Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controalele RAJA au descoperit Nouă gospodării din Km 5 consumau apă prin branşamente ilegale

ro

19 Aug, 2011 00:00 3416 Marime text

cap_3.jpgExemplul oamenilor de afaceri, care consumă apă furnizată de SC RAJA SA fără a scoate un ban din buzunare, a fost urmat şi de consumatorii fizici, care au decis că pot beneficia gratis de apă la robinete. Pentru a-i depista pe consumatorii frauduloşi, inspectorii din cadrul SC RAJA SA, Serviciul Control Comercial şi Rural au efectuat, ieri, o acţiune de verificare în cartierul Km 5, în zona Staţiei de Epurare Constanţa Sud, pe străzile adiacente. Acţiunea s-a desfăşurat împreună cu reprezentanţi ai Enel Dobrogea, poliţişti din cadrul IPJ Constanţa şi cei ai Inspectoratului de Poliţie de Frontieră Constanţa, precum şi reprezentanţi ai Primăriei Constanţa. Echipele SC RAJA SA au verificat 31 de gospodării individuale, iar la nouă din casele verificate au fost descoperite branşamente ilegale folosite pentru furtul apei.

Astfel, la imobilul aflat în proprietatea lui Denia Buga, de pe strada Viorelelor, numărul 4, s-a descoperit un branşament clandestin conectat la reţeaua stradală de alimentare cu apă şi canalizare. Abonatul prins pe picior greşit nu este la primul furt: în cadrul unei alte acţiuni de verificare, desfăşurată în luna octombrie 2010, angajaţii SC RAJA SA au mai descoperit un branşament clandestin. „Deoarece Dania Buga se face vinovată de furt calificat de apă, cele două imobile aflate în proprietatea ei au fost debranşate din stradă, iar pe numele proprietarei se va depune o plângere penală", a declarat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA. Mai mult, la faţa locului, s-a întocmit un proces verbal de constatare în sistem pauşal şi retroactiv de aproape 1.000 metri cubi apă potabilă şi canal. Tot pe strada Viorelelor, a fost depistat şi utilizatorul Ali Leila, care folosea un branşament clandestin conectat la reţeaua stradală de apă a SC RAJA SA.

raja1.jpg

În urma verificărilor, s-a constatat că racordul clandestin sub forma unei improvizaţii din furtun şi bucăţi de pexal alimenta toate familiile din vecinătate. Instalaţia artizanală trecea prin alte cinci proprietăţi. Racordul clandestin a fost desfiinţat, iar Ali Leila s-a ales cu un proces verbal de constatare în sistem retroactiv şi pauşal. De asemenea, reprezentanţii juridici ai societăţii vor formula o plângere penală pentru furt de apă. Pe strada Theodor Speranţia, la nr. 8, a mai fost depistat un abonat fraudulos. Proprietarul imobilului Radu Ion a solicitat, în luna decembrie 2010, debranşarea de la sistemul de alimentare cu apă, pe motiv că la adresa respectivă nu mai locuieşte nimeni. În urma acestei cereri, el a fost debranşat de către Secţia Valorificare Constanţa, iar racordul a fost sigilat. În cadrul acţiunii de ieri, s-a descoperit că Radu Ion s-a rebranşat ilegal, fără autorizaţie la reţeaua de apă rece a societăţii RAJA SA. „Radu Ion s-a ales cu un proces verbal de constatare în sistem retroactiv şi pauşal pentru consumul de apă furat, iar pe numele lui se va depune către organele competente plângere penală. Avertizăm încă o dată pe această cale toţi abonaţii, care trebuie să înţeleagă necesitatea respectării legalităţii în cazul alimentării cu apă potabilă şi canalizare, în caz contrar riscând sancţiuni usturătoare, plata în sistem pauşal retroactiv pe 18 luni a serviciilor de furnizare apă potabilă şi canalizare, dar şi plângeri penale pentru furtul de apă. Totodată, subliniem faptul că acţiunile de verificare vor continua atât la nivelul municipiului, cât şi în întreg judeţul", a menţionat Irina Oprea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii