Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum pregăteşte Chiru strângerea semnăturilor anti-Mazăre „Suntem la faza de organizare. Avem tot timpul"

ro

06 Sep, 2011 00:58 2219 Marime text
Chiru_Gigi_Chiru_007.jpgDupă ce săptămâna trecută liderul PDL Constanţa, Gigi Chiru, a anunţat cu surle şi trâmbiţe în faţa Primăriei Constanţa începerea campaniei de strângere a semnăturilor pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului Radu Mazăre, se pare că lucrurile sunt mai grele decât au crezut iniţiatorii demersului.

Strângerea de semnături este la acest moment la stadiul de pregătire, aceeaşi pregătire pe care democrat-liberalii o au în plan de ceva vreme, de când au anunţat că aşteaptă demisia edilului Constanţei. „Suntem la faza de organizare, săptămâna aceasta pregătim terenul şi vedem cum facem", spune liderul PDL, Gigi Chiru, care adaugă faptul că mizează pe ajutorul întregului partid, mai ales că acţiunea este una care se vrea concentrată, dar care, până la acest moment, nu s-a dovedit a fi. Chiru promite însă că va reuşi să strângă cele 70.000 de semnături cu care s-a lăudat zilele trecute în termenul constituţional necesar pentru a putea demara procedura referendumului. Din punct de vedere legal, referendumul se poate organiza cu cel mult şase luni înainte de încheierea mandatului primarului a cărui demitere din funcţie se solicită. „Avem tot timpul. Strategia de strângere a semnăturilor este pe etape. De azi (n.r. ieri) pornim faza de organizare. Vom avea numai echipe mobile, care vor strânge semnături în oraş. Vrem să avem tot oraşul acoperit", spune liniştit Chiru.

Dacă se va menţine ritmul de lucru actual al democrat-liberalilor, primarul Radu Mazăre poate sta liniştit, deşi oricum stă, pentru că în trei luni ar trebuie să se desfăşoare toate etapele necesare pentru demiterea primarului, inclusiv demersurile legate de adoptarea unei hotărâri a Guvernului prin care să se stabilească data la care va avea loc referendumul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cine altcineva?! 06 Sep, 2011 08:34 Chiru este deja un caraghios .Cred ca-si face un imens deserviciu,atia lui ca persoana cit si partidului pe care il reprezinta in mod caraghios.Daca stam si ne gindim,toate actiunile politicianistilor pedelisti din ultimii ani,au fost marcate de scandaluri,uneltiri si intrigi ,incepind cu inlaturarea lui Dutu,ulterior a lui Moisoiu si echipei sale ( de fapt ultimii reprezentanti de calibru ai PD ului,ca in rest, au aparut numai caricaturi PLD-iste...).se pare ca nimic nu a fost intimplator,dimpotriva ,totul a fost concertat catre mentinerea PSD ului la putere in Constanta si discreditarea pina la ridicol a PDL ului,fapt care s-a si intamplat. Ceea ce face in ultima perioada Chiru & comp. se inscrie ,de minune,in aceeasi gama a comediei ridicolului,la care PDL ul supune electoratul Constantei.TOTUL ESTE IN SLUJBA PSD ului,iar echipa de sunet,lumini si culoare care roieste in jurul lui Chiru,inclusiv intrigile tesute de echipele parlamentarilor verde-portocalii,asmutite unele impotriva celorlalte,actioneaza pentru o noua si zdrobitoare izbinda ,de data aceasta a USL ului,impotriva luptei electorale de fatada pe care PDL ul lui Chiru se schimonoseste sa o faca credibila. In fata cui ???? Haida-de,poate in fata netotilor si a credulilor,ca in rest...