Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:01 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei firme vor sa asigure hrana delfinilor

ro

15 Jul, 2010 00:12 1335 Marime text
p7-delfinariu_delfini_04.jpgDupă ce în urmă cu câteva zile Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii a deschis toate cele trei oferte depuse pentru contractul de achiziţie de peşte congelat, abia săptămâna viitoare se va şti exact cine este cel care va primi contractul de aproape 200.000 de lei, fără TVA. Până marţea viitoare, pe 20 iulie, toţi cei trei ofertanţi vor licita electronic până la această dată, la miezul zilei procedura urmând a fi finalizată.

Potrivit celor declarate de directorul Complexului Muzeal, Adrian Mînăstireanu, la şedinţa de deschidere a ofertelor societăţile au venit si cu mostre de produse pe care, la final, unul dintre ofertanţi va trebui să le furnizeze Delfinariului. „Am fost mai catolic decât Papa. Le-am cerut la deschiderea ofertelor, a documentelor de calificare, mostre de la fiecare produs pe care urmează să ni-l distribuie, pe care le-am trimis mai înainte la laborator să le verifice. Toate au fost în regulă“, a susţinut directorul. Doi dintre ofertanţi sunt din Constanţa, iar cel de-al treilea din Tulcea. 

Potrivit invitaţiei de participare, autoritatea contractantă este dispusă să ofere pentru aproape 30 de tone de peşte congelat - pentru asigurarea hranei necesare speciilor ihtiofage din patrimoniul viu al secţiilor Delfinariu, Acvariu şi Microdeltă, 199.868 de lei, fără TVA. Chiar dacă în anunţul de participare era specificat faptul că etapa finală de licitaţie electronică va avea loc pe 15 şi 16 iulie, potrivit celor declarate de Mînăstireanu, procedura se încheie pe 20 iulie, la ora 12.00: „Oferta financiară nu o ştim pentru că ofertanţii umflă preţurile la acest tip de procedură, ei oricum nu îşi văd ofertele. Vom şti exact cine este câştigătorul marţi la ora 12.01“.

Mira Systems a asigurat hrana pentru Delfinariu

De la sosirea celor trei delfini la Delfinariul Constanţa, s-a cumpărat hrană pentru aceştia în valoare de 6.000 de euro. Directorul Delfinariului a mai adăugat că în urma calculelor care au fost efectuate a reieşit faptul că pe an, hrana delfinilor şi a leilor de mare ar putea ajunge la 50.000 de euro cu tot cu TVA.
În conformitate cu legea, la această rundă de licitaţie electronică pot participa doar operatorii economici înregistraţi în SEAP, conf. art. 6, alin. 2 din H.G. nr. 1660/2006, în urma primirii unei invitaţii de participare din partea autorităţii contractante.
Conducerea Complexului Muzeal solicită 785 de kilograme de merluciu, 8.179 de kg de macrou, 11.648 de kilograme de hering de diferite mărimi, 7.644 de kg de capelin, dar şi calamar - 819 kg. Contractul va intra în vigoare de la data semnării şi va fi valabil până pe 31 decembrie, cu posibilitatea prelungirii acestuia, în condiţiile legii, până la sfârşitul lunii aprilie 2011. Livrarea produselor se va face la cerere, în termen de 34 de ore de la data trimiterii comenzii, la depozitul din incinta secţiei Delfinariu.
Până să vină cei trei delfini la Constanţa, Mira Systems Group S.R.L s-a ocupat de furnizarea hranei pentru cei doi lei de mare din cadrul Delfinariului pentru o sumă de 107.950 de lei, fără TVA. Societatea a distribuit 19.700 de kilograme de peşte (merluciu, macrou, hering şi stavrid). 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii