Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:43 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansare la Agigea Proiect european pentru calificarea persoanelor inactive din mediul rural constănţean

ro

29 Jun, 2012 01:00 1926 Marime text

Agigea.jpgAsociaţia Tinerilor pentru Excelenţă Constanţa şi Fundaţia Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie - Filiala Brăila au lansat ieri, în comuna constănţeană Agigea, proiectul „Dezvoltarea şi valorificarea competenţelor profesionale ale resurselor umane din mediul rural".

Evenimentul a avut loc în sala de conferinţe a Primăriei Agigea. Proiectul este finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 - „Investeşte în oameni!", contract POSDRU/110/5.2/G/87054, iar valoarea sa totală este de 1.426.447,00 lei.

Proiectul îşi propune să faciliteze accesul la ocupare în activităţi non-agricole al persoanelor inactive şi al persoanelor ocupate în agricultura de subzistenţă, precum şi menţinerea unui număr cât mai mare de persoane pe piaţa muncii. Grupul ţinta al proiectului este format din persoane din mediul rural care sunt inactive, ocupate în agricultura de subzistenţă sau angajaţi în mediul rural din mai multe comune din judeţ: 23 August, Agigea, Costineşti, Cumpăna şi Tuzla.

Perioada de implementare a proiectului este 1 mai 2012 - 30 aprilie 2014. În cadrul proiectului vor fi organizate cursuri de iniţiere, calificare şi competenţe în diverse meserii (lucrător salubrizare, operator IT, infirmier, instalator tehnico-sanitar, băieş, competenţă antreprenorială).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii