Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administrator de firmă şi şef la RAEDPP Misterele lui Babuş jr. (documente)

ro

24 Feb, 2011 00:00 6618 Marime text
Babus_Radu__1_.jpgRadu Babuş este, din 2008, administratorul SC Bora Two SRL

Radu Babuş, directorul Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa şi preşedintele organizaţiei tinerilor social-democraţi din judeţ, pare a fi şi un afacerist cu perspectivă.

Pe site-ul RAEDPP nu am putut găsi nicio declaraţie de avere a "conducătorului iubit" sau a vreunui alt angajat. În schimb, i-am descoperit averea juniorului Babuş în declaraţia postată pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa. Pentru că, vlăstarul Babuşilor este şi consilier judeţean, spre mândria tătânelui său. La o vârstă destul de fragedă, Radu tatii a strâns ceva avere: un teren intravilan de 1.100 mp, achiziţionat în 2007, în Crişan, un teren cumpărat în Mamaia în 2008, împreună cu Petrică Munteanu, colegul tatălui de la primărie, şi două terenuri agricole în Cerchezu, unul primit prin donaţie şi un altul cumpărat în 2010. Nu deţine apartament sau casă, însă are alte avuţii: medalii şi decoraţii de aproximativ 3.000 de euro, bijuterii din aur (aproximativ 7.000 euro, tablouri şi icoane de 5.000 de euro, dar şi timbre de aproximativ aceeaşi valoare. O bilă neagră poate primi la capitolul datorii, pentru că, aşa cum ne anunţă în declaraţia de avere semnată pe 7 octombrie 2010, îi datorează 150.000 de euro lui Gigi Iulian Buliga. Iar datoria de unde să o plătească?! Poate din salariul său anual de 78.746 de lei (6.562 lei pe lună) de la RAEDPP şi din indemnizaţia de consilier judeţean, de 7.137 de lei.

Sediul din Satul de Vacanţă

Declaraţia de interese din acelaşi an arată că micul Babuş este asociat în două societăţi comerciale, SC Bora Two şi Heracris Investments, dar şi vicepreşedinte PSD Constanţa, preşedinte TSD Constanţa şi vicepreşedinte TSD la nivel naţional. Numai că, din câte se pare, Radu Babuş a cam omis anumite aspecte ale vieţii sale afaceristice. În primul rând, a uitat să noteze că deţine şi funcţia de administrator al SC Bora Two SRL, firmă cu sediul în Satul de Vacanţă, lot 3 (?!), ce are ca obiect principal de activitate închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Ce ciudat... şi RAEDPP-ul închiriază. În Bora Two, Babuş este asociat cu bucureşteanul Bogdănel Marius Fratea, cel alături de care a şi fondat firma, care, la acea vreme, în 2002, avea sediul acasă la Radu Babuş şi se ocupa cu lucrări de construcţii, inclusiv lucrări de artă. În martie 2008, asociaţii au schimbat domeniul de activitate, iar Babuş jr. a fost "uns" administrator. De aici putem înţelege că la data completării declaraţiei de interese deţinea acest post şi că a omis să precizeze acest aspect.

Datornicul

Aşa cum am precizat, Radu al lui Constantin (Babuş) mai deţine părţi sociale într-o firmă. Este vorba despre Heracris Investment SRL, cu sediul pe strada Taluzului nr. 4, cu obiect de activitate activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management. Îi are ca asociaţi pe Valentin Saghiu (implicat şi în Rev SRL) şi pe Iulius Constantin Deculescu, care şi administrează business-ul. Babuş a mai fost asociat în SC Asociaţii Servicii SRL, pe care a fondat-o în 2006 alături de Cristinel Maricel Cârjaliu, Cristian Gheorghe Darie şi Valentin Darie. Însă, acum nu mai figurează ca deţinând părţi sociale în această societate comercială. Cel de la care şeful tinerilor social-democraţi constănţeni a împrumutat 150.000 de euro este administratorul unei firme de mobilă. Potrivit Registrului Comerţului, Gigi Iulian Buliga administrează SC HJP Manufactured Group SRL, cu sediul în Vişeul de Sus. Asociaţi sunt Paul Julian Buliga, Claudiu Vlad Buliga şi Cora Iuliana Ursea (fostă Buliga).

Şeful, plecat în vacanţă


Dacă are voie, ca director de regie subordonată Primăriei Constanţa, să administreze afaceri, dacă a uitat să completeze corespunzător declaraţia de interese sau dacă şi-a plătit o parte din datoria faţă de Gigi Iulian Buliga nu am putut afla de la Babuş jr, pentru că este plecat în vacanţă. Telefonul mobil este închis, iar secretara RAEDPP a precizat că domnul director este plecat în vacanţă până pe 7 martie. La întoarcere, poate va lămuri... misterele.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii