Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNŢCD Constanţa, absentă de la Congresul partidului Tudorel Chesoi- „Constanţa este o organizaţie unitară. Face parte din PNŢCD, nu din grupări"

ro

19 Sep, 2011 01:00 1548 Marime text
PNTCD_-_Tudorel_Chesoi_05.jpgCongresul ţărăniştilor, care a avut loc în acest week-end şi care ar fi trebuit să-i adune laolaltă pe toţi cei care mai cred încă în doctrina creştin-democrată, a fost doar un alt moment în care s-a observat că până ce apele nu se vor linişti în partid, dezbinarea continuă să fie cuvântul de ordine. Fiecare grupare cu congresul şi liderii săi.

Aşa cum era de aşteptat, sâmbătă, la Bucureşti, la Sala Palatului, nici un ţărănist de la Constanţa nu a fost prezent la alegerile privind desemnarea unei noi structuri de conducere la nivelul partidului. Liderul organizaţiei judeţene a PNŢCD Constanţa, Tudorel Chesoi, spunea că a primit invitaţie din partea organizaţiei de la centru, însă a refuzat participarea dat fiind faptul că a mai fost la un congres în luna ianuarie a acestui an. Mai mult, filiala de la Constanţa va sta liniştită până când instanţa se va pronunţa în ceea ce priveşte procesele existente pe rol la acest moment şi ale căror decizii vor recunoaşte conducerea legitimă a partidului. „Problemele în partid se vor sfârşi foarte curând. Există pe rol procese pentru clarificarea poziţiei fiecărei grupări din cadrul partidului, inclusiv a conducerii legitime a partidului. Toţi ţărăniştii vor merge spre partidul şi conducerea care a fost recunoscută de instanţă. Abia de la acel moment PNŢCD-ul are cale liberă către Parlament. Sunt lupte fireşti fiecărei grupări", spune liderul PNŢCD Constanţa. Despre Vasile Lupu, noul lider ales de cei 760 de ţărănişti prezenţi sâmbătă la alegeri, preşedintele PNŢCD Constanţa spune: „Este un ţărănist autentic şi îl recunosc ca fiind aşa". Din cauza vârstei şi a unor probleme de sănătate, dar şi a distanţei - Lupu fiind din Iaşi -, nu va putea conduce partidul şi tot Aurelian Pavelescu, fost preşedinte, actual prim-vicepreşedinte, se va ocupa de conducerea PNŢCD-ului. „Lucrurile se vor clarifica cu siguranţă. Deocamdată nu putem vorbi de morală la nivelul partidului", spune Chesoi.

Pe lângă organizaţia de la Constanţa, au mai fost şi alte filiale din ţară care au refuzat participarea la congres tot din cauza nerecunoaşterii conducerii Pavelescu. Între acestea menţionăm filialele PNŢCD Braşov, Buzău şi din cinci sectoare ale Bucureştiului. „Constanţa este o organizaţie unitară. Face parte din PNŢCD, nu din grupări ale partidului. Luptele interne le consider fireşti, doar că singurul care are de suferit în acest caz este partidul", a mai adăugat Chesoi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii