Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Triajul accesului în Spitalul Judeţean - atribuţia paznicilor Căpăţînă - „Meseria de bodyguard nu e similară cu cea de majordom"

ro

10 Feb, 2011 01:56 1311 Marime text
cap_5.jpgÎncă de la mijlocul anului trecut, de când conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa le-a dat bodyguarzilor atribuţii de interzicere a accesului în cadrul unităţii spitaliceşti tuturor persoanelor care nu sunt pacienţi, încercarea de a duce, de exemplu, medicamente unei rude este o adevărată aventură. Chiar dacă, teoretic, ar trebui să aibă strict atribuţii de pază a intrărilor şi nu de verificare şi chestionare a sutelor de persoane care zilnic pătrund în spital, bodyguarzii pot fi numiţi adevăraţi CTC-işi.

Spital_Dan_Capatana_020.jpgCei care în ultima jumătate de an au avut o problemă medicală sau au fost nevoiţi să intre în Spitalul Judeţean Constanţa în afara celor două ore de vizită, când accesul este liber, au trebuit să poarte o negociere la sânge cu cei care cred că au puteri depline în a decide cine intră în secţii şi cine nu. Puteri care se pare că au venit ca propuneri din partea şefilor de secţii, după cum ne-au spus chiar paznicii. E drept că nici debandada care era până acum nu era un lucru deloc normal pentru un spital cu pretenţii europene. Nu este de negat nici faptul că cei mai mulţi dintre cei care intrau în spital erau vânzători ambulanţi care sperau să-şi vândă produsele pacienţilor internaţi. Acest aspect legat de atribuţiile lărgite ale paznicilor a fost abordat ieri, într-o conferinţă, de către managerul SCJU, Dănuţ Căpăţînă, care în urma reclamaţiile aduse de mass-media prezentă, a vorbit despre „meseria de bodyguard, care nu e similară cu cea de majordom". „Comunicarea nu este cea mai fericită, pentru că meseria de bodyguard nu e similară cu cea de majordom", a susţinut managerul. Acesta a susţinut că există chiar un serviciu de curierat pentru fiecare secţie în parte, despre care pacienţii şi aparţinătorii, la fel ca şi presa au aflat abia ieri. „Pentru cazuri în care aparţinătorii trebuie să intre în secţii pentru a duce medicamente celor internaţi avem un sistem de curierat, la nivelul fiecărei secţii. Nu trebuie decât să sune şi să vină cineva să-i ia medicamentele. Că sunt disfuncţii, suntem de acord, ştiu că zona de comunicare nu există la nivelul bodyguarzilor", a mai adăugat Căpăţînă.

„Bodyguarzii nu vor mai fi public relations"

Motivul acestor constante interogatorii pare să fie lipsa unui birou de recepţie, un serviciu mult mai civilizat, care ar putea funcţiona din această vară, în cazul în care se vor încheia lucrările la noua intrare în spital. „Noua intrare va fi gata în vară. Va exista un nou birou de recepţie, cu personal specializat care va şti cum să dea relaţii şi să vorbească cu pacienţii. Bodyguarzii vor dispărea şi nu vor mai fi public relations, ci doar nişte persoane care vor veghea faţă de intruşi. Până la vară, nu pot decât să stau de vorbă cu şefii lor şi să le mai explic încă o dată cum să lucreze", a mai adăugat managerul spitalului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii