Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât plăteşte Căpăţână pentru asistenţă juridică?! Şi cui... (document)

ro

12 Oct, 2010 00:00 6014 Marime text
deschidere_dan_capatana___.jpgDespre avocata Isabela se spune că ar fi fina lui Cristian Borcea de la Dinamo, inculpat, alături de Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu în celebrul dosar al retrocedărilor

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este considerat, de foarte multă vreme, copilul vitregit al sănătăţii locale.

„Nu avem bani, ne pleacă medicii, cel mai bun medic din Constanţa este trenul spre Bucureşti“, sunt numai câteva dintre lamentările pe care oricine le-a putut auzi de-a lungul vremii din gurile celor care conduc unitatea sanitară. Asta ca să nu mai spunem că, pasat de la Ministerul Sănătăţii la Consiliul Judeţean Constanţa, SCJU-ul a fost, chiar şi înainte de „mutare“, obiect al unor campanii electorale şi de imagine care nu au lăsat în urma lor decât datorii pe care le vor plăti doar locuitorii judeţului Constanţa. Evident, nu putem uita atât de uşor contractul pentru reabilitarea unităţii sanitare cu israelienii de la Baran sau leasing-ul pentru aparatura de la Clinica de Chirurgie Cardio-Vasculară, ctitorită pentru profesorul Mircea Pătruţ, doctor care a fost „uşuit“ înapoi la Bucureşti, de unde a venit, după ce nu a mai folosit imaginii cuiva. I s-au găsit nişte nereguli şi a fost „extirpat“ din sistemul sanitar constănţean. 

Avocaţi pentru sănătate

Fără bani, cu datorii lăsate pe umerii localnicilor şi cu un renume nu tocmai demn de un spital clinic judeţean de urgenţă, împănat cu scandaluri şi cu bârfe care mai de care, Judeţeanul pare a fi, totuşi, o vacă de muls. Cel puţin aşa ne arată un contract parafat şi semnat anul trecut, pentru asistenţă juridică lunară. 

Contractul 168 din 7 septembrie 2009 a fost semnat între SCA Popescu-Mirăuţă-Mîrţoi, firmă de avocatură din Constanţa, şi managerul SCJU, Dănuţ Căpăţână. Se spune în înţelegerea dintre cele două părţi că se va acorda asistenţă juridică în domeniile de expertiză juridică ce prezintă interes pentru client, dar şi consultaţii scrise/telefonice - la solicitarea clientului - în diverse domenii de expertiză juridică. De asemenea, firma se obliga, prin contractul anterior menţionat, să ofere asistenţă în cadrul procedurilor de licitaţie publică, negociere, conciliere, mediere etc., la încheierea de contracte comerciale/achiziţie publică/parteneriat public-privat/concesiuni, dar şi în faza necontencioasă a unor litigii. Contractul mai prevede şi redactarea de contracte, memorii, adrese, notificări, conceperea documentaţiei pentru licitaţii şi/sau verificarea acesteia, redactarea şi prezentarea de studii/opinii juridice de specialitate, asistenţă la negocierea CCM/ROI etc., redactarea de informări privind modificările legislative - interne şi comunitare - intervenite în domeniile de interes pentru clienţi, informări (la solicitarea clientului) privind posibilitatea accesării de fonduri post-aderare.

spitalul_judetean_001.jpg

Trei zile cu noroc

Contractul semnat de SCA Popescu-Mirăuţă-Mîrţoi prin avocat Anca Mirăuţă şi de SCJU prin managerul general Dănuţ Căpăţână mai spune că serviciile menţionate anterior se vor asigura în limita a 30 de ore pe lună şi că onorariul este... unul deloc de neglijat: 12.000 de lei, la care se va adăuga TVA pentru abonamentul lunar şi 400 de lei pe oră fără TVA pentru orele de consultanţă suplimentare. Trebuie subliniat faptul că înţelegerea contractuală nr. 168 din 7 septembrie 2009, la care facem referire, a fost valabilă un an. Deci, până în septembrie anul acesta. Însă, managerul Căpăţână a confirmat faptul că SCA Popescu-Mirăuţă-Mîrţoi reprezintă în continuare interesele juridice ale Judeţeanului. Foarte interesant este faptul că tot în 2009, la numai trei zile după semnarea contractului, firma de avocatură emitea o factură, cu numărul 314, în valoare de 14.280 de lei, către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Numai trei zile?!?! Suma a fost plătită prin ordinul de plată nr. 2423 din 29 septembrie 2009. Aşadar, în numai trei zile, managerul Căpăţână a reuşit să „consume“ întreaga asistenţă juridică pentru o lună. Exact luna în care s-a semnat contractul pentru acest serviciu. Şi, probabil că anul acesta suma este şi mai mare, din moment ce la SCJU licitaţiile pentru concesionarea diverselor servicii nu lipsesc. În orice caz, pentru cei care se întreabă, SCA Popescu-Mirăuţă-Mîrţoi este prezentată de site-urile de profil ca fiind o societate de succes, cu un portofoliu de clienţi răsunători. Asociaţi sunt Bogdan Popescu, Anca Mirăuţă şi Isabela Mîrţoi. Despre aceasta din urmă se spune că ar fi fina lui Cristian Borcea de la Dinamo, inculpat, alături de Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu (şeful CJC, instituţie în subordinea căreia se află SCJU), în celebrul dosar al retrocedărilor, asemenea lui Alexandru-Octavian Şerban, cel despre care se spune că ar fi dorit şef al secţiei de Ortopedie. În acelaşi Spital Clinic Judeţean de Urgenţă. Unde orice este realizabil... Menţionăm că am încercat să o contactăm telefonic pe avocata Isabela Mîrţoi pentru a confirma sau a infirma legătura cu Cristian Borcea şi pentru a ne vorbi despre contractul cu SCJU, însă aceasta nu a putut fi de găsit. În schimb, am discutat cu asistenta acesteia, care ne-a spus că va reveni la birou abia astăzi, în jurul orei 11.00. 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • CONSTANTIN 12 Oct, 2010 19:42 RECTIFICARE-impostorul PATRUT nu a fost usuit pentru ca nu mai folosea imaginii cuiva ci datorita numeroaselor INFRACTIUNI pe care le-a comis si a rezultatelor catastrofale pe care le-a avut! Acum e SOMER , nimeni nu se inghesuie sa-l ia, e un infractor de care toata lumea fuge
  • George 12 Oct, 2010 14:36 Bravo lui Capatana ca face ceva, restul nu au facut nimic.
  • carmen 12 Oct, 2010 11:34 hmmm! ar trebui verificat care este volumul de munca, daca se reflecta in onorarii, eu sunt jurist si imi desfasor activitatea la o institutie de stat si credeti-ma volumul de munca este important,de aceea am apelat frecvent si la serviciile unor avocati, care muncesc nu gluma!!!
  • matusa 11 Oct, 2010 23:09 Se poate ca ziarul "ziua de constanta" sa faca rost de contractul dintre Spitalul Judetean Constanta si laboratorul privat Synevo?Este interesant de vazut ce contine!!!!!!