Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Constanţa, mai greoi cu recensământul Palaz - „Proasta organizare s-a datorat primarului Mazăre"

ro

27 Oct, 2011 01:00 1876 Marime text
cap_4.jpgPrefectul Claudiu-Iorga Palaz a explicat ieri, într-o conferinţă de presă, dacă este obligatoriu sau nu să oferim recenzorului Codul Numeric Personal.

„CNP-ul trebuie dat. Declaraţia celui de la Statistică a fost total iresponsabilă, lucru care a fost subliniat şi ieri (n.r. marţi) în videoconferinţa cu domnul ministru. Chiar colegi de-ai mei au propus măsuri împotriva celui care a făcut astfel de declaraţii fără să fie documentat când a ieşit în presă. Eu îmi voi da CNP-ul, este necesar să-l dăm. Nu există niciun fel de pericol. Recenzorii ştiau că este obligatoriu CNP-ul. Media a creat această imagine, că nu ar fi obligatoriu, după ce persoana respectivă a dat acele declaraţii. Purtătorul de cuvânt al INS a spus o aberaţie", a spus Palaz. Prefectul a explicat că CNP-ul se află şi pe listele electorale permanente, dar şi pe taloanele de concurs din supermarket-uri. „Deocamdată nu a fost aplicată nicio amendă, însă procesul de recenzare merge foarte greu. NU mă voi da în lături să dau amenzi", a mai spus reprezentantul Guvernului în teritoriu. Procesul de recenzare merge greoi la nivelul judeţului, dar şi mai rău în municipiul Constanţa.

 recensamant.jpg

Cu toate acestea, există localităţi în care procentul de locuitori recenzaţi este destul de mare: Negru Vodă - 82%, Istria - 67%, Saraiu - 63%, Mihail Kogălniceanu - 62%, Albeşti - 50%, Băneasa - 50%, Nicolae Bălcescu - 50%, Lumina - 50%. Mai rău stau Constanţa - 36%, Mihai Viteazu - 29%, Cogealac - 34%, Agigea - 35%, Dumbrăveni - 36% şi Năvodari - 42%. În judeţ, fără municipiul Constanţa, au fost vizitaţi de recenzori 42% dintre locuitori. „Nu sunt mulţumit deloc de recensământ în Constanţa. S-a pornit foarte greu cu municipiul. S-a creat nebunia prin care s-a precizat la Primăria Constanţa că sunt 500 de inşi care se retrag, dintre recenzori... Nici măcar nu se împărţiseră toate mapele. Proasta organizare s-a datorat primarului Mazăre. Distribuirea mapelor s-a făcut la Primăria Constanţa. Nu s-a făcut în altă parte...", a mai spus Palaz. În ceea ce priveşte persoanele care nu au fost găsite acasă, acestea trebuie să se prezinte la Primărie pentru a completa formularele. Spre exemplu, dacă o persoană a părăsit localitatea înainte de începerea recensământului, ar fi trebuit să se prezinte la Primărie pentru completarea documentelor care ar fi fost sigilate şi deschise odată cu începerea numărării populaţiei. Şi în cazul în care cetăţeanul pleacă din oraş în timpul procesului de recenzare, tot la Primărie trebuie să se prezinte, chiar dacă reprezentanţii municipalităţii se plâng din cauza lipsei unui spaţiu adecvat pentru această activitate.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • jiji 27 Oct, 2011 06:33 ,,Spre exemplu, dacă o persoană a părăsit localitatea înainte de începerea recensământului, ar fi trebuit să se prezinte la Primărie pentru completarea documentelor care ar fi fost sigilate şi deschise odată cu începerea numărării populaţiei. Şi în cazul în care cetăţeanul pleacă din oraş în timpul procesului de recenzare, tot la Primărie trebuie să se prezinte' Bai mai du-te si te plimba. Imi tii tu locul la munca sau care-i treaba?!!! Ati anuntat undeva ca trebuie sa mearga omul la primarie pt recensamant? dar ce se intampla cu cei plecati cu mult inainte de recensamant si care vir veni la anul?