Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:42 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turistii reclama zgomotul excesiv din statiuni

ro

04 Aug, 2009 03:08 883 Marime text

În şedinţa de ieri a Comandamentului Litoral 2009, a fost discutată una dintre cele mai importante probleme ale turiştilor în perioada sezonului estival, şi anume decibelii prea mulţi de la terase şi cluburi.

Prefectul Liviu Brăiloiu a cerut organelor abilitate în soluţionarea acestei probleme - Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului, Gărzii de Mediu şi Direcţiei de Sănătate Publică - să cerceteze în amănunt aspectele reclamate de turiştii sosiţi pe litoral şi să găsească soluţii, chiar dacă va fi nevoie ca agenţii economici să fie sancţionaţi. „Încă de la începutul sezonului estival am cerut implicarea dumneavoastră, cât mai eficientă, pentru a oferi turiştilor un litoral românesc de care să fim mândri. Cele 14 staţiuni nu se pot transforma peste noapte în adevărate repere pe harta turismului european, dar cu mai multă implicare, potenţialul litoralului românesc poate fi exploatat la adevărata valoare", a evidenţiat prefectul. Acesta a cerut expres agenţilor economici care organizează programe artistice să respecte standardele europene impuse în ceea ce priveşte nivelul maxim de zgomot.

O altă problemă luată în discuţie face referire la găsirea unor metode dintre cele mai eficiente pentru stoparea comerţului ambulant. „Nicăieri în ţările civilizate nu vom întâlni comercianţi de ocazie", a conchis prefectul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii