Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:45 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt debutanţii în candidaturi parlamentare din Constanţa

ro

15 Nov, 2012 02:37 6889 Marime text
deschidere_1.jpgMâine se încheie prima săptămână din campania electorală pentru alegerile generale din 9 decembrie. A fost săptămâna în care s-au lipit afişe - mai mult sau mai puţin -, săptămâna în care candidaţii pentru Senat şi Camera Deputaţilor au început să ia la picior străzile şi uliţele din colegii. O parte dintre aspiranţii la mandatul de parlamentar sunt deja familiarizaţi cu străzile şi localităţile din colegiile lor. Alţii însă sunt la început, şi asta pentru că se află la prima candidatură pentru alegerile parlamentare. Vom prezenta, mai jos, cei mai importanţi candidaţi care se luptă pentru prima dată pentru un fotoliu de senator sau de deputat.

candidati_noi_Dincu_Cristina_2.jpgÎn Colegiul 1 Camera Deputaţilor îşi vor disputa mandatul şase candidaţi. Dintre aceştia, o parte sunt la prima candidatură. Cei mai importanţi sunt Mihai Tararache (PP-DD) şi Stelian Gima (ARD). Nici Tararache, nici democrat-liberalul Stelian Gima nu s-au aflat, până acum, în prima linie a politicii constănţene.

Colegiul 2 este disputat tot de şase candidaţi. Şi aici, unii dintre competitori candidează pentru un nou mandat parlamentar, în vreme ce alţii candidează pentru primul mandat. Camelia Pleşca (ARD), Stelică Murariu (PP-DD) şi Cristina Raluca Dincu (PRM) sunt cei mai importanţi aspiranţi la alegerile din 9 decembrie în colegiul menţionat şi care nu au mai candidat până acum pentru Parlament.

În Colegiul 3 din Camera Deputaţilor candidează pentru prima dată pentru mandatul parlamentar Andrei Răzvan Condurăţeanu (PP-DD), Şerban Tudor (ARD), Cristina Motrogan (PRM) şi Tudor Şerban (ARD), fost secretar de stat în Ministerul Economiei. Colegiul 3 este un colegiu exclusiv rural, considerat fief PSD.

Nici social-democratul Radu Babuş, actual consilier judeţean şi director general al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public şi Privat nu a mai candidat la alegerile generale. În aceeaşi situaţie este şi Dumitru Bocai (PP-DD), fostul primar al oraşului Ovidiu, dar şi Gheorghe Clenciu (PRM) şi Mihai Dumitru Bunea (PER), toţi candidaţi în Colegiul 4.

Colegiul uninominal 5, considerat unul dintre colegiile cu miză importantă, atrage de asemenea aspiranţi la un mandat de deputat sau de senator care nu au mai candidat niciodată pentru o astfel de funcţie. Liberalul Victor Manea - liderul Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa, Marius Ciobanu (PRM) şi Alexandru Orezeanu (PER) îşi asumă pentru prima dată o astfel de candidatură.

candidati_noi_Stelian_Gima.jpgConsilierul local municipal Iustin Fabian Roman (ARD), Nicolae Şandru (PP-DD), Marius George Cojocaru (PER) şi Dănuţ Chiparu îşi vor disputa Colegiul 6, reprezentat acum în Parlament de social-democratul Eduard Martin, candidat şi el la alegerile din 9 decembrie. Cei patru nu au mai intrat până acum în vreo cursă pentru mandatul parlamentar.

Nu a făcut asta până acum nici social-democratul Mircea Titus Dobre (USL), actual consilier judeţean. El se află la prima candidatură pentru alegerile generale, în Colegiul 7 din Camera Deputaţilor. Nici candidatul ARD, Oana Maria Florea, nu a mai aspirat la un mandat de deputat până în prezent. În aceeaşi situaţie este şi candidatul PER Constanţa, Monica Gabriela Dianca (PER).

Şi în Colegiul 8 Camera Deputaţilor sunt ceea ce am putea numi învăţăcei într-ale campaniei. George Andrei Popescu (PP-DD), Andreea Lavinia Diacon (PER) şi Ştefan Pereanu (PRM) intră pentru prima dată în competiţia pentru alegerile generale.

Colegiul 9 este disputat de Dănuţ Culeţu, fostul prefect al judeţului Constanţa, care a fost la un pas de a candida şi în urmă cu patru ani. La momentul respectiv, Culeţu a rămas în funcţia de reprezentant al Guvernului în teritoriu la Constanţa. De data aceasta însă, el va candida pentru un mandat de deputat din partea ARD. În acelaşi colegiu „se duelează" şi Dumitru Inderjoschi (PRM), Dumitru Bădrăgan (PER) şi Gheorghe Slabu (PP-DD), aflaţi toţi la prima astfel de candidatură.

Colegiul 10 are şi el debutanţii săi la candidatura pentru Parlament. Este vorba despre Florin Gheorghe (ARD), actual consilier local municipal, Viorel Ion (PER), Nicoleta Ploscaru (PP-DD) şi Ion Cârnu (PRM).

Şi colegiile pentru Senat au debutanţii lor. Astfel, în Colegiul 1 Senat candidează pentru prima dată la un mandat de parlamentar Florian Constantin (ARD), fostul preşedinte al Organizaţiei Municipale a PDL Constanţa, şi Gabriel Candindatu (PP-DD), actual consilier local municipal.

oana-maria-florea.jpgÎn Colegiul 2 candidează pentru prima dată la o astfel de funcţie Tănase Barde (ARD) şi Marian Vasiliev (PP-DD).

Colegiul 3 este disputat de Ildiko Toldişan (UDMR) şi de Gheorghe Măndilă (ARD). Niciunul dintre cei doi nu a vizat, până la acest moment, un mandat de senator.

Nu în ultimul rând, în Colegiul 4 a intrat în competiţie Aurel Popescu Grasu (PPPS). Este prima sa candidatură la alegerile pentru Parlament.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii