Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banii egipteanului Sawiris ajung la copiii grav bolnavi

ro

14 Oct, 2011 01:16 1788 Marime text
Nunta_Iorov_Radu_Mazare_023.jpg„Din păcate, nu putem da în întregime sumele de care au ei nevoie, dar asta pentru a putea ajuta cât mai mulţi copii"

Primarul Radu Mazăre nu a mai discutat cu Samih Sawiris, miliardarul egiptean care a trimis nevoiaşilor Constanţei 300.000 de dolari, pentru a vedea dacă mai este dispus să ajute sărmanii şi bolnavii.

Aşa spune Corina Buricea, cea care se ocupă de buna administrare a banilor. A primit 300.000 de dolari, iar din jumătate a cumpărat hăinuţe şi rechizite înainte de începerea anului şcolar. Cealaltă jumătate este folosită pentru copilaşii cu boli grave, care au nevoie de ajutor. „De fapt, ne-au mai rămas 149.998 de dolari, doi dolari fiind comisionul bancar. Deja am început să virăm banii, am dat către cinci sau şase pacienţi.

În această dimineaţă (n.r. ieri) mai aveam în cont cam 104.000 de dolari", a declarat Corina Buricea. Aceasta ne-a povestit despre trei dintre micuţii pacienţi care au fost ajutaţi cu diferite sume pentru tratament sau intervenţii chirurgicale. Cosmin Bălţatu are maladia Castelman şi trebuie să facă citostatice, chimioterapie şi radioterapie. Ieri dimineaţă, a plecat înspre spitalul Bambino din Roma, acolo unde va avea parte de tratament. A primit 10.000 de euro din banii egipteanului Sawiris, chiar dacă solicitarea era de 28.000 de euro. Ionuţ Tudorache are 12 ani şi suferă de hemofilie. „Este cel mai grav caz din ţară. I-am dat 5.000 de euro pentru administrarea unui vaccin. Tratamentul său costă 12.000 de euro pe lună. I-am dat banii bunicii lui, care a spus că îi va face vaccinul doar atunci când se va lovi sau se va tăia. Din păcate, nu putem da în întregime sumele de care au ei nevoie, dar asta pentru a putea ajuta cât mai mulţi copii", a declarat Corina Buricea. Singurul pacient care a primit toţi banii de care avea nevoie, 23.000 euro, este un băieţel cu surditate bilaterală congenitală. El va fi operat şi va beneficia de un transplant cohlear pentru a putea auzi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii