Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce directori n-au fost doriţi de Nicuşor Constantinescu

ro

25 Sep, 2010 00:00 4585 Marime text
_directori_CJC.jpgÎn fruntea direcţiilor nou formate după desfiinţarea celor de la vârful cărora au fost înlăturaţi directorii incomozi au rămas, se spune, apropiaţii şefului Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu

Organigrama Consiliului Judeţean Constanţa a fost scuturată de restructurările impuse de OUG nr. 63/2010 şi tot au rămas 200 de angajaţi care ocupă trei sedii.

Numărul angajaţilor instituţiei judeţene a fost redus în urma şedinţei din 15 iulie 2010 de la 361 la 200 de angajaţi. Prin Hotărârea nr. 186 privind aprobarea organigramei şi a statului de funcţii pentru aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Constanţa au fost comasate şase structuri ale instituţiei judeţene, fiind astfel reduse la trei. „Pe lângă redimensionarea compartimentelor de specialitate, se propune comasarea unor direcţii a căror activitate interferează sau cuprind domenii comune de abordare“, se arată în raportul hotărârii amintite. Cu alte cuvinte, a fost nevoie de această ordonanţă pentru ca reprezentanţii CJC să îşi dea seama că există structuri cu obiect de activitate similar, ai căror angajaţi se calcă pe picioare sau se bat de muscă. Logic, după comasarea celor şase direcţii şi compartimente, au fost păstraţi doar trei directori, alţi trei fiind puşi în situaţia de a accepta un post inferior sau de a părăsi instituţia.

Astfel, Direcţia Generală de Afaceri Europene, condusă de Constantin Brăgaru, a fuzionat cu Direcţia de Informatizare, Cooperare la Marea Neagră şi Managamentul Calităţii, condusă de Sevil Sumanariu. A luat astfel fiinţă Direcţia Generală de Proiecte, în fruntea căreia a rămas Sevil Sumanariu, Constantin Brăgaru fiind cel nevoit să facă pasul înapoi. Surse din cadrul CJC ne-au declarat că acestuia i s-a propus un post pe o funcţie inferioară, dar că Brăgaru ar fi declinat această ofertă preferând să părăsească instituţia judeţeană.

Tărcatu, dat la o parte de Cenuşă

Alte două structuri comasate au fost Compartimentul de Urbanism, Amenajarea Teritoriului şi GIS +Avize, condus de arhitectul-şef al judeţului, Titi Cenuşă, cu Direcţia Tehnic Investiţii, condusă de Marius Tărcatu. Prin comasarea celor două structuri a luat fiinţă Direcţia Generală de Urbanism şi Lucrări Publice, coordonată de arhitectul-şef al judeţului, Titi Cenuşă.

 Următoarele două structuri comasate din aparatul de specialitate al CJC au fost Direcţia pentru Cultură, Învăţământ, Sport, Sănătate, Organizare Evenimente şi Protocol, condusă de „regele“ festivalurilor, Cristian Zgabercea, şi Direcţia Comerţ, Turism, Servicii Publice, condusă de Aurelian Arghir. Din cele două direcţii s-a format o structură care nu are o titulatură precisă şi în denumirea căreia nu mai figurează termenii de turism sau cultură: Direcţia Coordonare Instituţii Subordonate.

Zgabercea, preferat lui Arghir

Aşa cum probabil aţi ghicit, cel care a rămas la conducerea direcţiei nou formate şi care se va ocupa prin urmare de coordonarea instituţiilor subordonate este Cristian Zgabercea - apropiatul preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu. Aurelian Arghir se dedică în continuare, se pare, doar sportului, rămânând director sportiv al Rugby Club Judeţean Farul Constanţa.   
Aşadar, directorii puşi pe făraş de conducerea CJC sunt Constantin Brăgaru, Aurelian Arghir şi Marius Tărcatu, cunoscut constănţenilor şi din dosarul mitei de la Primăria Constanţa, în care este judecat alături de Constantin Babuş.

Pârvu cu auditul, Dima cu finanţele

În continuare, îi vom prezenta pe directorii rămaşi în fruntea celorlalte structuri ale CJC. La şefia Serviciului Achiziţii a rămas Mihaela Lungu, iar la Direcţia Generală de Administraţie Publică şi Juridică este director în continuare Radu Volcinschi, apropiat al vicepreşedintelui CJC Cristinel Dragomir.

Potrivit unor surse din CJC, Direcţia de Control, condusă de Sebastian Rancichi, şi-ar fi mutat sediul în Blocul L4 de pe Aleea Magnoliei. La Direcţia Generală Economică-Financiară ar fi rămas şef, fostul adjunct Bogdan Dima, iar fostul director al acestei Direcţii - Tudorel Pârvu - a fost mutat şef la Compartimentul de Audit. De precizat că i-am solicitat purtătorului de cuvânt al CJC, Cristian Moldovanu, să ne prezinte noua echipă de directori ai CJC, eventual cu un program de audienţe, însă în zadar. Iniţial, Moldovanu ne-a declarat că nu are timp, afirmând că ne va suna el, iar apoi a spus că va face o listă pe care o va trimite vineri redacţiei. După obiceiul său, care reconfirmă lipsa de transparenţă a CJC, ţinând până acum ascunse numele directorilor care au părăsit funcţiile prin comasarea direcţiilor pe care le conduceau, Moldovanu a refuzat dialogul şi de această dată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii