL Constanţa, Fenechiu nu este tocmai agreat de liberalii de la malul mării.

Cât despre Preda, surse social democrate susţin că fotoliul de secretar de stat la Transporturi al acestuia nu mai este sigur. Dacă nu va rămâne secretat de stat aici, PSD Constanţa ar vrea să-l impună tot ca secretat de stat, dar în Ministerul Dezvoltării Regionale, la conducerea căruia se spune că va fi numit pesedistul Liviu Dragnea.

Murineanu îşi ia adio de la conducerea AJOFM Constanţa?

deconcentrate_-Emilia_Murineanu.jpgO altă schimbare care se prefigurează ar fi cea de la Ministerul Muncii, acolo unde, în locul liberalei Mariana Câmpeanu, este vehiculat numele social democratului Alexandru Athanasiu.

În ceea ce priveşte judeţul Constanţa, printre ultimii „mohicani" rămaşi la conducerea unei instituţii subordonate Ministerului Muncii, deşi numirea a fost făcută cu sprijinul PDL, este Emilia Murineanu, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Potrivit unor surse, aceasta ar urma să fie „debarcată" cât de curând de la şefia instituţiei.

PSD Constanţa vrea Ministerul Turismului

Social democraţii constănţeni nu se vor mulţumi, se pare, doar cu un secretat de stat. Potrivit surselor mai sus menţionate, ar ţinti şi Ministerul Turismului, actualul MDRT sau, eventual, o Autoritate Naţională a Turismului, dacă aceasta din urmă se va înfiinţa. Surprinzător sau nu, nu Corina Martin ar fi prima opţiune a PSD Constanţa, deşi, e drept, numele său se află pe listă. Un alt nume vehiculat în acest context este cel al lui Cristian Bărhălescu, actual secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Totuşi, lista rămâne deschisă, niciun nume nefiind „bătut în cuie".

Constănţeanul Puiu Haşotti părăseşte Ministerul Culturii?

În condiţiile în care negocierile dintre PSD şi UDMR se vor finaliza prin cooptarea UDMR la guvernare, Ministerul Culturii va fi preluat de Kelemen Hunor care, de altfel, a mai avut acest portofoliu. Liberalii constănţeni nu vor mai avea, deci, un ministru.

Culeţu „zboară" de la OPC?

deconcentrate_Dionisie_Culetu.jpgRevenind în plan local, o altă mutare aşteptată de câteva luni este schimbarea lui Dionisie Culeţu de la conducerea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC). În locul acestuia, liberalii constănţeni o susţin pe Marilena Dragnea, fost consilier local PNL în Consiliul Local Năvodari. Numele acesteia este vehiculat pentru şefia CJPC încă de la preluarea guvernării de către USL. CJPC se află în subordinea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii