Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tudor Nădrag „Elena Udrea ne-a asigurat de finanţarea unor proiecte“

ro

16 Sep, 2010 00:00 1811 Marime text
harsova_-_elena_udrea___.jpgPrimarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag, afirmă că proiectul de asfaltare a străzilor din localitate ar putea fi finanţat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului

Edilul a primit o veste bună la reuniunea primarilor PDL de oraşe şi municipii cu membri Guvernului, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, la Drobeta-Turnu Severin.

„Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, ne-a asigurat că proiectele de infrastructură aflate pe lista de rezervă la Agenţia pentru Dezvoltare Regională vor fi finanţate prin Programul de reabilitare a 10.000 km de drumuri de interes judeţean şi de interes local, derulat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Şi oraşul Hârşova a depus la Agenţia pentru Dezvoltare Regională de la Brăila un proiect în valoare de şapte milioane de euro, care prevede asfaltarea străzilor din oraş, astfel că mai avem o speranţă“, ne-a declarat primarul oraşului, Tudor Nădrag.harsova_-_tudor_nadrag_01.jpg Primarul a adăugat că reprezentanţii Guvernului au explicat că fondurile europene au fost direcţionate pentru refacerea infrastructurii din localităţile afectate de inundaţii, din Moldova.  

Pe de altă parte, primarii PDL care se aşteptau să primească sprijin în urma întâlnirii cu membrii Guvernului şi cu liderii PDL s-au întors totodată dezamăgiţi, întrucât, potrivit lui Tudor Nădrag, premierul Emil Boc, preşedinte al PDL, a precizat că nu se vor face diferenţe în susţinerea comunităţilor locale după culoarea politică a primarilor.

„Dacă cineva se aştepta să primească o traistă cu bani, s-a înşelat“

„Am fost convocaţi în vederea întăririi solidarităţii de care are nevoie acest guvern pentru promovarea programelor de reformare a statului. Dacă cineva se aştepta să primească o traistă cu bani în urma acestei întâlniri, s-a înşelat. Din discuţiile pe care le-am avut cu membrii Guvernului şi cu premierul ni s-a spus să ne mobilizăm pentru atragerea fondurilor europene, pentru că în acestea stă şansa comunităţilor locale. Eu, ca primar al oraşului Hârşova, am depus mai multe proiecte pentru accesarea banilor europeni. Aş putea spune că nu a fost sesiune în care să nu depun unul, iar acum încep să se vadă roadele“, a subliniat primarul Tudor Nădrag. Edilul a adăugat că a obţinut 50 de miliarde din fonduri europene pentru înfiinţarea unui păduri comunale, alţi 1,2 miliarde lei vechi pentru sistem de monitorizare video în oraş şi sistem de afişaj electronic pentru informarea cetăţenilor, precum şi alte 18 miliarde de lei vechi pentru reabilitarea termică a spitalului, căminului şi creşei prin Programul Casa Verde.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii