Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contracandidaţii lui Manole nu ştiau de alegeri pe 4 decembrie Maria Stavrositu crede că s-a înţeles cu Banias. El nu

ro

20 Nov, 2010 00:00 2584 Marime text
1_pdl_mircea_banias_maria_stavrositu.jpgDeputatul PDL Maria Stavrositu a revenit cu o serie de completări asupra termenului de "agreement" politic pe care l-a folosit pentru a caracteriza relaţia actuală cu Mircea Banias.

Democrat-liberala a declarat că nu a renunţat la ideea de a fi preşedinte al organizaţiei municipale PDL Constanţa şi că "agreement-ul" politic pe care l-a enunţat se referă la faptul că a ajuns la o înţelegere cu Mircea Banias, ca acesta să-i recunoască şefia în fruntea filialei municipale sau să o susţină ca şi candidat în cazul unor noi alegeri. "Nu ştiu nimic despre desfăşurarea unor alegeri pe 4 decembrie", a afirmat Maria Stavrositu. De cealaltă parte, preşedintele organizaţiei judeţene PDL Constanţa, despre care relatam în ediţia de ieri că doreşte alegeri la municipiu pe 4 decembrie, nu recunoaşte nicio înţelegere cu Maria Stavrositu. Întrebat dacă a purtat negocieri cu Stavrositu ca aceasta să rămână preşedinte la municipiu sau să se bucure de susţinerea sa în cazul unor noi alegeri, Mircea Banias ne-a declarat: "Nu am avut o asemenea înţelegere". Relatam de asemenea în ediţia de ieri că, potrivit unor surse din interiorul partidului, Mircea Banias l-ar pregăti pe Adrian Manole pentru şefia filialei municipalei.

Nici Florian Constantin, actualul preşedinte al organizaţiei municipale PDL Constanţa, nu părea să ştie nimic despre o potenţială confruntare internă pe data de 4 decembrie. Cu alte cuvinte, cei doi potenţiali contracandidaţi ai lui Manole nu ştiau despre posibile alegeri la municipiu pe 4 decembrie. Cel puţin aşa au susţinut.

Alegerile pe 4 decembrie, imposibil de organizat

Mai mult decât atât, Florian Constantin a declarat că este aproape imposibil să fie organizate alegeri la PDL Constanţa într-un termen atât de scurt. Iată şi de ce: "S-au făcut alegeri doar în 141 de organizaţii ale secţiilor de votare (OSV) din Constanţa - dintre acestea unele sunt contestate - şi au mai rămas încă 50 de OSV-uri în care trebuie organizate alegeri", a declarat Florian Constantin. Democrat-liberalul a declarat că nu se pot organiza alegeri în condiţii optime într-un timp atât de scurt, întrucât ar însemna ca alegerile din restul OSV-urilor să se facă "pe picior". În privinţa unor posibile negocieri între Stavrositu şi Banias pentru funcţia de la municipiu, Constantin a spus: "Nu cred în aceste negocieri, pentru că nu-şi poate permite nimeni să negocieze o funcţie de partid. Dacă aceşti parlamentari cred că se pot purta negocieri pe sub masă, se înşeală amarnic".

Constantin, şi funcţionar şi preşedinte la partid

În ceea ce-l priveşte pe Florian Constantin, Maria Stavrositu a declarat că acesta nici nu are cum să fie preşedinte al organizaţiei municipale în momentul de faţă, întrucât este funcţionar public. După ce a fost detronat de la şefia Inspectoratului Teritorial de Muncă, Constantin a rămas să lucreze în instituţie ca inspector de muncă. Statutul funcţionarilor publici prevede însă la art. 44 că "funcţionarilor publici le este interzis să ocupe funcţii de conducere în structurile sau organele de conducere, alese sau numite, ale partidelor politice, definite conform statutului acestora, ale organizaţiilor cărora le este aplicabil acelaşi regim juridic ca şi partidelor politice sau ale fundaţiilor ori asociaţiilor care funcţionează pe lângă partidele politice". Florian Constantin ne-a declarat că se va autosuspenda din funcţia politică atunci când va apărea o decizie în acest sens (?!) El a subliniat că în cazul în care se vor face noi alegeri va candida pentru funcţia de şef la municipiu pe motiv că nu poate da cu piciorul la o muncă de doi ani. "Dacă Mircea Banias vrea alegeri pe 4 decembrie, înseamnă că alegerile din vară (n.r. în urma cărora a fost desemnată Maria Stavrositu) nu sunt valide. O şti el ce o şti".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gica 22 Nov, 2010 07:24 banias brat la brat cu nicusor constantinescu nu ne mai mira nimic la acest om.probabil ca data de 4 dec a stabilit-o la telefon.rusine banias esti deja penibil