Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:06 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Problemele se ţin lanţ în SRL-ul CL Cernavodă Directorul suspendat de la SC Utilităţi Publice SRL a încălcat propria regulă (document)

ro

23 Sep, 2011 01:51 2253 Marime text
Cernavoda_Mariana_Mircea.jpgDupă ce la mijlocul lunii septembrie prefectul Claudiu Palaz ataca în instanţa de contencios administrativ hotărârea adoptată de CL Cernavodă nr. 154/2011 adoptată în şedinţa din 27 iunie a.c., care avea în prim-plan subiectul legat de conducerea SRL-ului Consiliului Local, SC Utilităţi Publice SRL. Deşi este suspendat din funcţie până la judecarea dosarului, actualul administrator, Dan Lucian, îşi exercită în continuare atribuţiile.

Se pare însă că de la începutul acestei luni şi până în urmă cu două zile, Dan Lucian nu a fost văzut la sediul SC Utilităţi Publice SRL, fiind, timp de 11 zile, în concediu fără plată. De altfel, adresa prin care trebuia să se aducă la cunoştinţă Consiliului Local orice modificare privind conducerea SRL-ului pe care îl are în subordine, inclusiv lipsa lui Dan Lucian de la serviciu, a fost sărită de la prezentare în cadrul şedinţei extraordinare de Consiliu Local care a avut loc luni, 19 septembrie. Potrivit unor surse locale, preşedintele de şedinţă nu a mai supus dezbaterii adresa prin care Dan Lucian solicită concediu fără plată 11 zile, în perioada 5 - 19 septembrie. Aceleaşi surse spun că adresa nr. 24629 din data de 02.09.2011 a fost ulterior înregistrată, după şedinţa de Consiliu Local de la începutul acestei săptămâni, pe data de 20 septembrie. Cererea a fost aprobată de primarul Mariana Mircea, deşi semnătura pentru concediul fără plată ar fi trebuit să vină de la Consiliul Local, SRL-ul pe care Dan Lucian îl conduce aflându-se în subordinea acestuia.

În plus, faptul că a solicitat concediu de odihnă cu trei zile înainte de a intra oficial în libere ar încălca până şi dispoziţia pe care chiar el, în calitate de director al SC Utilităţi Publice SRL, a dat-o în urmă cu puţină vreme, decizie care a şi fost afişată la sediul instituţiei. Potrivit anunţului semnat de Dan Lucian, cererea în cazul concediului fără plată ar fi trebuit depusă cu cel puţin o lună înainte de efectuarea acestuia, la secretariatul unităţii.

Am luat legătura cu directorul SC Utilităţi Publice SRL, Dan Lucian, care ne-a spus că nu este interesat de comentariile pe care le fac cei din jur la adresa sa şi că el îşi continuă munca până când instanţa va lua o decizie, chiar şi în condiţiile în care activitatea sa este suspendată ca urmare a existenţei procesului pe rol. „Nu mă interesează ce vorbesc alţii despre mine, eu sunt un simplu cetăţean. Nu mă interesează nici ce se scrie, nici ce se vorbeşte. Sunt un om prea corect. Aştept să se facă lumină, eu fac ce vreau, îmi desfăşor în continuare munca", a spus administratorul Dan Lucian. Acesta nu a dorit să comenteze nici faptul că cererea sa de concediu a fost semnată de primarul Mariana Mircea, şi nu de Consiliul Local.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii